Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Początki w Kruklandii 21:29, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ławeczka za wyspą? hmmm to co Ty chcesz z niej oglądać?

Bardziej słuchać niż oglądać....śpiew ptaków, szum wody....ewentualnie ciszę
A oglądać roślinki
Początki w Kruklandii 21:24, 24 paź 2012

Do góry
ławeczka za wyspą? hmmm to co Ty chcesz z niej oglądać?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 24 paź 2012

Do góry
ileż ja się musiałam wrócić by być na bieżąco
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:35, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

A odnośnie rośliny Coleus canina,zwanej Koleus psi

http://www.alpinarium.pl/karta_rosliny/rid,22.html

AniaDS posała że miała takie coś,ale z marnym skutkiem.
Ja wypróbuję na wiosnę,bo działają mi na nerwy koty , które przychodzą się droczyć z moim piesiem 2 razy mniejszym od nich

U mnie odpada... lubi słońce, a tam cień prawie cały czas .. Dlatego pies ją lubi...
A w słoneczku tylko razem się wygrzewamy... i tylko w kwietniowym

Aniu fotka cudna
Rododendronowy ogród II. 20:27, 24 paź 2012

Do góry
Bożenko bo tak już jest teoria - teorią, a praktyka - praktyką. Dlatego pomimo tego, że piszą ściółkować, nie wysciólkowałam zgodnie z Twoja praktyką buziaki Przesyłam
Ogródek Hanusi po zimie 20:24, 24 paź 2012

Do góry
Hanuś gratulacje i nie przejmuj się tym , że małeńka urodziła się ciut przywcześniej i na zimę. Mój Jaś jest listopadowy i wyróśł pięknie! Małe dzieciątka bardzo mnie rozczulają cmoki przesyłam w Waszym kierunku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze o co chodzi z pomysłami M? bo nie mam pojęcia o co chodzi, a czytam wszystko u Ciebie na bierząco

Aniu to pomysły mojego M u mnie
Rododendronowy ogród II. 20:12, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko dziękowałam u siebie, ale u Ciebie również powtórzę 'dla mnie jesteś SPECJALISTKĄ w dziedzinie rh' do tego niezwykle sympatyczną i skromną osobą, wielki buziak. Zazdraszczam tych widoków ale tez wiem, że same się nie zrobiły

Aniu czytałam Twoje podziekowanie ale ponieważ nie jest mi zręcznie tłumaczyc się z moich niekompetencji to przemilczałam. Nawet zaczęłam studiowac książki i internet żeby coś o chorobach więcej wiedziec ale specjalistką pewnie nie zostanę bo tu duże doświadczenie jest potrzebne a sama teoria nie wystarczy tym bardziej że z bardzo wieloma rzeczami pisanymi nawet w specjalistycznych publikacjach sie nie zgadzam a głównie ze ściólkowaniem rh. Ja miałam przez nie same kłopoty a odkąd nie sciółkuje rh bez porównania lepiej rosną. jak wiec mam radzic komus jak leczyc roślinę jeśli sama tego nie zrobiłam a w literaturze jest tyle błednych opinii. Jednak to co wiem chętnie przekazuje i z pełnym przekonaniem bo sprawdziłam u siebie przez wiele lat.Serdecznie Cię pozdrawiam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:09, 24 paź 2012

Do góry
ooo jak apetycznie wygląda ta naleweczka muszę koniecznie posadzić pigwy, z dzieciństwa pamiętam kompot pigwowy który piłam u koleżanki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:03, 24 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...

Posadziłamrazem z Maksymem 20sztuk, wyszlo chyba z 6 zobaczymy co z nich będzie. Stwierdzilam że to ostatnia próba z narcyzami. Chyba mnie nie lubią... w ubiegłym roku posadziłam 200szt wzeszło może z 8 mówiłam że nie bedę już ich sadzić... ale młodemu tak się spodobały w ogrodniczym... z innymi cebulowymi, nie miałam problemu wiosną. Teraz zosaje czekać na wiosnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:59, 24 paź 2012

Do góry

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać
Ogród zamknięty w skrzyniach 19:56, 24 paź 2012

Do góry
witaj! widzę że zaintrygowalaś wszystkich skrzyniami. Nie wiem dlaczego ale już po wstępię domyślałam się, że to bedzie skrzyniowy warzywnik coraz więcej osób zakłada go własnie w skrzyniach. Gdybym przy domu miała więcej ziemi napewno też bym się zdecydowała na taki ładny warzywniaczek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...
Rododendronowy ogród II. 19:46, 24 paź 2012

Do góry
Bożenko dziękowałam u siebie, ale u Ciebie również powtórzę 'dla mnie jesteś SPECJALISTKĄ w dziedzinie rh' do tego niezwykle sympatyczną i skromną osobą, wielki buziak. Zazdraszczam tych widoków ale tez wiem, że same się nie zrobiły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:43, 24 paź 2012

Do góry
wysypałam dzisiaj 50 worków kory na nowe rabaty, przywieźli mi dzisiaj cisy na ekran przy gazonach.

Posadziłam je wzdłóż 8 merowego muru, ale fotek nie mam bo już ciemnawo było jak kończyłam...To ostatnia 'ciężka' robota w tym sezonie, mój bark mówi stop! Jutro jeszcze dosadzę ostatnie tulipany i będę czekać do wiosny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:25, 24 paź 2012

Do góry
kurcze o co chodzi z pomysłami M? bo nie mam pojęcia o co chodzi, a czytam wszystko u Ciebie na bierząco
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:07, 24 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

a co Ty zamierzasz we srodę przesadzać? Kazałyscie mi wystopować jesiennie, a same w wirze pracy? jakie piekne sloneczne foty dodałaś to chyba z przed weekendu bo od weekendu u mnie bardzo mgliście...

no widzisz, też myślałam, ze zastopuję, a tu tyle mam do zmian, ręce świerzbią, by jak najszybciej za to się chwycić; i myślę o gazonach, chyba będzie eksmisja, rozwalanie i zmiany, i to w dwóch miejscach, ale czy przed zimą dam radę?
foty robiłam w weekend, było bardzo słonecznie i ciepło, chodziłam w krótkim rękawku, a mgła była tak do 9, a potem ustała, za to poniedziałek bardzo mglisty; dziś już lepiej
zerknę za chwilę, co u ciebie

hmmmm czyżby to te gazony, którymi ostatnio się zachwycałam? a co Irenko tam planujesz i czemu je zmieniasz? jednak szalony wulkan energii z ciebie

trwa burza mózgów, na razie mam 3 opcje, nie wiem, co zwycięży...wszystkie za i przeciw trzeba rozważyć
Metamorfozy ogrodowe 22:16, 23 paź 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.

no i najważniejsze...kasiorki

Tyź prawda
Metamorfozy ogrodowe 22:16, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.

Święta prawda
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:54, 23 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mażenko zmiany ogromne, widać ile potu zostało tam wylane, ile serca włożono

Aniu zamieść zimą fotki z Twoich metamorfoz Oj będziemy podziwiać !
kochana u Ciebie już francja elegancja, a u mnie połowa drogi...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies