Świetne zdjęcia nowy aparat robi
Nie wycielaś jeszcze wszystkich traw?
Ja dzisiaj w jakimś amoku działałam. Wszystkie trawy poszły pod nóż a miałam zostawic rozplenice...tylko carex morrowi variegata sie obronił przed cięciem
Ale powiem Ci...że te fioletowe krokusy co mam na brzozowej to też śpią.
One są po prostu jakieś późne. Chyba te co Madżenka pisała... wielkokwiatowe czy jakie
Kochani w środe odeszła moja ukochana mama. Potrzebuje czasu aby nauczyć sie z tym zyc. Wrócę gdy najgorsze będzie za mną.
Dziekuje za wsparcie i pocieszenie, dziękuję ze jesteście.
Będę wdzieczna jesli nie bedziecie pisać słów współczucia.
sesleri nie ma co żałować wiosna, trzeba je ciachac na maksa, znaczy się mozna na łyso. Zwłaszcza heufleriana u mnie po 3 sezonie wymagała kolejnego ogolenia w połowie sezonu, bo mnie denerowowala swoim poczochraniem
Elata wymaga przede wszystkim duzej ilosci wody, nic jej tak nie szkodzi jak podsuszenie.Jeśli ma stale wilgotno (co jest mozliwe w srodku lata tylko na zacienionych rabatach) to jest całkiem ładna. Zanim sie dobre ukorzeni nawet na cienistej rabacie trzeba ją ciągle podlewać.
Stosowałam Larvenm a właściwie stosuje dwa razy w sezońie. Dzięki temu zapanowała. nad ich ilością. przed rozpoczęciem walki wyciągałam połowę roślin bez korzeni (olbrzymie okazy rododendronow, dziesiatki zurawek, laurowisnie, kiscienie, trawy)
Tylko trezba zlać cały ogród, bo tam gdzie nie polejesz napewno sie namnożą i rozejdą ponownie po ogrodzie . To wiem po 5 latach walki. Ale przynajmniej nie tracę teraz roslin, co najwyzej probują podgryzać mi coś. Wiosna planuje kolejne podlanie rabat, gdzie szczegolnie grasują kosy wiosna...
Mirella Lavender ice po dwóch seoznach u mnie jest maluteńka, wiec pewnie te 30 cm pozostanie
Agania to nie czas dla klona...to nie czas na fotki dla mnie...
Anna T po co ciąc (boli ręka) jak mozesz wyskubać i wychodzi u samej nasady wszystko co podmrazło lub wygniły
Lorka nie pożałujesz ze sie ugięłas i posadziłaś krokusy
Karolka, Madżenka, Monika, Gonia, Ewa, Alicja miłe zaskoczenie krokusów - pierwsze kwitnące u mnie
Pozostałe cebulowe dość duże jak na koniec lutego. W zeszłym roku o tej porze takie nie były. Oby przymrozki im nie zaszkodziły
Kasia chodzi Ci o odmianę krokusów? Mam zapisaną mogę poszukać. One są takie trochę dziwne, trudne do ujęcia na zdjęciu - żółte świecące