Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:47, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
solidna porcja zdjęć z przepięknego ogrodu!
Ana masz Elatę i czekoladowe kosmosy, odnośnie Elaty chciałam zapytać jaką masz o niej opinię, czy u Ciebie końce liści jej przysychają?
A jeśli chodzi o kosmosy, nie wiem, czy to pierwszy rok gdy je masz, jeśli nie to czy wykopywałaś kłącza na zimę? A w ogóle co Ty im robisz, że tak pięknie stoją na baczność?, moje leżą.
Przekwitłe kwiaty wycinasz?
teraz w upały miały trochę poprzypalane listki, ale je wycięłam. Kosmosy miałam w tamtym roku, ale nie miałam gdzie ich przetrzymywać więc potraktowałam jako jednoroczne. Nic im nie robię poza systematycznym obcinaniu przekwitłych i nawożeniu.
Lawendowy zawrót głowy 17:37, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

uuu, a masz już jakiś pomysł czym podobnym zastąpić te dwie odmiany?

pomysłu brak
Lawendowy zawrót głowy 17:31, 17 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

mam też AM. ale nie mam dobrych wiesci wygląda jeszcze gorzej niż FC

uuu, a masz już jakiś pomysł czym podobnym zastąpić te dwie odmiany?

Tak przy okazji, ostatnio widziałam ładne Gold Fountains - macie jakieś opinie o tej trawie?
Lawendowy zawrót głowy 17:29, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ponoć Amazon Mist ładniej wygląda jak jest starszy - ja mam, ale nic o nim nie powiem bo pierwszy sezon.
A Ty Gosia masz AM?

mam też AM. ale nie mam dobrych wiesci wygląda jeszcze gorzej niż FC
Lawendowy zawrót głowy 17:23, 17 sie 2015

Do góry
ponoć Amazon Mist ładniej wygląda jak jest starszy - ja mam, ale nic o nim nie powiem bo pierwszy sezon.
A Ty Gosia masz AM?
Lawendowy zawrót głowy 17:15, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko ja bym chciała .........".
....... Charles de Mills..... Cadinal de Richelieu ale czy je kupie? Chciałabym

Znałam tą drugą, a pierwszą teraz znalazłam i jest prześliczna - już sobie wyobrażam jak będzie pięknie jak je nabędziesz!
Lawendowy zawrót głowy 17:07, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a jakie masz Jolu te róze na swojej liście?

Edytko ja bym chciała .........".
....... Charles de Mills..... Cadinal de Richelieu ale czy je kupie? Chciałabym
Tu ma być ogród :) 16:59, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
nadrobiłam Edytko u Ciebie zaległosci trawka super wyglada tak z usmiechem )))

o szkodach u Ciebie nie wiedziałam, dobrze ze niebyło Was w domu a strata to niestety zawsze strata.

Cudna inspiracja gabionowo wylewkowa kiedy zaczynacie ?bo u Ciebe to wszystko expresem leci u mnie cisza w pracach

A czyli jednak nie Twoje klimaty

Nie było nas więc jakoś bez większych emocji podchodzę do tego co tu się działo w sobotę, a trampolinie oberwało się już podczas lipcowej burzy i już wtedy było wiadomo, że będzie do wymiany.

Ścianka pewnie wiosną przyszłego roku, ale już teraz trzeba o tym myśleć, bo w niedługim czasie będziemy robić nawadnianie trawnika i wszelkie takie elementy stałe muszą być uwzględnione.
Lawendowy zawrót głowy 16:49, 17 sie 2015

Do góry
a jakie masz Jolu te róze na swojej liście?
Lawendowy zawrót głowy 16:37, 17 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Dodałem jeszcze Miscanthus sinensis ,,Adagio". Mam go u siebie i dlatego polecam.
Jak chcesz Jolu mieć u siebie jeszcze coś nietuzinkowego, a będzie Ci pasowało do Twoich kompozycji, to ze swoich traw polecam Ci jeszcze piękne srebrzysto-niebieskie kule jakie tworzy ,,Helictotrichon sempervirens".

No ładna ta trawa - Waldku, a czy ona podobnie jak kostrzewa w pewnym momencie ma więcej uschniętych ździbeł niż tych niebieskich? Mógłbyś coś więcej napisać o niej ze swojego doświadczenia i jeśli lepsza od kostrzewy to wymienić argumenty?
Gdzie można ją nabyć?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:29, 17 sie 2015

Do góry
solidna porcja zdjęć z przepięknego ogrodu!
Ana masz Elatę i czekoladowe kosmosy, odnośnie Elaty chciałam zapytać jaką masz o niej opinię, czy u Ciebie końce liści jej przysychają?
A jeśli chodzi o kosmosy, nie wiem, czy to pierwszy rok gdy je masz, jeśli nie to czy wykopywałaś kłącza na zimę? A w ogóle co Ty im robisz, że tak pięknie stoją na baczność?, moje leżą.
Przekwitłe kwiaty wycinasz?
Lawendowy zawrót głowy 16:11, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakbyś się zdecydowała na Adagio, to dam Ci namiar gdzie kupić ładne sadzonki.

))dzieki przypomne Ci jak sie zdecyduje
Lawendowy zawrót głowy 16:05, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Waldus dzieki dzieki widzisz jak Ty napiszesz to zaraz z rozmachem dzieki sprawdez poszukam kulki nie zmienie hihihi

Jakbyś się zdecydowała na Adagio, to dam Ci namiar gdzie kupić ładne sadzonki.
Lawendowy zawrót głowy 14:32, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O proszę to będzie na bogato jak kule cisowe - masz jakieś dobre miejsce, w którym będziesz je kupować?

Tak sobie myślę jakie trawy pod ogrodzenie - miskanty faktycznie za wysokie i je przesłonią, rozlenice znowu bardzo rozłożyste.

A te pasiaki Apache nie podobają Ci się? One rosną max do 60 cm i w takiej bardziej zwartej kępie - ostatnio inag wklejała swoją rabatę z nimi u mnie.

zerkne Edytko
kulki kupuje u Kulasa w Katowicach sa rozne ale przynajmniej zyja i cena dostepna dla mnie
Lawendowy zawrót głowy 14:24, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Edytko ciesze sie, ze Ci sie podoba ja jeszcze widze tyle brakow i tyle kulek cisowych do kupienia hihihihi ) mam jeszcze miejsce na wiaza holenderskiego tylko cos minister finansow odmiawia wspołpracy hehhe ogrodzenie jeszcze nie pomalowane , budowa obok zasyfia nam zycie ......ale powolutku przesła w pazdzierniku niestety nie z X ale sie ciesze ) bedzie dobrze

O proszę to będzie na bogato jak kule cisowe - masz jakieś dobre miejsce, w którym będziesz je kupować?

Tak sobie myślę jakie trawy pod ogrodzenie - miskanty faktycznie za wysokie i je przesłonią, rozlenice znowu bardzo rozłożyste.

A te pasiaki Apache nie podobają Ci się? One rosną max do 60 cm i w takiej bardziej zwartej kępie - ostatnio inag wklejała swoją rabatę z nimi u mnie.
Odcienie zieleni 14:21, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No jeśli tak, to trzeba myśleć nad zasłonięciem tej ściany budynku od sąsiada i aranżować tą część działki bez sosen.
Ale już widzę, jaka się tam szykuje "rozpierducha" (sorki za wyrażenie ) jak zaczniecie wyrywać te sosny - praktycznie cała ta część działki to będzie demolka.

ha ha ha no masz całkowitą rację
Odcienie zieleni 14:18, 17 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Edyta tak chcę wgłębnik, a on jest tam w tym miejscu gdzie schody?

tak mi się wydaje.
Lawendowy zawrót głowy 14:18, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola - Ty masz cudowny ogród, zaniemówiłam - wspaniale zestawiasz ze soba rosliny, wszystki wspolgra ze soba idealnie!
O i dostrzegłam, że daszki już założone - mam nadzieję, że jesteście z nich zadowoleni.
Na jedno się jednak musisz przygotować, że ptaszki będą na nich pozostawiać niefajne pamiątki ;-/

Edytko ciesze sie, ze Ci sie podoba ja jeszcze widze tyle brakow i tyle kulek cisowych do kupienia hihihihi ) mam jeszcze miejsce na wiaza holenderskiego tylko cos minister finansow odmiawia wspołpracy hehhe ogrodzenie jeszcze nie pomalowane , budowa obok zasyfia nam zycie ......ale powolutku przesła w pazdzierniku niestety nie z X ale sie ciesze ) bedzie dobrze
Odcienie zieleni 14:16, 17 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Edyta własnie, po tej wichurze jestem pewna ze muszę isc po pozwolenie i je wyciać, myslałam , ze polecą jak zapałki,niewiem czy nie sa nadłamane,musimy posprawdzac bo bojam sie gdy dzieciaki pod nimi latają, żeby coś nie spadło

Tess- własnie Ci miałam pisac o tych sosnać , że nie ma juz co dumac nad nimi u mnie

No jeśli tak, to trzeba myśleć nad zasłonięciem tej ściany budynku od sąsiada i aranżować tą część działki bez sosen.
Ale już widzę, jaka się tam szykuje "rozpierducha" (sorki za wyrażenie ) jak zaczniecie wyrywać te sosny - praktycznie cała ta część działki to będzie demolka.
Odcienie zieleni 14:10, 17 sie 2015

Do góry
A widziałaś, że na tej inspiracji jest wgłebnik, a Ty chyba też chciałaś zrobić - może coś takiego by się wykombinowało pod tymi Twoimi sosnami?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies