Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Okno na ogród 16:27, 30 sie 2018

Do góry
HannaR napisał(a)

A co było? Ciekawa jestem czy zgadłaś...

Iwonko, czytałam u Szuemusi, to co pisałaś w 2015 roku, że gromadzisz zdjęcia ogrodu w podziale na lata i miesiące. No jesteś chyba jeszcze bardziej zakręcona niż ja .

ja tez tak robię, mam foldery na poszczególne miesiące. Jeszcze podział na rabaty mógłby być ale tego już nie robie
Nowocześnie z różAnką :D 08:11, 30 sie 2018
Do góry
anna_t napisał(a)
Widziałam wlasnie u Ciebie twój kot to sobowtór mojego

Powiem Ci że ja przez 2 lata miałam Focha na kore.. palietami kupowałam na początku, wszystkie żywopłoty miałam wysypanej A połowę to mi wiatr zwiał.. I chwasty też wyszły. Ale teraz wiem że nie tylko o chwasty chodzi ale też o względy wizualne, ziemia jest wtedy taka ciemniejsze, ładniej jest po prostu i teraz gazety kładę pod kore
Cebul na rabatach nie będzie, tylko tu przy tarasie na skarpach krokusy. Ja w ogrodzie siedzę dopiero jak ciepło się robi, maj, to już trawy widać

na korę miałam identycznego focha ...jak przerosła chwastem nieszło tego wyplewić.

U joli_lojalnej zobaczyłam ta przekompostowana kore i jak kupiłam i rozłozyłam n rabatach to szybko zmieniłam zdanie o korze ...jest kora i kora ...podobnie jak jest róża i róża

jak masz sypac ta kora to sugeruje teraz to robic ..ile zdazysz ....

ja zaczelam dokładnie we wrzesniu w zeszłym roku i te rabaty co nie zdazyłam przed zima wyłożyc korą ...zaszły chwastem masakrycznie zwłaszcza w styczniu ...bo styczeń był wyjątkowo ciepły ...plewienie wiosenne tych dwóch rabat mnie mocno zmeczyło....a czasu było mało bo szybko przyszło suche lata i ziema zrobiła sie sucha i zbita jak beton((

a jesli jest gesto na rabatach to zycie sie tam toczy ...ślimaki stadami sie namnazaja ....chwastu nie upilnujesz .....wiem co sie robiło w moich liliowcach ...plewienie wiosenne a potem nic nie zrobisz bo nie wejdziejsz bo taki busz ...a że ja je po kwitnieciu ścinam do zera ...to odrazu ta rabate plewie ...to wiem co tam jest dołem po 3 -cach nic nie robienia ...regularny plewnik koszmarek ...jak mam juz tam kore to w tym roku odsapnełam tylko trzeba ja uzupełniać co rok....bo sie kompostuje i jej warstwa sie zmiejsza.

Szmaragdowy Zakątek 01:10, 30 sie 2018

Do góry
Krys – Krysiu, ja też bawiłam się świetnie. A felietony? Nieee…to chyba nie moja bajka…

AnnaCh – Aniu, jakoś nie widzę siebie w tej profesji…lubię od czasu do czasu coś „wystukać na klawiaturze”, ale zawodowo jakoś mnie nie kręci.

jankosia – tajemnica kąpieli jest taka, że czas nas bardzo gonił i nie długo musiałyśmy już wracać do domu. Podejrzewam, że jakbyśmy wszystkie wlazły do jeziora to nasza wizyta u yolki znacznie by się wydłużyła…a może nawet przedłużyła o jeden dzień.

ren133 – super wycieczka, bo towarzystwo świetne !!!

anna_t - guacamole powinna wytrzymać popołudniowe słońce, ale cały dzień na słonecznym stanowisku może się przypalać.
Szmaragdowy Zakątek 22:31, 29 sie 2018

Do góry
A może się kąpią tylko foty cenzury nie przeszły

Magda jak myślisz hosta guacamole wytrzyma w pełnym słońcu?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:25, 29 sie 2018

Do góry
Kasia przepiękne zdjęcia robisz. Już tlusciutki ten twój ogrodeczek
I porównanie róż super! Ja w tym roku róż prawie nie widziałam..
zrobilam tyle roszad że mam nadzieję że to przeżyją i w przyszłym roku już się nimi naciesze
Malutki pod lasem 19:30, 29 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Nie wiem czego ale gratuluję

