Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 09:23, 17 cze 2011

Tu Danusia pokazywała taką krętą scieżynkę(w sumie "prawie" jak u mnie z chelsea, obrośniętą różami.

U mnie na ścieżce będą płyty pewnie granitowe, lub duże betonowe z grubymi fugami z drobnego szarego grysu. Gdyby podarować sobie te zakosy łuczkowe na pergoli, to może by to i miało taki trochę "mój styl"
Szałwia, lawenda, powojniki i naparstnica pojawiają się u mnie w ogrodzie w sporej ilości. Jeszcze w zacienionych miejscach widzialabym tu paproć
ell 09:27, 17 cze 2011

Po drzewie się raczej nie wspina, bo ma grube, sztywne łodygi, ale przy murze będzie wyglądała pięknie. Chociaż jak się tak zastanowić to trzeba ją odsunąć z metr od muru.
U mamy rośnie przy ogrodzeniu które może swobodnie przerastać, wygląda bosko od strony ogrodu i na zewnątrz ogrodzenia.
myszorek 09:35, 17 cze 2011

Metr od muru to ona u mnie już jest, ale nie wiem, czy widzę u siebie aż taką falującą,pokładającą się u dołu różę. Ale mam zgryza. Tak jak wiem dokładnie co chcę mieć z tyłu domu, tak z przodu jeden wielki problem "wizyjny".Tymczasem zycie leci i goście wchodzą do domu jednakfrontem, a nie tyłem, na którym coś tam już jest.
Ell, masz może jakieś zdjęcie tego cudnego przerastania po murze?
monteverde 11:19, 17 cze 2011

Myszorek widziałam w programie Ogrody Świata, różę pnącą sadzili skosem w stronę muru na murze były rozciągnięte druty zamocowane na wkrętach z oczkiem, przez to oczko przeciągnięty został drut i sami ją prowadzili, a przynajmniej na początku pomogli. Drut w odstępie co 40 cm, do góry
hanka_andrus 11:59, 17 cze 2011

Niezły pomysł.
ell 13:48, 17 cze 2011

myszorek napisał(a)
Metr od muru to ona u mnie już jest, ale nie wiem, czy widzę u siebie aż taką falującą,pokładającą się u dołu różę. Ale mam zgryza. Tak jak wiem dokładnie co chcę mieć z tyłu domu, tak z przodu jeden wielki problem "wizyjny".Tymczasem zycie leci i goście wchodzą do domu jednakfrontem, a nie tyłem, na którym coś tam już jest.
Ell, masz może jakieś zdjęcie tego cudnego przerastania po murze?

Niestety obawiam się , że najwcześniej w poniedziałek zrobię zdjęcia. Prosiłam brata, który tam mieszka, ale coś nie przesyła.
myszorek 14:26, 17 cze 2011

Fajnie by było, w poniedziałek bynajmniej nie bedzie za późno, a z chęcią popatrzę na kolejne kwitnace cudaDzięki Ell
Monteverde ja tak pomagam hederze włazić tam gdzie ma włazic, ale ona wogóle mnie nie slucha
monteverde 02:19, 18 cze 2011

hahahahahaha, może za mało perswazji)
ell 07:19, 18 cze 2011

przysłał późno wieczorem, ale nie do końca takie chciałam. Reszta zdjęć z innego ujęcia w poniedziałek

myszorek 09:32, 18 cze 2011

łał, jaka cudna