Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 20:08, 29 sie 2018

HannaR napisał(a)
Kasiu, aż przyleciałam do Ciebie od Ewy. Jak to mieszkasz w bloku? TAKI ogród przy bloku?

ano w bloku, tyle, że to raczej bloczek - 3 piętra, budynek samodzielny, kilkanaście mieszkań. Ale ogródki 2 - mam ja i sąsiedzi, mój na moje szczęście większy - 235m2 jest to w sumie dość unikatowe, ale muszę powiedzieć, że brak mi jednak areału, bo mam pomysłów więcej niż miejsca, a nie umiem zrewolucjonizować jakoś sprytnie tego, co już mam...
Kasia_CS 20:21, 29 sie 2018

Jeszcze kilka różyczek z dziś zostawię

Ascot

Claire Renaissance - zabija zapachem Czy tylko ja wyczuwam w niej cytrynę?

Stephanie Baronin zu Guttenberg w końcowej fazie rozkwitu

Chandos Beauty

Niepokonana Pastella - trochę nie mogę uwierzyć, że na początku byłam nią nieco zawiedziona.. głupia ja
Kasia_CS 20:30, 29 sie 2018

Rozwary kwitną mi po raz drugi - tzn będą

Choć liście w plamki, to jednak floks Tiara kwitnie po raz drugi

VF już mocno przebarwione

Kasia_CS 20:31, 29 sie 2018

Toszko
zobacz jakie tłuściutkie SS od Ciebie :* Kilkanaście takich poduch teraz mam

Pytanie do lepiej znających się na rzeczy ode mnie... jeśli te buksy mają tworzyć obwódkę, to... kiedy ciąć takie odrosty? Bo tak w ogóle to chciałabym, żeby źywopłocik nie był wyższy niż kreska na fotce, tyle że zagęszczony od dołu i bokach

W ogóle nie wiem, czy dobrze zrobiłam robiąc taką obwódkę, skoro zasłania mi częściowo trawy
anna_t 22:25, 29 sie 2018

Kasia przepiękne zdjęcia robisz. Już tlusciutki ten twój ogrodeczek
I porównanie róż super! Ja w tym roku róż prawie nie widziałam..
zrobilam tyle roszad że mam nadzieję że to przeżyją i w przyszłym roku już się nimi naciesze
Zagajanka 23:20, 29 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Pytanie do lepiej znających się na rzeczy ode mnie... jeśli te buksy mają tworzyć obwódkę, to... kiedy ciąć takie odrosty? Bo tak w ogóle to chciałabym, żeby źywopłocik nie był wyższy niż kreska na fotce, tyle że zagęszczony od dołu i bokach

W ogóle nie wiem, czy dobrze zrobiłam robiąc taką obwódkę, skoro zasłania mi częściowo trawy

Teraz, w sierpniu, to chyba już ostatni dzwonek na cięcie buksów, więc ciachaj z góry, nie żałuj
Ja kiedyś cięłam swoje młode kulki i obwódki 3 krotnie w sezonie (wczesną wiosną, w czerwcu i sierpniu), potem przeszłam na dwukrotne cięcie (wiosna i raz latem), teraz znajduje czas na ten proces tylko raz (w czerwcu lub lipcu)
paulina_ns 06:45, 30 sie 2018

Aj jak tu cudownie mogłabym bez przerwy patrzeć na Twoje zdjęcia bardzo podoba mi się kolor róży kimono zadowolona z niej jesteś?
zoja 06:48, 30 sie 2018

Wg mnie ciachaj ostro - tzn jak ma byc zageszczony to na razie nizej niz wysokosc docelowa. Ladnie sie zagesci. I wiesz? Ja tez ciacham pomiedzy roslinkami i oczywiscie boki. One szybko sie odbudowuja i pieknie zageszczaja.
Niestety nie pokaze poniewaz tak cielam buksiki na łukowej ktore w zimie mi wypadly
malinia 07:00, 30 sie 2018

Pięknie tam u Ciebie )) kocham róże ale sama jakoś się boje je kupować kto wie ....może i u siebie zrobię jakąś różaną rabatę <3
Suuuuper !!
a żywopłocik tnij już teraz
anbu 07:30, 30 sie 2018

No bardzo ładna ta Laguna Muszę znowu posadzić Chyba się skuszę na jesienny goły korzeń