Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:48, 25 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moim zdaniem rabata jest tak obszerna w tym miejscu, że 3 drzewa są niezbędne. Przesunięte w trójkąt koniecznie, aby wypełnić tę przestrzeń.

Pani Danusiu, przychylam się do Pani propozycji 3 drzew bo one śmiało się zmieszczą na tej powierzchni.

6- berberys bagatelle bo Rose Glow chyba będzie za wysoki, żeby wsadzić za nim tawułkę. jak Pani myśli?
A 10- może być trawa?
Zakręcony ogród 09:43, 25 lut 2020

Do góry
DorKa napisał(a)

no może 40

No przesadzę jeszcze dziś tylko gdzie Może w rogu tarasu

50 cm dalej, tylko żeby po środku rabaty rósł

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:40, 25 lut 2020

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:38, 25 lut 2020

Do góry
Moim zdaniem trzeba włączyć w tę rabatę drzewo, które jest tam dalej. Taka urwana źle wygląda.

Jak to się ma do całości ogrodu, zrób rzut z góry całości.
Zakręcony ogród 09:35, 25 lut 2020

Do góry
Ogród bez reguł 09:30, 25 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Obudziła się pierwsza Trzmielowa Królowa

Asiu czy masz pewność że owa trzmielowa się obudziła ? pozycja ciała nie wskazuje na to

ps.zakupy zacne ..Lilie bardzo bardzo ładne
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:28, 25 lut 2020

Do góry
Danusiu proszę Cię o pomoc w zaprojektowaniu rabaty zaznaczonej na zdjęciu, ma ona planowany wymiar 8x4m, wystawa słoneczna, jedynie od strony drzewa jest troszkę cienia do południa. Tłem są tuje już posadzone. Mam proste linie i ogródek minimalistyczny. Rośliny, które się powtarzają to bukszpany, trawy, hortensje, cisy, lawenda, danice, aurea nana, świerki, wrzosy. Ta rabata jest widoczna z tarasu i okna salonu i bardzo mi na niej zależy. Nie wiem jakie rośliny tam posadzić i jak rozmieścić piętrowo tak aby zachwycały o różnych porach rokuPozostałe rabaty mam niezbyt szerokie a tą chciałabym mieć sporą, działka nie jest duża.

Drugie zdjęcie przedstawia ją z przodu jeszcze przez założeniem osłony na ogrodzenie (istniejaca mini rabatka to właśnie ta do całkowitej zmiany) ostatnie zdjęcie poglądowe na front. Będę wdzięczna za pomoc.

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:23, 25 lut 2020

Do góry
sierotka napisał(a)
Bazyna czarna tez jest fajna

Ja wrzosow nie mogę jakoś wypielegnowac
kiedyś o niej myslałam
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:18, 25 lut 2020

Do góry
Bazyna czarna tez jest fajna

Ja wrzosow nie mogę jakoś wypielegnowac
Ogród z wilkiem zamkn. 09:12, 25 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)
Jak miło czytać jak działasz. Patrzę na fotki i dumam czy przed domkiem rabata po całość? Nie potrzebujesz tam przejścia? Może xle doczytalam

Mira
cieszę się ,że zaglądasz
przejście będzie ,jak najbardziej …..nawet wokoło całego domku będzie przejście …..

na tym pięknym bałaganiarskim zdjęciu łatwiej mi pokazać

ta rabata wyjdzie taka ,że będzie się łączyła i będzie tworzyć L

pod ścianą domku pomazianą na kolor reniferowy chcę cały roboczy kąt -tzn stół i półki
coś jak u Ciebie ….
jeszcze mam kupę roboty na tej części …
ale plan mam jak na razie ,żeby posprzątać tamtą część ,a później dopiero brać się za tą ….

mam nadzieję ,że chociaż część warzywną w tym sezonie uda się doprowadzić do ładu

buziaki

Gunnera - parzeplin 09:11, 25 lut 2020

Do góry
U nas też sezon odpalony
już wyłazi spod liści
Zakręcony ogród 08:56, 25 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Skoro szalejemy, to szalejmy na całego; ja bym tą rabatkę puściła aż do rogu domu, żeby nie robić takiego dziwnego "ząbka" z trawnika.

I wtedy pod ścianą można posadzić jakieś drzewko, które zasłoni tą ścianę i rynnę

Asia wiosna nadchodzi to czas szaleństwa rozpocząć
U Ciebie widzę planowanie tez ruszyło pełno parą. Nie wypowiadam się bo jakby się nie znam ale kibicuję szczerze

Ząbek faktycznie bez sensu , do koszenia szczególnie

Czyli ,że prostą linię poprowadzić ?

A drzewko posadziłam w zeszłym roku Zwisającego buka. Na zdjęciu jeszcze malutki. Mogę przesadzić jakby co

Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:56, 25 lut 2020

Do góry
A fundamenty kopią się dziś. Właśnie za płotem szaleje kopara. Współczuję im tego błota...

A z przyjemniejszych informacji - dotarł dziś do mnie zamówiony dereń kousa China Girl. Ładny krzaczek, jestem bardzo zadowolona . Mój pierwszy roślinny zakup w tym roku.

Migawki z ogródka 08:31, 25 lut 2020

Do góry
U mnie dzieje się bardzo, ale nieogrodowo, a na ogrodowe nie mam czasu kompletnie, co mnie nieco frustruje.

Po zimie mam takie cuda miodunka już w pąkach

A driakiew kwitnie na ubiegłorocznych... Ma nawet świeże pączki. W szoku byłam i jestem niezmiennie
Ogród z wilkiem zamkn. 08:17, 25 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Dorka dziś już było w miarę fajnie co prawda jeszcze robiłam w czapce i kurtce zimowej ,ale było całkiem przyjemnie

dziękuję za komplementy ,pomimo ,że to takie proste ozdoby

buziaki
i znowu męczę domkiem ….
potrzebuję zdań ,czy ten kolor dobrze wygląda ?

ten kolor bardzo dobrze wygląda Ale ja nie jestem obiektywna bo uwielbiam szary w każdym wydaniu
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:10, 25 lut 2020

Do góry
Witaj Dominiko azalie miniaturowe ,brukentalia ostrolistna

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:09, 25 lut 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Hej Kasia, witam się u Ciebie. Przeczytałam u Kasi/Mrokasi, że masz z jednej strony ścianę, którą się odgrodziłaś od sąsiadów. Możesz pokazać jak to zrobiłaś. Tez będę miała za płotem budowę bloku, więc temat typowo dla mnie.
Pozdrawiam

Ciężko objąć na wprost bo blisko mój dom
Zakręcony ogród 08:06, 25 lut 2020

Do góry
anna_t napisał(a)
świetny pomysł
Zmieści się tam tyle roślin?

i tak musze powiększyć tą rabatę bo kształt jest nie teges. Nie podoba mi się,że urywa się tak nagle.

jest tak :

a coo myślicie o takim kształcie ? Przedłużenie kółka do końca tarasu jn

Gunnera - parzeplin 07:50, 25 lut 2020

Do góry
Ja tam sezon uważam za otwarty. Zaglądałem już w styczniu, lutym
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:19, 25 lut 2020

Do góry
Moim zdaniem rabata jest tak obszerna w tym miejscu, że 3 drzewa są niezbędne. Przesunięte w trójkąt koniecznie, aby wypełnić tę przestrzeń.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies