Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zieleń, drewno i antracyt 19:29, 01 kwi 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Zmuszona byłam podjechać dzisiaj do Obi. Koszmar jakiś. Ludzi tłum, jakby w ogóle nikt się nie przejmował wirusem. My odbieralismy tylko towar, więc do środka nie wychodziłam, ale obserwowałam ludzi wewnątrz, którzy mijali się ramię w ramię, nie zachowując minimum ostrożności. Mam nadzieję, że nie będę zmuszona odwiedzać takie sklepy w najbliższym czasie. Strasznie współczuję pracującym tam ludziom.
Przy bramie wyjściowej wypatrzyłam ciemierniki i korzystając z okazji, że przy kasach na chwilę zrobiło się pusto nabyłam 2 sztuki w oszałamiającej cenie 6pln za szt

Zuzia ,

Też zauważyła, że niektórzy nie rozumie
Co to znaczy zakaz
I hasło " ZOSTAŃ W DOMU "
Jak śmierć zapuka do kogoś bliskiego
Wtedy już będzie za późno

A ciemiernik piękny,
Szkoda, było by nie wziąść,
Tym bardziej " przy okazji "
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 19:26, 01 kwi 2020

Do góry
Grunt to pomysłowość
Ogród bez reguł 19:24, 01 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Asiu

Napiszę tylko PIEKNA

Więcej chyba nie trzeba,
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:23, 01 kwi 2020

Do góry
Duże okno to jest to !
Ja mam akurat widok na dom sąsiada ale w planie są hortensje bo tu jest krótko słońce to siakoś zasłonię. 2 lata nie było zasłon w oknie ale jednak się przełamałam.

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:21, 01 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Tak, Substral o wydłużonym działaniu a po liściach leję miksturą z żelazem i przeciwko brązowieniu liści i igieł.
Ubiegłoroczna susza miała wpływ na gorszą kondycję rodków.

czekam takich widoków, mały wycinek
idę coś konstruktywnego zrobić, szyć zasłony, tzn skracać, te z pergoli.

Miłka

Jaki okaz
Piękny
Jak w ogrodzie botanicznym.
Ania -Spełnione marzenie 19:17, 01 kwi 2020

Do góry
A teraz co popsuła
Obciwlam lawendę,
Tylko że pierwszy raz i chyba ja " zabiłem "

Wszystkie krzaczki tak " załatwiłam"
Ania -Spełnione marzenie 19:16, 01 kwi 2020

Do góry
Oj zapomniałam jeszcze się pochwalić peoniami

Fajnie ,że już się spieszą
Oby mróz im krzywdy nie zrobił

Oj cieplutko niech już przyjdzie
Ania -Spełnione marzenie 19:14, 01 kwi 2020

Do góry
Pokaże wam jeszcze efekt wczorajszych
Zakupów spożywczych hihihi

Jak tu wziąść jak były w T... prawie za darmo

ALINKA

CASANOVA

VIRGO
Ania -Spełnione marzenie 19:09, 01 kwi 2020

Do góry
I jeszcze pierwiosnki .
Jakie stare ogrodowe,
Są nie zawodne .
Efekt będzie jak zakwitną wszystkie ,
Ale widzę, że mają ochotę
A to najważniejsze hihihi

Ania -Spełnione marzenie 19:07, 01 kwi 2020

Do góry
I jeszcze znalazłam hiacynty .
Ci się mają ochoty rozkwitac
Chyba jest im za zimno

Ania -Spełnione marzenie 19:06, 01 kwi 2020

Do góry
Dzisiaj odwiedziłam działaczke
I znalazłam kilka kwiatków

Ostatni moment na krokusy ,
Już u mnie przekwitaja ;(
Ostatnie zdjęcia pamiątkowe

Ogród bez reguł 18:55, 01 kwi 2020

Do góry
W wolnej chwili zaglądam na forum, żeby się oderwać, ale jakoś nie mogę się zebrać do optymistycznych komentarzy. Dopiero Twoja ślicznotka mnie sprowokowała Pozdrawiam Cię serdecznie

Ania -Spełnione marzenie 18:42, 01 kwi 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Ale pochwałę się jezowkami od Asi

No proszę jakie ładne ..Aniu możesz im biohumusa już dać
Ogród potrzebujący zmian 18:42, 01 kwi 2020

Do góry
Wiosna w ogrodzie

I przedstawiam moje zwierzątka Ewald i Aldona

Wzgórze chaosu 18:38, 01 kwi 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to bym tak wielką rabatę z cieniolubnymi zrobiła, np. piękne paprocie z brunerami lub hostami, wiosną kwitnące ciemierniki
Od drewutni do glediczji jest 6 metrów. Pstryknęłam teraz na szybko fotkę z okna. Niestety pod słońce, ale trochę widać, że w sumie ta poszerzona rabata byłaby mega widoczna z okien salonu.

Hosty z paprociami i brunarami - super, pytanie co jeszcze żeby z pokoju było widoczne. W sumie to teraz widać gdzie pasowałby grab, od którego dzisiejsze dylematy się zaczęły
Pokażę nasz ogród 18:25, 01 kwi 2020

Do góry
Patrząc przed siebie aż mam wyrzuty sumienia, że nie wszyscy mogą jak ja korzystać z tego wiosennego słońca.
Wzgórze chaosu 18:11, 01 kwi 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A co masz tam pod glediczią? Tak jak patrzę to jakby właśnie niskie nasadzenia były na tym kawałku, jakieś trawy może to całkiem fajny byłby widoczek, przejście w trawach.

Też bym chciała pustą działkę, 1000 razy już przeklęłam to co mam ale teraz już powolutku chyba w końcu zaczyna mnie cieszyć to co jest po przeróbkach ale drugi raz już bym się za to nie wzięła

W sumie dobrze, że nie byłaś świadoma ile cię czeka roboty. Ciesz się że masz płaską działkę To skarb taka patelnia zdecydowanie łatwiej się planuje. Ale przy takich zmianach jak u was to i tak roboty w cholerę.

Pod glediczją mam od pnia rozplenice. jeżówki green jewel i zielone hakone.
Za drzwiami do ogrodu... 17:50, 01 kwi 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Trochę się ich nazbierało Teraz czekam na rozrost kęp. Zbieram dla nich skorupki z jajek
Ja już posypałam zgniecionymi skorupkami i następne się suszą. Skorupki z jajek daję też pod lawendę. Jak nie będziesz jesienią za bardzo grzebać na tej rabatce to wiosną doczekasz się młodych siewek ciemierników.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:30, 01 kwi 2020

Do góry
AlinaP napisał(a)

Fabiano, proponuję zmienić lokalizację choinki, gdyż od frontu będzie przysłaniała róże i okno. Róże przenieść na środkowa rabatę i otoczyć niskim zywoplotem. Pod domem zastosować miskanta(y) i jakieś niższe trawy, turzyce.
Natomiast w rabacie początkującej od lewej: karłowe sosny lub inne zimozielona, szałwia, zurawki wytrzymujące nasłonecznienie, zimozielona turzyca.

Ilość roślin dostosujeszdo wielkości rabat.
Pozdrawiam

Może ktoś ma jakieś inne koncepcje jak to urządzić.

Fabiano
Wzgórze chaosu 17:21, 01 kwi 2020

Do góry
Anitka napisał(a)
Iwonko teraz nie mam czasu, wrócę wieczorkiem. Mi jeszcze od zeszłego roku widzi się połączyć te dwie rabaty. Przejście jest i tak bardzo wąskie. I ta okrągła rabata z glediczją jakaś taka za mała dla mnie.

Tak na szybko. Kształt można dopracować.

Anitka masz taką samą koncepcję jak Jacek Jemu też od zeszłego roku wadzi ten wąski pasek. W najwęższym miejscu ma 55 cm. Ja z kolei mam odwrotny dylemat. Bardziej leżą mi te dwie rabatki osobno i nie przeszkadza małe koło pod glediczją. A nawet po nowych obsadzeniach bardzo go lubię.
Załóżmy jednak, że łączymy obie i tu mam dylemat jak? Dałam na próbę doniczkę z kaliną mariesii. Patrząc od altany będzie wysoko, nisko, wysoko. Nie wiem co sadzić na tak połączonej rabacie

Będziemy likwidować domek chłopaków przyklejony do drewutni. Fajnie wyglądałaby na jego miejsce ławka. Nawet teraz lubimy wchodzić do domku czy na "wieżę" i się pogapić Połączone rabaty zabrałyby nieco widoku, chyba, że łącznikiem byłoby coś niskiego.
Tak mniej więcej widać z przyszłej ławki:

I najbardziej szalony pomysł - likwidacja trawnika aż do drewutni i mega duża rabata a ławka z przodu drewutni z widokiem na dom.
Pomysł wariacki, nie wiem co na małym kawałku sadzić a co dopiero na takiej płachcie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies