Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:03, 07 sie 2015

Do góry
Witam po przerwie
widzę, że zakupiłaś proponowaną przeze mnie Pastellę - to nic, że teraz małe krzaczki, w przyszłym roku będzie zachwycać.
Mi się te rozchodniki podobają, faktycznie troszkę nietypowe, ale bardzo ciekawie się prezentują z rozplenicami w donicy.
Wiesz do jakiej on wysokości docelowo ma dorastać?

Czy obok rozchodnika są rozplenice Viridiscens, bo widziałam, że pisałaś, że posiadasz tą odmianę? - ja właśnie będę ją kupować, tylko po tych upałach.
Małymi kroczkami do celu... 23:55, 06 sie 2015

Do góry
Hej Paulina,
długo Cię nie było, ale widze, że od paru dni ruch w wątku się zrobił i Ty się znowu rozkręciłaś
A nie myślałaś, żeby tą rabatę przy tarasie połaczyć w całość z tą, którą widać z boku domu?
Ja właśnie wróciłam po 6 dniach do domu, roślinki poszłam oglądać z latarką i jest ok, ale trawy nie widziałam, pewnie jutro moim oczom też ukaże się siano, choć mąż co jakiś czas bywał w domu i podlewał.
Odcienie zieleni 11:03, 06 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ostatni Twój post wskazuje, że już Ci trochę przeszło - całe szczęście

Zrób sobie jeszcze jakąś przerwę od ogrodu i forum, a zobaczysz, że za jakiś czas wrócisz z naładowanymi akumulatorami!
Ps. Dzwoniłam, co nie odbierasz?
Oj przeszło, przeszło a jak bedzie nowa dostawa trawek to juz w ogóle bedzie super!
Ogród wśród pól i wiatrów 18:12, 04 sie 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Jola wpadam po dłuszej nieobecności i co widzę RABATA BRZOZOWA! Czy u Ciebie nie ma upałów? Ja nie mam ochoty nawet popielić w te zaduchę, a Ty działasz na całego
ps. jak zwykle wyszło fajnie, to juz robi sie nudne

Hej Katarzynka no, brzozowa popełniona przynajmniej rozpoczęta. Trzeba by jeszcze nad nią popracować, coś zaplanować i dosadzić. U Eweliny (lindsay80) widziałam piękne derenie, chyba by tu pasowały. Ale jakoś nie mam ostatnio ogrodowego zacięcia...

Najlepsza wiadomość jest taka, że jeśli wszystko dobrze pójdzie to w tym tygodniu będę miała posiany trawnik od południa. Tak więc od przyszłego tygodnia mi się zacznie podlewanie 2xdziennie. Z tym upałem to tak dziwnie u nas jest, jakiś taki jest zgaszony.. słonka za bardzo nie ma, tylko takie przyduszone, oblepiające powietrze.

Tu ma być ogród :) 02:43, 03 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Waldek, przy schodach są stożki bukszpanowe, a nie świerki Conica, jesienią wrzuce na te rabaty jeszcze kulki bukszpanowe...

No patrz, a mnie to oświetlenie słoneczne zmyliło i myślałem, że to młode conici. To w takim razie w przyszłości nie będzie problemu z przejściem w tym miejscu.
Na Łowieckiej 00:19, 03 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Biała huśtawka swietna!
I zurawki Rio też, przymierzam się do zakupu kilku odmian w takich ognistych kolorach i Rio też mam na liście.
A jaka to odmiana rozplenicy pod sosna?

Rio polecam gorąco!!! Jestem naprawdę wdzięczna Łukaszowi za doradzenie tej odmiany choć się bardzo wachałam bo wszędzie piszą, że kolor ma brzoskwiniowy. Mi zależało na ognistej czerwieni. Nie zawiodłam się. W dodatku liście są ogromne i pod spodem mają inny kolor. Jak powiewa wiatr i je odwraca to powstaje fajny efekt.
Rozplenica to popularna hammeln.
Na Łowieckiej 23:14, 02 sie 2015

Do góry
Biała huśtawka swietna!
I zurawki Rio też, przymierzam się do zakupu kilku odmian w takich ognistych kolorach i Rio też mam na liście.
A jaka to odmiana rozplenicy pod sosna?
Tu ma być ogród :) 22:55, 02 sie 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Hej.
Dzięki za oprowadzenie po giełdzie i doprowadzenie do jeżówek super jakości i w super cenie.
Pojechałam potem do Kapiasa, ale widząc jeżówki za trzy razy tyle co te w samochodzie to nie kupiłam, ale za to dokupiłam gracki i ML.
Masz super oko do wypatrywania fajnych roślin. Warto byłoby wynająć Cię na zakupy jako przewodnika
Pozdrowienia

Cala przyjemność po mojej stronie, kolejny raz jak przyjedziesz to już będziesz czuła się tam pewniej.
Cieszę się, że po drodze jeszcze kupilas to co potrzebowałas, a fotki będą?
Tu ma być ogród :) 22:52, 02 sie 2015

Do góry
Waldek, przy schodach są stożki bukszpanowe, a nie świerki Conica, jesienią wrzuce na te rabaty jeszcze kulki bukszpanowe, maja być kopane z plantacji, więc trzeba poczekać na odpowiedni termin, dlatego obsadzanie tej rabaty tak mi się rozlazi w czasie.
Ale nie znam tej odmiany cisa, poszukam sobie w necie i poczytam o nim, a w szkółkach będę wypatrywać, bo jakoś nie kojarze, żebym kiedyś ją widziała.
Tu ma być ogród :) 22:14, 02 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A bardzo chętnie, czasami spojrzenie kogoś z boku jest lepsze niż nasze własne, więc z chęcią poczytam, tym bardziej, że rabaty w trakcie realizacji i jeszcze można zmieniać.

Wyobrażając sobie widok Twojego tarasu i pergoli za 10 lat zaproponowałbym Ci zmianę lokalizacji świerków conica w zamian za posadzenie w tym miejscu dwóch cisów kolumnowych ,,Krakus".
Tu ma być ogród :) 21:27, 02 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aaa juz wszystko rozumiem

No ja wiem, że tak na sucho to ciężko sobie różne rzeczy wyobrazić, ale na razie i forum i mój ogród musiały zejść na drugi plan.
Będę się mu znowu bardziej poświęcać za jakieś 2 tygodnie - jesień zapowiada się pracowita w moim ogrodzie.
Typografia ogrodu 21:16, 02 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

oj nie tym razem, nic nie kupuję na razie, bo nawet nie byłoby czasu, żeby to posadzić.
Wieczorkami do Ciebie zaglądam i podczytuję, żeby w miarę być na bieżąco, faktycznie telefon Ci zabawne psikusy robi, ale i pośmiać się trzeba od czasu do czasu

Ciszę sie ze i Tobie poprawiłam humor

Cieszę sie tez ze zaglądasz mimo braku czasu. I ja u Ciebie wiernie jestem i liczę na dalsze zwroty akcji. Jeszcze duzo czasu na nowe nasadzenia
Typografia ogrodu 21:13, 02 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

No właśnie trzeba przywołać Cie do porzadku i powrotu na łono forum bo na pewno jakieś niwe zakupy poczynilas i chowasz przed nami

Ja sama swojego watkubostatnio nie ogarniam bo klubokawiarnia czasami u mnie gości,szczególnie jak za szybko pisze na moim telefonie....

Lawenda i hortki i u Ciebie za rok dadzą czadu-u mnie jedno i drugie ma właśnie rok. Hortki tnij tylko mocno a będą silne.moja jedna trochę wsparcia potrzebowała po deszczach.reszta stoi o własnych siłach.

oj nie tym razem, nic nie kupuję na razie, bo nawet nie byłoby czasu, żeby to posadzić.
Wieczorkami do Ciebie zaglądam i podczytuję, żeby w miarę być na bieżąco, faktycznie telefon Ci zabawne psikusy robi, ale i pośmiać się trzeba od czasu do czasu
Typografia ogrodu 19:33, 02 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Co to za rozplenica na tej fotce?

Napisz mi czy szłabyś w rozplenice na rabatach przy wejściu do domu?
Jak one będą wyglądać zimą i kiedy mniej więcej obudzą się wiosną?
Znalazłam fajną szkółkę z trawami i kusi mnie Magic Autumn, Viridiscens i Little Bunny.
Czy one dobrze znoszą przesadzanie?

