Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 18:30, 24 lut 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Widzę na białe kwiatki się nastawiłaś.U nas pada, wieje, brak ochoty do roboty. Pozdrawiam.

Gosia
u nas dziś w końcu dużo ładniej ,ale w nocy tak strasznie wiało ,że spać nie mogłam ….

białe kwiatuchy uwielbiam ….ale w tym sezonie mam i różowe
buziaki

mam nadzieję ,że ten dereń obdarzy mnie dużą ilością kwiatków -trochę niespodzianka -nie wiem ,jaki to
Ogród z wilkiem zamkn. 18:26, 24 lut 2020

Do góry
DorKa napisał(a)
Cudna ta donica biała i kwiatki przecudne .Uwielbiam stokrotki
Mówiłam ,że wiosnę czuć Juppi!

Dorka dziś już było w miarę fajnie co prawda jeszcze robiłam w czapce i kurtce zimowej ,ale było całkiem przyjemnie

dziękuję za komplementy ,pomimo ,że to takie proste ozdoby

buziaki
i znowu męczę domkiem ….
potrzebuję zdań ,czy ten kolor dobrze wygląda ?
Ogród z wilkiem zamkn. 18:22, 24 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ja mam zwykłą i mi nawet nie zjeżdża ale moja to skarpunia jest przy Twojej .

Agatko
mam nadzieję ,że się utrzyma
tu na tym kawałku za psem już wysypałam trochę

Ogród z wilkiem zamkn. 18:20, 24 lut 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie udekorowałaś donice Madziu
Też mam plan na jasne różowe stokrotki i gałązki dereni

Wiolu dziękuję bardzo …. ale to takie szybkie dekoracje
gałązki dereni i forsycji i kwiatuchy wiosenne …..jeszcze białe bratki mam do posadzenia …

a to kolejna próba domkowego koloru z innej perspektywy
nacykałam zdjęć ,żeby pół nocy się przyglądać i w końcu wybrać kolor docelowy

i jedna mini rabatka zrobiona -kamyczki wybrane ,ziemia przekopana z piaskiem i korą i poprzesadzane własne nadwyżki proszę ze mnie nie brać przykładu wiem ,że luty i na bałagan wokół nie patrzeć jutro będę drugi kawałek przekopywać ,zbierać kamyczki itp. itd......oczywiście ,jeśli pogoda będzie przynajmniej taka jak dziś

Ogród z wilkiem zamkn. 18:20, 24 lut 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale fajne zakupy i spotkanie tez
po ile sa oczary w PL??

Iza
no fajne takie spotkania

oczary są w różnych cenach -ja za małe patycki płaciłam 35 zł ...a takie większe ,to od stówki się zaczynają

moja domowa walentynka pięknie mi rozkwitła
Ogród z wilkiem zamkn. 18:19, 24 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Madzia, żadne olewactwo ani niechciejstwo, tylko naturalna kolej rzeczy: my w lutym to już jedziemy na ostrej rezerwie . I nie tylko pali się nam czerwona kontrolka, ona mruga jak szalona
Za mało słońca, za mało ciepła, za mało kolorów mamy, a ubiegłoroczne zapasy energii już są na wyczerpaniu...
Więc nie wmawiamy sobie, żeśmy lenie, mamy niechcieja czy olewamy... Traktujemy siebie samych z czułością i troską i cichutko powtarzamy jak mantrę: oby do wiosny

Asia oby do wiosny ...oby do wiosny ….powtarzam wciąż chociaż dzisiaj wykorzystałam dzień wolnego na maksa

spróbowałam taki kolor na domku
z jednej strony te renifery

z dalsza ( bałaganu nie widać)

a z drugiej ciemniejszy szary

teraz kilka dni się będę przyglądać …..bo sama nie wiem ….jeszcze tylko wenge mi przychodzi do głowy ….ale chyba ta ciemniejsza szarość do mnie przemawia
…..

buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 18:19, 24 lut 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Jutro wracam.
Też ostatnio mam takie podejście. Wszyscy mieszkają, niech każdy dba o porządek. Nie zależy mi na odznace super matki i super żony

Asia mi też nie zależy wręcz przeciwnie ...z wiekiem coraz mniej dąże do zadowalania wszystkich …

a wracając do ogrodu ….nie pamiętam ,jak ten krzewik się nazywa ,ale całą zimę tak wygląda -muszę dokupić

posadziłam do drugiej donicy

tak ,że wejście woła wiosnę

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:18, 24 lut 2020

Do góry
Niestety zimno powoduje ,że mało jeszcze wiosny w naszych stronach trzeba czekać

Ciemierniki przesadzone

Działeczka w dużym mieście 18:12, 24 lut 2020

Do góry
Koniec lutego to czas największej tęsknoty za działkowaniem. Matka jakoś się trzyma, bo przegląda i kupuje nasiona. Szykuje parapet i już, już za chwilę będzie siała pomidory do maleńkich pojemniczków.
A dziecko? Wszystkie zimowe atrakcje minęły, Mikołaj przyniósł, co miał przynieść, ferie zimowe to przeszłość i dlatego powinna nastać pełnia wiosny! Co najmniej.
Bo dziecko chce śniadań w ogrodzie- przeglądamy więc ubiegłoroczne zdjęcia i wzdychamy.
Na stole świeżo rozpakowana Herzogin Christiana- dostała miejscówkę pod płotem- jak urośnie powinna się wyłaniać dokładnie zza pleców Diabełka. Och, jakbym chciała patrzeć sobie na nią i wąchać siedząc w altance.
Przedziwny Ogród 18:04, 24 lut 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Ewuniu, dziękuję bardzo za tyle miłych słów Ale najważniejsze.... wnusio jest przesłodki. Pół soboty babciowałam, uwielbiam ten czas

