Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 22:44, 14 cze 2011

an_tre napisał(a)

Bardzo ładnie u Ciebie

Najbardziej to zielono...

przecież zieleń jest piękna Bogusiu

Bardzo lubię zieleń - ma tyle odcieni...

...a najpiękniejsza jest zieleń majowa prawda?

Zieleń majowa jest bardzo soczysta i długo wyczekiwana.
grazyna_mich... 10:48, 15 cze 2011

Bogusiu masz piękny zielony azyl, a mój krasnokwiat się chyba obija dalej, dzisiaj mu zajrzę mam też tę szałwię trójkolorową jest śliczna od kilku lat mi się nasiewa , rozsadzam potem siewki po ogrodzie , kwitnie do późnej jesieni
bogumila 10:55, 15 cze 2011

grazyna_michalik napisał(a)
Bogusiu masz piękny zielony azyl, a mój krasnokwiat się chyba obija dalej, dzisiaj mu zajrzę mam też tę szałwię trójkolorową jest śliczna od kilku lat mi się nasiewa , rozsadzam potem siewki po ogrodzie , kwitnie do późnej jesieni

Szałwię trójkolorową sadzonkowałam z własnego wysiewu ,piszą,że jest jednoroczna.Jeżeli się wysiewa sama to się cieszę ,nie będę musiała siać ponownie w następnym roku.Mam ją po raz pierwszy -urzekło mnie jej opakowanie -takie kolory! Nie wiem jak wygląda w realu -nie widziałam. Może popełniłam błąd -uszczknęłam wierzchołki -chciałam ją rozkrzewić i teraz będę dłużej czekać na kwitnienie.Krasnokwiat miał chyba za zimno i stąd ten problem -odpoczywał 3 miesiące.
myszorek 10:56, 15 cze 2011

bogumila_bienko napisał(a)

ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej

Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?

okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne
bogumila 11:02, 15 cze 2011

myszorek napisał(a)

ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej

Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?

okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne

Mój ogródek staram się wkomponować w otoczenie i stąd ta naturalność -na stałe mieszkam w mieście i mam dosyć chodników i asfaltu -chcę wypoczywać wśród przyrody.
monteverde 13:08, 15 cze 2011

Bogusia dzisiaj przyszły fiolki, Ty do swoich stosujesz ziemię do kaktusów lub paproci z perlitem czy ziemię kokosową?
bogumila 14:03, 15 cze 2011

monteverde napisał(a)
Bogusia dzisiaj przyszły fiolki, Ty do swoich stosujesz ziemię do kaktusów lub paproci z perlitem czy ziemię kokosową?

Mieszam z kokosową [JAK MAM],tradycyjnie -jakaś przepuszczalna.Sadzonki zdrowe,liście mają inne niż moje.
bogumila 19:58, 15 cze 2011

Towarzystwo niczego sobie - begonia przysiadła się do kobei.
bogumila 20:13, 15 cze 2011

bogumila 20:14, 15 cze 2011