Hameln

Zima pewnie będą związane a tak poważnie to ja bardzo je lubię-eleganckie,szybko rosną, nieekspansywne. Minusy-niezimozielone chco zima tez ozdobne choć zaleca się je wiązać by nie wygnily ale to też może być ciekawa ozdobą ogrodu. Trochę późno ruszają, a takie odmiany jak littel buny nawet bardzo późno - około mają. Jeśli mają być częścią większej kompozycji i nie masz zimozielonej alternatywy to jak najbardziej mogą być.
Co do przesadzania-ja moje Lb przesadzalam wiosna,a połowę z nich nawet kilka dni temu i nie widać by im to zaszkodziło.
Typografia ogrodu 19:28, 02 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

zdjęcie dla mnie bardzo na czasie, bo właśnie z tego powodu jestem teraz w moim drugim domku

U mnie wieś pelną gębą wiec musze ja przyjmować z dobrodziejstwem inwentarza. Zresztą drugiego domu nie mam
Typografia ogrodu 19:27, 02 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kobieto, nie masz dla mnie litości, rzadko bywam na portalu bo zapracowana jestem i daleko od domu a tu stron do przeczytania tyle....
Ale to lawendowanie miałaś bogate, licze u siebie na takie w przyszłym roku!
A hortki boskie - moje jakieś wiotkie, wszystkie leżą przy ziemi - ale to też powinno inaczej wyglądać za rok.
ID super wyglądają w nogach grabów - to oświecenie Twoje bardzo na plus!
Ściskam

No właśnie trzeba przywołać Cie do porzadku i powrotu na łono forum bo na pewno jakieś niwe zakupy poczynilas i chowasz przed nami

Ja sama swojego watkubostatnio nie ogarniam bo klubokawiarnia czasami u mnie gości,szczególnie jak za szybko pisze na moim telefonie....

Lawenda i hortki i u Ciebie za rok dadzą czadu-u mnie jedno i drugie ma właśnie rok. Hortki tnij tylko mocno a będą silne.moja jedna trochę wsparcia potrzebowała po deszczach.reszta stoi o własnych siłach.

Typografia ogrodu 18:56, 02 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak już wyszłam z aparatem to jeszcze pomeczę

[img

Co to za rozplenica na tej fotce?

Napisz mi czy szłabyś w rozplenice na rabatach przy wejściu do domu?
Jak one będą wyglądać zimą i kiedy mniej więcej obudzą się wiosną?
Znalazłam fajną szkółkę z trawami i kusi mnie Magic Autumn, Viridiscens i Little Bunny.
Czy one dobrze znoszą przesadzanie?
Typografia ogrodu 18:53, 02 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak już wyszłam z aparatem to jeszcze pomeczę

zdjęcie dla mnie bardzo na czasie, bo właśnie z tego powodu jestem teraz w moim drugim domku
Typografia ogrodu 18:50, 02 sie 2015

Do góry
Kobieto, nie masz dla mnie litości, rzadko bywam na portalu bo zapracowana jestem i daleko od domu a tu stron do przeczytania tyle....
Ale to lawendowanie miałaś bogate, licze u siebie na takie w przyszłym roku!
A hortki boskie - moje jakieś wiotkie, wszystkie leżą przy ziemi - ale to też powinno inaczej wyglądać za rok.
ID super wyglądają w nogach grabów - to oświecenie Twoje bardzo na plus!
Ściskam
Tu ma być ogród :) 18:43, 02 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Wilk syty i owca cała.
Jak chcesz to mogę Ci Edytko zaproponować jeszcze jedną małą korektę tego miejsca.

A bardzo chętnie, czasami spojrzenie kogoś z boku jest lepsze niż nasze własne, więc z chęcią poczytam, tym bardziej, że rabaty w trakcie realizacji i jeszcze można zmieniać.

A ja podczytuję u Ciebie porady odnośnie biologicznego wspomagania gleby i aktualnie robi mi się gnojówka ze skrzypu i wrotycza, a dziś wracając od rodziny załadowałam bagażnik wrotyczem, którego po drodze było pod dostatkiem, będę suszyć
Dużo ciekawych rzeczy poczytałam też u Reni odnośnie trawnika - dobrze, że jesteś i dzielisz się z nami swoją bogatą wiedzą!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies