Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 16:15, 10 lip 2018

Do góry
malkul napisał(a)
jakim cudem u ciebie nie łazi ten beatles? wyrywasz na bieżąco rozłogi? czy ma jakis ogranicznik dookoła roslinki?

Nie na bieżąco, u mnie okropnie twarda ziemia może to to... ograniczników nie mam
Na zielonej... trawce :) 16:13, 10 lip 2018

Do góry
A propo Vanilek takie olbrzymki są

Z moją słodką modelką

Na zielonej... trawce :) 16:10, 10 lip 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Angelika pięknie masz jak zwykle A pokazałabyś kilka ujęć tarasu? Jak widzisz z niego ogród?

Dzięki Renia Choć ostatnimi czasy korci mnie bardzo aby odosadzać tu i uwdzie, tylko te upałyyy…

Fotki for You

Zrobiłam foto panoramiczne, bo najlepiej tak objąć cały widok z tarasu:

I od lewej po "kawałku"

Krąg-siedzisko:

Gaik - ten mniejszy:

Salonik:

I rabata basenowa z Vanilkami:

Na zielonej... trawce :) 15:54, 10 lip 2018

Do góry
Witaj

Dziękuję, to brzozy doorenbos
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:31, 08 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Hahaha Poli padłam, ale co tam... jak zapach gnojówki mu nie pasi to na listę przystojnych ogrodników się nie łapie

Dokładnie! Chociaż ostatnio i mnie już coś odrzuca na ten zapach
Na zielonej... trawce :) 11:52, 08 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mirella a próbowałaś sadzić Beatlesy w donicach? Kiedyś dziewczyny pisały, że przez taki zabieg nie rozłażą się na boki, bo donica jest skutecznym ogranicznikiem
jakim cudem u ciebie nie łazi ten beatles? wyrywasz na bieżąco rozłogi? czy ma jakis ogranicznik dookoła roslinki?
Na zielonej... trawce :) 13:14, 07 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Cudny zakątek

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:22, 06 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jak zawsze Twoje zdjęcia ogrodowe oglądam z wielką przyjemnością Czekam na więcej

Dużo mam do nadrobienia chociaż ze zdjęciami w tym roku nie szalałem. Głównie grzebię w nowej rabacie

dorciabe napisał(a)
Nieustannie jestem zachwycona Twoim ogrodem!

Cieszę się że nadal się podoba

Kasia_CS napisał(a)
Nie dość, że piękne widoki i nowe nasadzenia świetne, to jeszcze wspaniałe zdjęcia robisz.. można się rozpłynąć

Na szczęście jest jeszcze co fotografować, wszystko walczy z suszą.

Wiolka5_7 napisał(a)
Przepięknie jak zawsze, uwielbiam Twój ogród ! Masz wyczucie smaku
Pozdrawiam

Kupuję i sadzę bez planu, jakoś samo wychodzi

leon60 napisał(a)
Wspaniale jak zawsze!

Dzięki

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładnie

Na zielonej... trawce :) 22:21, 06 lip 2018
Do góry
AngelikaX napisał(a)
W ubiegłe lato wrzucałam na szybko plan ogrodu, ostatnio robiłam taki w kolorze (na potrzeby artykułowe ) to i podsyłam... jednak w ferii barw jakoś ciekawiej wygląda

Ale fajnie ci wyszło, jakoś ciężko mi było to sobie wyobrazić w całości
Na zielonej... trawce :) 20:37, 06 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No miarkę masz tak dokładną jak mój eM też "oczami" mierzy (jakkolwiek to brzmi )

Doorenbosy 4 urodzinki u mnie będą obchodzić na jesieni

To bardzo obiecujące
Szybko przybrały.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:41, 06 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
edit: Hakone masz obłedne

Hakonki dziękują
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:40, 06 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

A fuj gdzie one ładne... paskudy, bleeee

Wszelkie robale, gąsienice mnie obrzydzają.... po zerwaniu trawnika jak zbierałam pędraki (i to takie małe i mega grube białe wypaśne - w sumie samo białko) to aż mnie otrząsało i to przez grube rękawice....