Ja tez
Ale juz wiem
Nowocześnie z różAnką :D 13:17, 29 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Kurka wodna laski Wy się nabijacie chyba ze mnie

W nagrodę.....do sklepu „na zakupy”
Nowocześnie z różAnką :D 08:42, 29 sie 2018

Do góry
Widziałam wlasnie u Ciebie twój kot to sobowtór mojego

Powiem Ci że ja przez 2 lata miałam Focha na kore.. palietami kupowałam na początku, wszystkie żywopłoty miałam wysypanej A połowę to mi wiatr zwiał.. I chwasty też wyszły. Ale teraz wiem że nie tylko o chwasty chodzi ale też o względy wizualne, ziemia jest wtedy taka ciemniejsze, ładniej jest po prostu i teraz gazety kładę pod kore
Cebul na rabatach nie będzie, tylko tu przy tarasie na skarpach krokusy. Ja w ogrodzie siedzę dopiero jak ciepło się robi, maj, to już trawy widać
Ogródek Iwony II 08:35, 29 sie 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, KLEINE FONNTANNE dość szybko zaczyna kwitnąć, to jego atut.
Teraz:

18 pażdziernika wyglądał tak rok temu

początek listopada

boski naprawdę. A kiedy wiosną jest już widoczny?
Nowocześnie z różAnką :D 07:33, 29 sie 2018

Do góry
Masz rację Iwonka we wszystkim w 100%
w sobotę jadę po paprocie do teścia i małe roszady zrobię i już powinno byc lepiej. Pokaże
Ja wiem że na forum nikt takich koszmarów nie pokazuje.. choć spodziewam się że jakby zrobić big zoom na niektóre szerokie kadry to tam w czeluściach szpalerow swoje życie się toczy
Korą też będzie, zamówiłam 50 worków ale nie wiem czy dobrze myślę, wysypalabym na wiosnę. Bo teraz mi się chwasty i tak już pewnie zdążyły wysiać wyjdą na wiosnę, szybko wypiele i wysype korą. Chyba dobry plan?
Chyba że wyjdą za miesiąc to akcje zrobię jeszcze w tym roku
Nowocześnie z różAnką :D 21:43, 28 sie 2018

Do góry
Kurka wodna laski Wy się nabijacie chyba ze mnie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:37, 28 sie 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Iwka trupy. Śmierć pnia mózgu definitywnie. Muszę nabyć nowe ale z innego źródła. W d**** mam wymianę jednej, skoro padły wszystkie trzy.
śmierć pnia mózgu??!! Brzozy?brzozy mózgu?
Jasna D..
Malutki pod lasem 21:35, 28 sie 2018

Do góry
Nie wiem czego ale gratuluję
Nowocześnie z różAnką :D 12:56, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
akurat widłami to nasion nie wyzbieram. Najbardziej sieje się gorczyca i chrzan, z nimi od wiosny muszę konkretnie powalczyć
Dzisiaj troche zrobilam

A wczoraj było tak

Aniu "trochę"????

Aż musiałam zacytować

Nagrodę powinnaś dostać (albo sama sobie sprawić) za taki kawał roboty!
Nowocześnie z różAnką :D 12:14, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
U mnie polarki od 2015 i się kładą, wydaje mi się Iwona że chodzi o cięcie. Sprawdzę i za rok już będę pewna
Dziękuję za pochwały ogrodu, choć trochę poplynelas kochana

ja pływać nie umiem

nie wiem już jak to z tymi hortkami jest, ktoś pisał że dopiero w 3-4 roku dojrzewają do sztywności, swoje nisko tnę. Myślę że też dużo ma się od podłoża w jakim rosną.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:12, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Ja też zachwaszczona więc przybij piątkę i no streees

Nie wyrabiam i się nie stresuje nawet. Przyjdzie i czas na ogród.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:10, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
O ho! jak już Iwona z Ola niespodzianki omawia to ja chyba podejrzewam jakie zmiany będą

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:59, 28 sie 2018

Do góry
Ja też zachwaszczona więc przybij piątkę i no streees
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:59, 28 sie 2018

Do góry
O ho! jak już Iwona z Ola niespodzianki omawia to ja chyba podejrzewam jakie zmiany będą
Nowocześnie z różAnką :D 08:19, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
odkryłam mnóstwo paproci u teścia za garażem, będę jego ograbiac

Chcesz tą klosownice?

No to masz pod nosem,kłosownicę już mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies