Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Myszorek"

Ogród zmyślony 09:23, 17 cze 2011

Do góry
Tu Danusia pokazywała taką krętą scieżynkę(w sumie "prawie" jak u mnie z chelsea, obrośniętą różami.

U mnie na ścieżce będą płyty pewnie granitowe, lub duże betonowe z grubymi fugami z drobnego szarego grysu. Gdyby podarować sobie te zakosy łuczkowe na pergoli, to może by to i miało taki trochę "mój styl"
Szałwia, lawenda, powojniki i naparstnica pojawiają się u mnie w ogrodzie w sporej ilości. Jeszcze w zacienionych miejscach widzialabym tu paproć
Ogród zmyślony 09:14, 17 cze 2011

Do góry
No to może ją w takim razie rzucic na drzewo? Albo zaczepić do pergoli rozstawionej miedzy ścieżką wejściową?Kurcze mam fajną różę i nie mam na nią fajnego w miarę nowoczesnego pomysłu
Ogród zmyślony 00:32, 17 cze 2011

Do góry
o kurcze, faktycznie jakaś taka podobna. Rety jaka ona wielka rośnie. Dziękuję Safoyko
Monteverde, no dobra, będę miękka jednak i ją przesadzę jak się trochę ochłodzi, ale na płot to ona za wysoka i za gęsta będzie jednak
To będzie zaczarowany ogród 12:29, 16 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
No właśnie, a co sie stało z Twoją wielką jukką?

czeka na wielkie otwarcie sezonu taracowego czyli aż panowie skoncza fugować, wykorzystam też ich do przetransportowania jej z domu bo latwo nie bedzie, wyroslo jej sie juz na 3 m
O agawie lub kordylinie bardzo mocno myślę, tylko to problem z przezimowaniem
To będzie zaczarowany ogród 12:04, 16 cze 2011

Do góry
No właśnie, a co sie stało z Twoją wielką jukką?
Ogród zmyślony 11:25, 16 cze 2011

Do góry
ona kwitła az do listopada, no trudno, poczekam.będę twarda
To będzie zaczarowany ogród 10:55, 16 cze 2011

Do góry
no to duze begonie
Ogród zmyślony 10:30, 16 cze 2011

Do góry
A ja dzisiaj z pytaniem do znawców róż.Mam przy płocie takie oto coś, pachnie mocno owocowo, ma pokrój krzaczasty i świeże przyrosty w kolorze wiśniowym.Z jednej łodygi wychodzi kilka pączków kwiatowych. Co raz bardziej zakochuję się w tej róży i juz kombinuje jakby jej dosadzić towarzystwo przy płocie(nie wiem z czego). Pod jej nogami rosną białe róże okrywówki. Wogóle mam kłopot z zaprojektowaniem wejścia do domu, niby mam w glowie efekt, ale jest taki nieusystematyzowany.Chyba jednak odważę poprosić się Was o pomoc
krzak

dojrzałe kwiatuchy

pączki

Jeszcze jedno-chciałabym ją przesadzić pod sam mur, jak tylko bedzie gotowy. Kiedy mogę to zrobic?Nie chcę jej zmasakrować, a chciałabym żeby jednak się ukorzeniła przed zimą. Wsadzana była późnym latem zeszłego roku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:42, 16 cze 2011

Do góry
aleście napykali stron
Gipsówkę masz przepiękną Danuś, muszę zdobyć jej nazwę, a potem ją. Uwielbiam te białe mgiełki przy większych kwiatach i przy świerkach. Cudnie rozświetlają i są takie eteryczne.Dodatkowo kwitną przecież całe lato, więc same plusy.Juz kiedyś mówiłam, ze to bardzo niedoceniana bylina
Michael my Garden 23:41, 15 cze 2011