Znam i te brzydoty! Dwa lata temu miałam pełno. Ale ich nie zbierałam... rozłupywałam je na pół szpadlem
Brrŕr...
Ogród w remoncie 12:51, 06 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Śliczna hortensja
Życzę umiarkowanych ale systematycznych opadów deszczu co by trawka ładnie wzeszła

Podzielam Twój ból 9 lat temu jak z siewu zakładaliśmy trawnik także przyszła mega burza, większość nasion spłynęła... przez dobre kilka lat wyłaziły ze szczelin kostki oporowej oddzielającej pas tui wąsy trawy... w sumie po 5 latach jak ta kostkę wywalałam, to ilość nasion w jej szczelinach mnie przeraziła...

Dziękuję,na razie kiełkowanie trawki przebiega spokojnie i oby tam dalej. U mnie nasionka na stary trawnik przeniosło,trochę wygarnęłam. Dobrze że z rabaty nie muszę wybierać bo to by była masakra
Anna i Ogród 08:37, 06 lip 2018

Do góry
Ale śliczne buziole
Ogród w remoncie 08:33, 06 lip 2018

Do góry
Śliczna hortensja
Życzę umiarkowanych ale systematycznych opadów deszczu co by trawka ładnie wzeszła

Podzielam Twój ból 9 lat temu jak z siewu zakładaliśmy trawnik także przyszła mega burza, większość nasion spłynęła... przez dobre kilka lat wyłaziły ze szczelin kostki oporowej oddzielającej pas tui wąsy trawy... w sumie po 5 latach jak ta kostkę wywalałam, to ilość nasion w jej szczelinach mnie przeraziła...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:24, 06 lip 2018

Do góry
edit: Hakone masz obłedne
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:24, 06 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Dziewczyny, no jeszcze mnie wzdryga na ich myśl...
Sama gąsienica w sumie ładna, ale ściągać to cholerstwo z tych gałęzi... A to czepliwe i złazić nie chciało wcale... a potem mi jeszcze w moje hakonki powpadało...
Powrzucałam je do wiaderka po orzeszkach solonych, trochę się w soli poobtaczały
Potem zasypałam piachem i zamknęlam pokrywką. Al widzę teraz, że na wierzch tego piachu wylazły. Internety piszą, ze trzeba je zniszczyć, ale nie mam na nie metody. Duze są i nie wyobrażam sobie deptać... Fuj!

A fuj gdzie one ładne... paskudy, bleeee

Wszelkie robale, gąsienice mnie obrzydzają.... po zerwaniu trawnika jak zbierałam pędraki (i to takie małe i mega grube białe wypaśne - w sumie samo białko) to aż mnie otrząsało i to przez grube rękawice....
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:20, 06 lip 2018

Do góry
Jak zawsze Twoje zdjęcia ogrodowe oglądam z wielką przyjemnością Czekam na więcej
Na zielonej... trawce :) 08:06, 06 lip 2018

Do góry
W ubiegłe lato wrzucałam na szybko plan ogrodu, ostatnio robiłam taki w kolorze (na potrzeby artykułowe ) to i podsyłam... jednak w ferii barw jakoś ciekawiej wygląda

Tu ma być ogród :) 18:05, 05 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Pięknie masz Edytko Nie wiem co pierwsze chwalić... jeżówki, lilie boskie... zakupy także

ps. Mam też jedną lawendę która wygląda jak Twoja... zastanawiało mnie co jej dolega

No to tylko na zdjęciach jest tak pięknie, a na żywo masakra.

Mi tych lawend z 5 w sumie wyleciało, za późno zareagowałam, bo czasu nie miałam a i pogoda taka była, że oprysk byłby bezsensowny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies