Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Okno na ogród

Okno na ogród

eVka 13:39, 30 sie 2018

HannaR napisał(a)

Te lilaki przez lata zasłonięte były tują. Jedno wchodziło w drugie, więc musiałam któreś zlikwidować. W pierwszej wersji miały to być te lilaki. W ostatniej chwili zmieniłam zdanie i teraz jestem mega zadowolona. Mało tego. Po przekątnej, po drugiej stronie placyku posadziłam nowego lilaka Madam Lemon i podsadziłam molinią variegata. Będę więc miała dwa drzewa wielopniowe. .

Super decyzja, czasami mamy takie cuda w ogrodzie i tylko wystarczy wydobyć z nich piękno
HannaR 14:03, 30 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Jak na Chelsa normalnie.
Nawet wiem, co było inspiracją

A co było? Ciekawa jestem czy zgadłaś...

Iwonko, czytałam u Szuemusi, to co pisałaś w 2015 roku, że gromadzisz zdjęcia ogrodu w podziale na lata i miesiące. No jesteś chyba jeszcze bardziej zakręcona niż ja .

HannaR 14:07, 30 sie 2018

effka napisał(a)

Super decyzja, czasami mamy takie cuda w ogrodzie i tylko wystarczy wydobyć z nich piękno

No właśnie. Jak widzę jakiś stary ogród to bezwiednie myślę, co bym z niego wyrzuciła, a co zostawiła i co dosadziła. To trochę tak jak znaleźć się na starym strychu.
anna_t 16:27, 30 sie 2018

HannaR napisał(a)

A co było? Ciekawa jestem czy zgadłaś...

Iwonko, czytałam u Szuemusi, to co pisałaś w 2015 roku, że gromadzisz zdjęcia ogrodu w podziale na lata i miesiące. No jesteś chyba jeszcze bardziej zakręcona niż ja .

ja tez tak robię, mam foldery na poszczególne miesiące. Jeszcze podział na rabaty mógłby być ale tego już nie robie
mrokasia 16:38, 30 sie 2018

HannaR napisał(a)
Troszkę zdjęć z mojego ogródka. Rabata garażowa bardzo mnie cieszy.

Rabatka, której inspiracją był jeden z ogrodów pokazowych z Chelsea 2014, choć po prawdzie teraz niewiele ją przypomina:

Śliczne te widoczki . Ta garażowa to Ci się udała, boska jest!
Lilaka wielopniowego mam i ja, ale choruje drugi rok z rzędu więc dostaje ostatnią szanse i jak w przyszłym znowu wykręci mi taki numer to go wywalę. Odrosty mi nie przeszkadza, usuwam ale po kwitnieniu łapie jakąś zarazę, brązowieją i zasychają mu liście i wygląda beznadziejnie. A szkoda bo ma piękny kolor i ślicznie pachnie.
HannaR 08:17, 31 sie 2018

anna_t napisał(a)
ja tez tak robię, mam foldery na poszczególne miesiące. Jeszcze podział na rabaty mógłby być ale tego już nie robie

Kolejna zakręcona .
HannaR 08:20, 31 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Śliczne te widoczki . Ta garażowa to Ci się udała, boska jest!
Lilaka wielopniowego mam i ja, ale choruje drugi rok z rzędu więc dostaje ostatnią szanse i jak w przyszłym znowu wykręci mi taki numer to go wywalę. Odrosty mi nie przeszkadza, usuwam ale po kwitnieniu łapie jakąś zarazę, brązowieją i zasychają mu liście i wygląda beznadziejnie. A szkoda bo ma piękny kolor i ślicznie pachnie.

Dziwne zjawisko. Może warto o niego zawalczyć? Mnie najbardziej podobają się w moim lilaku powyginane pnie.

AnnaCh 08:31, 31 sie 2018

HannaR napisał(a)
Kolejna zakręcona .
Jest nas całkiem sporo Też mam zdjęcia latami i miesiącami posegregowane
Kasia_CS 09:26, 31 sie 2018

Ja tez mam zdjęcia ogrodu z podziałem na lata, pory roku i miesiące, a w środku poszczególne daty robienia zdjęć. Do tego mam oddzielny folder na róże, gdzie mam w planach porobić portrety róż w kolejnych latacvh. Już zaczęłam co nieco segregować, ale to robota na zimę chyba
Iwk4 09:45, 31 sie 2018

Hania, a jak ty sobie radzisz z fotkami? Bo ja mam morze zdjęć. Inaczej bym nie ogarnęła.