Do góry
jeszcze przetacznik kłosowy da radę na patelni, ale kwitnie krócej od lawendy. Możesz tymczasowo maciejkę wysiac- jeszcze zapachnie w tym roku.Tam z boku to jukki rosną?
sina niska trawka-kostrzewa
Ogród zmyślony 21:58, 15 cze 2011

Do góry
po bofixie.Młodemu trawnikowi nie zaszkodził, a trochę pomógł. Na starym mniej koniczyny i mniszka.
Jestem też niestety po randapowaniu tegorocznego kawałka trawnika przy katalpie.Wszystko wyschło na wiór.Czeka mnie grabienie i siew od nowa, ale tak mi sie za to nie chce zabierać, ze az strach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:54, 15 cze 2011

Do góry
a i ilex crenata, limonkowe wrzośce no i jeszcze trochę berberysu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:50, 15 cze 2011

Do góry
no to ja dorzucę jeszcze buki czerwone i tsugę
W cieniu - zacieniona 11:02, 15 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)

ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej

Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?

okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne

Mój ogródek staram się wkomponować w otoczenie i stąd ta naturalność -na stałe mieszkam w mieście i mam dosyć chodników i asfaltu -chcę wypoczywać wśród przyrody.
Ogród zmyślony 10:58, 15 cze 2011

Do góry
Anula to chyba mlody trawnik pryskałas, skoro go załatwiłas
W cieniu - zacieniona 10:56, 15 cze 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej

Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?

okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne
To będzie zaczarowany ogród 10:50, 15 cze 2011

Do góry
no, z pewnością biała naparstnica. Dobrze, ze ją masz, przyjdę po siewki na paprociowy barter.
Róża New Dawn jest cudna-co raz bardziej się zakochuję w tym kwieciu aż pójdę o niej poczytać. Pamiętasz gdzie kupowałas?
Ogród zmyślony 00:08, 15 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
teraz chyba większość marzy o bofixie. Zwłaszcza na świeżo założonych trawnikach z zeszłego roku, gdy człowiek przyzwyczajony już do jego jednolitej struktury, a tu nagle zonk i chwast wysiany.Ja myślałam, ze hasło trawka mam odfajkowane, a tu widzę, ze temu dywanowi trzeba znacznie więcej uwagi poświęcać, żeby zachowywał swój dziewiczy wygląd. No cóz, kolejna robota w ogródku, ale trawnik mimo,że oklepany i teoretycznie nudny, to jednak podstawa i dużo zależy w ogrodzie od jego jakości i od kantówTo chyba ćwierć drogi do sukcesu.Będę więc bardziej doceniała męża i jego krecią robotę przy trawniku..
Aaaa, znalazł się jeden zaginiony but-był w rabatach podsypany ziemią. czyżby moj pies także chciał zostać ogrodnikiem? Jutro będą trwały poszukiwania buta mojej młodej-jak to ona mówiła dzisiaj, gdzie jest jej bucik na obcasie( a obcas ma 5 mm).Dzieciorki są słodkie w swoich wyobrażeniach

tiaaa, ja bofixem załatwiłam sobie trawnik, więc (z opóźnieniem) ale nie polecam !
Zielono mi! 21:42, 14 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
pozostaje nam oglądać te cudne widoki podwójnie
A co to białego kwitnie przy lawendzie?
Ja miałam 3 dziewanny i tak w zeszłym roku plewiłam i plewiłam chwaściory, ze wyplewiłam wszystko, razem z dziewannąMuszę czekać, aż nowa się nasieje

To kończy kwitnienie rogownica kutnerowata. Jest baaardzo ekspansywna, należy uważać.
an_tre- wiem, czytałam...
Safoya- niby przypomina pokrojem, ale ostróżka jest dużo delikatniejsza.
To będzie zaczarowany ogród 20:38, 14 cze 2011

Do góry
ale wybuchło kwieciem w ogrodzie Kasiu. Zmieniło się oczywiście na wielki plus. Kanty też zrobiły swoje, a ławeczka bajeczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies