Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 20:54, 04 lut 2017

MonikA napisał(a)
Danusiu mam jeszcze jedno pytanie, czym mogłabym obsadzić taras? Strona południowo zachodnia, dużo słoneczka przez cały dzień. Jukę, suchodrzew oraz lilaka chce wykopać, z drugiej strony również wykopuje cyprysa Boulevarda

Zrób kontynuacje tego co po lewej stronie.

A drzewo do zacienienia to raczej za drogą po lewej posadź, chyba korona zacieni taras??

Instagram Ogrodowiska
Gintura 21:05, 04 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

Tylko ona sama nie wejdzie, a montowanie kratki może popsuć estetykę, poza tym jej czas na uzyskanie masy to 5-10 lat.

o kurcze a piszą, że się wspina jak bluszcz. Korzonkami czepnymi.
dzięki za przestrogę.
Gardenarium 21:13, 04 lut 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Projekt tego co jest melduję, że zrobiony.

Mozna wiele rzeczy i wariantów proponować, najprostszy bez atlan i dodatkowych placyków taki mi się nasunął. Prawie wszystkie drobniejsze krzewy do przesadzenia. Tuje przydadzą się nażywopłoty, kulki na rabaty.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:14, 04 lut 2017

Tą lewą wypustkę trzeba pochylić

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:19, 04 lut 2017

Gintura napisał(a)

o kurcze a piszą, że się wspina jak bluszcz. Korzonkami czepnymi.
dzięki za przestrogę.

To nie przestroga, wiadomości praktyczne. Zanim ruszy minie parę lat, będzie siedziała taka bździnka Wiem bo rośnie koło mnie, a ja mieszkam 15 lat i obserwuję. U sąsiada rośnie pod furtką. Teraz dopiero ją widać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:20, 04 lut 2017

Ananasek napisał(a)

Danusiu, te "brzuchy" to z jednej strony maskują mi 3 kręgi oczyszczalni... która jest schowana w skarpie...a po drugiej stronie też taki brzuch zrobiłam, bo chciałam żeby jakąś spójność to miało

Pozwolę sobie zaprosić Cię do mojego ogrodu wirtualnie jeśli masz ochotę, zapraszam... https://www.instagram.com/beata.ogrod/
Są zdjęcia paskudnego rowu, i skarpy, pod którą chcę umieścić ławeczkę (zdj.2)... ponadto
na rabatach rosną jeszcze w dużej mierze "upchaj-dziury" ...ale oby wkrótce się to zmieniło...

Po insta nie chodzę, załóż proszę u nas wątek Nie jestem nawet zarejestrowana, więc to niemożliwe. Aby mi ułatwić pomoc zrób jak napisałam.

Instagram Ogrodowiska
21:36, 04 lut 2017
Dziękuję Danusiu bardzo, bardzo
Na tarasie patelnia, fakt przydałoby się drzewko, ale jakie byłoby dobre?
Pokaze może jaki mam plan

Naniosłam trzmielinki od południa tarasu i od zachodu 3szt lub 2szt Kanzan jak doradziłaś, planuje z frontu dać drzewa o bordo liściach albo powtórzyć pissardi, albo klony Royal Red.
Co Danusiu w takim razie dać za drzewko od południa przy tarasie?

Ta rabata też jest długa, jeszcze w planach, ma dalej być ławeczka, między oknami domu

SlonecznyOgrod 21:48, 04 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

Tą lewą wypustkę można pochylić

Dziękuję Danusiu. Ten drugi wjazd skasuje i zrobię tam rabaty. Ale jeszcze Cię bardzo proszę abyś mi doradziła jak rozmieścić nasadzenia. Jakie drzewa liściaste,chciałabym o jasnych zielonych, czy tez złotych liściach.
A jeszcze zapytam te żółte plamy z literką R, co to?
frezja 22:05, 04 lut 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

A jeszcze zapytam te żółte plamy z literką R, co to?

Myślę, że rabaty
Gardenarium 07:54, 05 lut 2017

MonikA napisał(a)

Ta rabata też jest długa, jeszcze w planach, ma dalej być ławeczka, między oknami domu

Te drzewa które wymieniłaś nadają się na rabatę przy tarasie a nie za drogą.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies