Mozna wiele rzeczy i wariantów proponować, najprostszy bez atlan i dodatkowych placyków taki mi się nasunął. Prawie wszystkie drobniejsze krzewy do przesadzenia. Tuje przydadzą się nażywopłoty, kulki na rabaty.
Danusiu, te "brzuchy" to z jednej strony maskują mi 3 kręgi oczyszczalni... która jest schowana w skarpie...a po drugiej stronie też taki brzuch zrobiłam, bo chciałam żeby jakąś spójność to miało
Pozwolę sobie zaprosić Cię do mojego ogrodu wirtualnie jeśli masz ochotę, zapraszam... https://www.instagram.com/beata.ogrod/
Są zdjęcia paskudnego rowu, i skarpy, pod którą chcę umieścić ławeczkę (zdj.2)... ponadto
na rabatach rosną jeszcze w dużej mierze "upchaj-dziury" ...ale oby wkrótce się to zmieniło...
Tak to Wielosił biały szukałam w bylinach, chwastach nigdzie nie natrafiłam.
Zgadza się, wysokość opisana do 45 cm, ja określiłam ok. 50 cm.
Inne widoczne listki to mięta.
Ale cudnie . Pewnie biedna straciła już wiarę, że znajdzie dom i dobre serce, a spotka ją taka cudowna niespodzianka . Też mam psa ze schronu i jak będę miala kolejne, to też tylko stamtąd .
Danusiu
w takim razie przesadzę lirope na bardziej nasłonecznione miejsce czy mogę nimi podsdzić np. yukki?
i drugie pytanie czy jako obwódkę do powyższej rabaty zrobić niski żywopłocik z bukszpanu czy dać coś innego?
I jeszcze jedno czy na tle budynku pod oknem za kulą coś jeszcze oosadzić bo czyba będzie miejsce czy cofnąc hortensje a przed nimi np. ciemierniki?
pozdrawiam