Na zdjęciach są mocne kolory, takie jakie lubię. Dlatego szukam takich kwiatów i barw, żeby ogród tętnił energią. Dodają mi one siły i radości. Zastępują kawę, której nie piję ....
Z perspektywy ogrodu nie jest tak mocno kolorystycznie. Zieleń i przestrzeń wszystko łagodzi.

Co raz piękniejsze bardziej kolorowe wspomnienia
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:04, 24 lut 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Ale piękne widoki przyroda jest śliczna
Buziaki.

Oj tak

gosika67 napisał(a)
Piękne widoki, śnieżyce mnie zachwyciły.
Iza jak kwitnie u Ciebie jaśmin?

Ciekawa jestem czy uda mi sie kupic sniezyce u Kreßa, bardzo chce je miec.
Jasmin kwitnie, ja mam tylko pare badylkow, wiec nie jest to takie super kwitnienie ale mam szanse na cudne kwitnienie za kika lat
swojemu nie zrobilam nowych fotek, z braku czasu ale ten przy koscielnny mam

wracajac z targu wypatrzylam przed jednym domem tak posadzony, ze pial sie o scianie. Cudo -jak nie zapomne to w sobote zrobie mu fotke.

Kasiu takiego lasu w zyciu nie widzialam

U nas w ogrodzie dalej walka z woda. mamy staw ale on albo przecieka albo gzies jest jeszcze jedno zrodelko na brzegu stawu. Wczoraj Emus wykopal kolejny kanal i podtopil mi wszystkie rosliny na rabacie wokol domu. Dzis znow wykopal odplyw, wiec rosliny sie susza.
Bedzie w tym miejscu jakas rura odprowadzajaca chyba a na gorze drozka do pergoli. Pergola juz zaplanowana, drzewo kupione i robia sie deski i inne czesci.
Tak gdzie ta rura bedzie jest tez wkopana beczka, w ktora bedzie sie zbierac woda i bede mogla nia podlewac.
Nie nadazam za niczym fotki by sie jakies przydaly, ale czasu nie mam. Ciemierniki daja czadu, sa takie piekne och. Ta wiosna nalezy do nich. To takie pierwsze ich obfite kwitienie w moim ogrodzie.

Moja działka na Dębowym Lesie 17:48, 24 lut 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kusi kusi liliami. Jestem ciekawa jak w tym roku będzie.
\
ja bardzo lubię lilie.
Ja w tym roku będzie >
Na pewno zakwitną i będą cieszyć jak i w poprzednich latach

A taki datalam prezent od siostry 7 lilii ( z Gardenii ) i 1 agapant.; )
Na razie trzymam w szufladzie w lodówce.

Moja działka na Dębowym Lesie 17:40, 24 lut 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Liliowce zachwycają. Bardzo podoba mi się hibiskus. Ile ma lat? Zabezpieczałaś go przed mrozami?

Agatko, a o który hibiskus pytasz ?
Syryjski ??

Mam 3 syryjskie
Taki NN

Hibiskus niebieski, pełny - Blue Chiffon

I taki prowadzę go na pniu

Każdy z nich ma kilka lat.Może ze 4 lub i 5 .Żadnego nie okrywam na zimę.
Mam jeszcze 2 bylinowe- bagienne .I tym tylko kopczyki z ziemii liści robię na zimę .I tyle
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:38, 24 lut 2020

Do góry
i jeszcze pytanie, kiedy i jak rozsadzić te turzyce? mam dużo tych bocznych kłączy i chętnie bym je wykorzystała na innej rabacie.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:35, 24 lut 2020

Do góry
Ewa - melduję, że wykonałam powiększenie rabaty tarasowej lawendy w linii rabaty wyleciały.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:31, 24 lut 2020

Do góry
rabata limonkowa dobrze się trzyma jak na świeżynkę , nawet w tym niezbyt reprezentacyjnym czasie. Jak jeszcze stipy nabiorą masy, a trzcinniki za hortensjami i przy płocie zrobią tło - to będzie całkiem ok czekam aż wyjdą cebulowe - chociaż oczywiście nie pamiętam co posadziłam, buahaha, wzeszła wysiana stipa pomiędzy lawendami - jak przetrwa - to będzie jej duuuużo

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:13, 24 lut 2020

Do góry
Info poszło na priv

Wanna 9/10 przez korek automatyczny na środku. Otwiera mi się jak na nim siedzę buahaha. Wygodna bardzo, duża, pojemna i wysoką. Bałam się że mało stabilna ale jednak nie, wygląda porządnie

Skręcania ciąg dalszy

Kwiaty we włosach 16:59, 24 lut 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)

Wiosna sie budzi.
Nawet ładny kotek sprawdza ogród
A co to jest na ostatnim zdjęciu ??
Kwiaty we włosach 16:30, 24 lut 2020

Do góry

Kwiaty we włosach 16:27, 24 lut 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies