Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 08:02, 05 lut 2017

Musiałabyś stanąć po południu i zobaczyć jak idzie cień i gdzie dokłądnie najlepiej umiejscowić drzewo.

Fioletowe w rabacie a zielone za nawierzchnią.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:03, 05 lut 2017

A może wystarczy tu, gdzie żółte? Czyli od południa?

Pytasz jakie drzewo? Takie któe ma na tyle wysoko koronę, żeby dała cień, takie żeby nie miało małych liści dających słaby cień. Drzewo o dużych liściach. Idziesz do szkółki i wybierasz takie, któe spełnia zadanie i jest dostępne. Wysoki pień na 250 cm i korona. I się oczywiście podoba. Ja tak robię, nie szukam gatunku, a szukam pożądanych cech.

Instagram Ogrodowiska
09:07, 05 lut 2017
Dziękuję jeszcze raz Danusiu za pomoc

na tarasie słońce latem jest najgorsze od 12 tej do wieczora, więc będę kombinować z ustawieniem
Gardenarium 11:06, 05 lut 2017

Aż się prosi o tulipanowca za drogą.

Instagram Ogrodowiska
13:34, 05 lut 2017
Danusiu, z której strony?
14:09, 05 lut 2017
Gardenarium napisał(a)
Aż się prosi o tulipanowaca za drogą.

Tam gdzie ten czarny krzyżyk? Czy tam gdzie są 3 bordowe koła (na froncie) Ile tulipanowiec potrzebuje miejsca? Nie wiem czy ma przy kostce wystarczająco miejsca?

Rosa 14:44, 05 lut 2017

MonikA napisał(a)

Ile tulipanowiec potrzebuje miejsca? Nie wiem czy ma przy kostce wystarczająco miejsca?

Monisiu

Danusia jest chora.
Danusia powinna być na przymusowym L4 bo nie umie się oszczędzać.
Dziś jeszcze drzewek nie sadzisz.
Daj kobiecie wyzdrowieć, proszę

a tu masz o tulipanowcach, poczytaj zanim zadasz kolejne pytanie

http://ladnydom.pl/budowa/1,106602,12526074,Tulipanowiec__drzewo_dla_niecierpliwych.html
Gardenarium 15:03, 05 lut 2017

Ja swojego przycinam mocno. Mocno każdego roku. Miejsce wtedy nieważne. Mój rośnie tuż przy świerkach serbskich.

Instagram Ogrodowiska
15:31, 05 lut 2017
Oczywiście zgadzam się, przede wszystkim zdrowie
Dziękuję za linka

Życzę jeszcze raz zdrówka dla Danusi
asiak 15:56, 05 lut 2017

Danusiu, to oczywiście nie piekarnia, ale jak się wykurujesz, to może odpowiesz

Pod tym oknem będzie rabata rodkowa. Pod oknem chcę wsadzić rododendrony i myślę, czy nie dosadzić czegoś po lewej, prawej stronie?