Bogusiu masz piękny zielony azyl, a mój krasnokwiat się chyba obija dalej, dzisiaj mu zajrzę mam też tę szałwię trójkolorową jest śliczna od kilku lat mi się nasiewa , rozsadzam potem siewki po ogrodzie , kwitnie do późnej jesieni
Bogusiu masz piękny zielony azyl, a mój krasnokwiat się chyba obija dalej, dzisiaj mu zajrzę mam też tę szałwię trójkolorową jest śliczna od kilku lat mi się nasiewa , rozsadzam potem siewki po ogrodzie , kwitnie do późnej jesieni
Szałwię trójkolorową sadzonkowałam z własnego wysiewu ,piszą,że jest jednoroczna.Jeżeli się wysiewa sama to się cieszę ,nie będę musiała siać ponownie w następnym roku.Mam ją po raz pierwszy -urzekło mnie jej opakowanie -takie kolory! Nie wiem jak wygląda w realu -nie widziałam. Może popełniłam błąd -uszczknęłam wierzchołki -chciałam ją rozkrzewić i teraz będę dłużej czekać na kwitnienie.Krasnokwiat miał chyba za zimno i stąd ten problem -odpoczywał 3 miesiące.
ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej
Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?
okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne
ochocho, za rok to tam będzie taki gąszcz, ze palca nie wsadzisz Sliczny ten biały clematis, gdyby nie opis, to sama bym na to w zyciu nie wpadła, że to powojnik, a może jednak aksamitka? idę doczytać głębiej
Nie wiem,o którym zdjęciu mówisz?
okazuje się, że mówie o begonii. Piękne te ścieżynki takie sobie niby zwyczajne naturalne
Mój ogródek staram się wkomponować w otoczenie i stąd ta naturalność -na stałe mieszkam w mieście i mam dosyć chodników i asfaltu -chcę wypoczywać wśród przyrody.