Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

basia3 21:39, 21 kwi 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Mamy taki sam zestaw kupić, tylko ,że elektryczny ,bo spalinówka bardzo ciężka dla mnie [/quote

dla mnie też ciężki, na razie nie ruszam ale jak przyjdzie pora to zbiórkę się w sobie i popracuje, mięśnie wyrobię.
popcorn 21:46, 21 kwi 2020

Szparagi rosną. Próbujcie Dziewczyny! Nic trudnego. Potrzebują pół na pół metra kwadratowego dobrej ziemi, przemieszanej z piaskiem, kompostem, obornikiem. Na jednym miejscu rosną wiele lat. Mam cztery dorosłe karpy jutro jemy pierwszy zbiór i kilkanaście młodych jupi

Dziś rolnik przywiózł mi kolejną przyczepę obornika haha. Zamuierzam nim ściółkować, bo jest niesmierdzący i przekompostowany, a co mi tam

Co do sprzętu typu kosa, to raczej spalinowa bo działka ma 100 metrów długości i normami takiego przedłużacza, zresztą te elektryczne wydają mi się nic nie warte... Mama miała takie toto za parędziesiąt złotych, masakra...

No i piła i zestaw do cięcia żywopłotu mi niepotrzebny, ale mają też bez dodatków za to mocniejszy silnik jupi!

Prezent dostałam! Właśnie czytam

basia3 21:54, 21 kwi 2020

Uwielbiam gardeners' world z tym panem w roli głównej i jego psem.
popcorn 21:57, 21 kwi 2020

Oglądam co piątek... Psy ma stare już i leniwe, pan zresztą już też powoli.
Tak sobie myślę... Moglabym się zestarzeć i sobie ogródkować na emeryturze hehe

Pozdrawiam
Anda 22:02, 21 kwi 2020

Też mam tą książkę Psy ma stare? Nigel jest stary, ale Nelly młoda jeszcze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
popcorn 22:12, 21 kwi 2020

Ledwo chodzą i głównie leżą hihi
Fajna książka

Pozdrówka!!!
greglis 22:40, 21 kwi 2020

Zaintrygowałaś mnie tymi szparagami , tak po prostu można na kawałeczku grządeczki ? Jak wydajna jest taka karpa ?
popcorn 05:22, 22 kwi 2020

Pewnie że można! Jedna karpa do kilkunastu szparagów w sezonie. Zielonych oczywiście. Żeby mieć białe trzebaby je przysypywać. Głęboko.

Powodzenia
Katte 08:08, 22 kwi 2020

Zafascynowałaś mnie tymi szparagami lubię je , moze spróbuję i ja nabyć karpy na jesieni .

Sąsiadowi traktor odmówił posłuszeństwa , musze ręcznie przekopać ten obornik łopatą ;-/ .

Trochę na szczęście bo może za dwa dni go reaktywuje .

Masz bardzo dużo warzyw różnorakich , inspirujesz mnie bardzo
W tym roku po raz pierwszy będę próbować sił z bakłażanem i arbuzem . Sąsiadom sie udają to i ja muszę !
Co roku włazi do mnie dynia piżmowa z ich kompostwonika heheh , ale niewiem czy dobra ?
popcorn 08:24, 22 kwi 2020

Próbuj! dynia piżmowa podobna w smaku do zwykłej, kolor bardziej intensywny może.

Staram się sadzić/siać rzeczy drogie w sklepie (szparagi) lub trudno dostępne. Też pierwszy raz mam sadzonki bakłażana. Rodzynka brazylijskiego. Orzeszków ziemnych. Buahahaha

Czasem mam roślinki z przypadku, dużo czegoś bo za dużo wykiełkowało jesli inspiruję to dobrze! hihi
Arbuz chyba tylko w szklarni, chyba że bedzie długie suche ciepłe lato.

Kopania ręcznego ine zazdroszczę! Mam 6 ton obornika do przerzucenia buahahaha dobrze bedzie jak kilka-kilkanascie taczek dziennie ogarnę rszta zostanie na przyszły rok.

powodzenia