Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Iwk4 07:49, 28 lut 2017

Dobrze, ze wszyscy trąbią o podsumowaniu, to się cofnęlam. Piękny i wyjątkowy ogród powstał. Zasługuje na wizytówkę na ten moment. A jak skonczysz, dołączysz nowe fotki.
Widac, jak rabaty dojrzewają. Tak naprawdę efekt jest w drugim sezonie. A w trzecim będzie czad.
magnolia 09:42, 28 lut 2017

ren133 napisał(a)

Czyli do końca donicy po lewo? ... to fajnie bo tak mi się lepiej widzi ... zostaje trawniczek prowadzący do ścianki ... uzyskamy wyżwirowany prostokąt 4,70m x 2,70m (jeśli zostanie tak jak jest) ewentualnie ile? zamiast 2,70m?

Czy przed tą donicą po lewo pasowałby żywopłocik z cisa/bukszpanu? i jakieś trawki ewentualnie ... a przy donicy po prawo kilka kulek i trawki?

ja bym nie poszerzała już placyku- w tych proporcjach 270 to i tak szeroko

po lewej- możemy dać cos takiego. Po prawej... czyli gdzie?
Trochę mnie niepokoi i żywopłocik i kule na jednym żwiżrze. Chyba żeby je zestawić ze sobą, ale nie tak że po 1 str żywopłot, po drugiej kulki.
Ale napisz/narysuj gdzie te kulki/trawki po prawej byś widziała
ana_art 09:43, 28 lut 2017

eee_taam napisał(a)
fajne kalendarium

a nie chciałas wykorzystać tych fot do wizytówki?

PS. miałam w zimie wizytówke zaczac skrobać ...ale jakoś mi zeszło ...i chyba znowu sie temat odwlecze
dokładnie to samo miałam napisać
rozark 11:10, 28 lut 2017

Jedziesz z nami na Gardenię?
Asiuniaa 12:10, 28 lut 2017

Renia gratuluję efektu.Pięknie dojrzewa Twój ogród. A każdą zmiana jest dopracowana w najmniejszym szczególe.podoba mi się Nowa szata rabaty z kostką bukszpanową.Pięknie.ścianka i wglebnik też bomba.Chcialabym miec tak dopieszczony ogród.I taki dar do planowania i realizowania Rabat.patrzeć na twoją robotę to cxysta przyjemność .Ja niestety muszę przyznać zaniedbuje sprawy ogrodowe.Nie wyrabiam z czasem.Ale idzie wiosna więc może się zmobilizuje.
Madzenka 19:09, 28 lut 2017

Piękny ogród, piękny rok, piękne podsumowanie!
Z przyjemniscią będę kibicować kolejnemu sezonowi
ren133 19:51, 28 lut 2017

admete napisał(a)
Reniu zajrzałam na chwilkę z poranną kawką i przepadłam oglądając zdjęcia
Fantastyczne podsumowanie 2016 - widać ogrom prac a efekty powalają!!!!!
jest cudownie , nie mogę się doczekać nowego sezonu u Ciebie.

wielkie wiosenne buziaki zostawiam

Tyle miłych słów czytam od dwóch dni, że już nie wiem co powiedzieć Oprócz dziękuję dodam tylko, że ja to się troszeczkę boję tego nowego sezonu ... o rośliny czy przeżyły, o ogrom prac, które mnie czeka szczególnie przycinanie kulek bukszpanowych, kostek, nawożenie, pielenie, malowanie donic ścianki ... trochę sie tego uskładało ... i nie robię nic żeby ograniczyć sobie robotę przeciwnie dokładam ciągle kolejnych obowiązków ...

Buźka
ren133 19:53, 28 lut 2017

Iwk4 napisał(a)
Dobrze, ze wszyscy trąbią o podsumowaniu, to się cofnęlam. Piękny i wyjątkowy ogród powstał. Zasługuje na wizytówkę na ten moment. A jak skonczysz, dołączysz nowe fotki.
Widac, jak rabaty dojrzewają. Tak naprawdę efekt jest w drugim sezonie. A w trzecim będzie czad.

Iwonko
Tylko, że jak ja ciągle coś zmieniam to niektóre z moich rabat w tym roku będą miały swój pierwszy sezon Czyli z wizytówką jeszcze trochę poczekam
ren133 19:55, 28 lut 2017

magnolia napisał(a)

ja bym nie poszerzała już placyku- w tych proporcjach 270 to i tak szeroko

po lewej- możemy dać cos takiego. Po prawej... czyli gdzie?
Trochę mnie niepokoi i żywopłocik i kule na jednym żwiżrze. Chyba żeby je zestawić ze sobą, ale nie tak że po 1 str żywopłot, po drugiej kulki.
Ale napisz/narysuj gdzie te kulki/trawki po prawej byś widziała

Jak wystarczy to suuuper ... nie będzie dużo zmian z nawadnianiem ... jedynie jeden zraszacz wyleci Dobrze w takim razie narysuję jakbym to widziała
ren133 19:57, 28 lut 2017

ana_art napisał(a)
dokładnie to samo miałam napisać

Fajnie, że zaglądasz Może wizytówka będzie jako podsumowanie trzeciego roku mojej bytności na forum