Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród w Alei Lipowej... 21:42, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Justynko, ależ Ci ten klonik i thujki urósły, pięknie

No fajnie , cieszę się. Dziękuję Aniu za odwiedzinki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 24 paź 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

...ale piękne Ci Syla te prezentacje porobiła...
Co wybierzesz...???

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać
Tak sie mówi ja tez tak myślałem a ciągle coś wychodzi i działamy z ell teraz sie zastanawiam nad strumieniem bo opadł mi brzeg i nie wiem czy robić teraz czy już na wiosnę bo nie mogę się doczekać ale chyba będę musiał poczekać do wiosny niestety
od soboty ma być u mnie w nocy -2/-4 więc zdecydowanie kończe, żadnego już sadzenia i przesadzania od piątku nie będzie poza tym muszę wystopować bo mi ciało się zaczeło buntować. Zaznaczam wszystko robię sama. Kopanie dołów, wożenie czubiastych taczek, targanie donic... trzeba odpocząć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:34, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ilość cebul zdecydowanie u Ciebie rekordowa... policzyłam to co zapisane i co pamiętam.. to coś koło 1200-1300 Ale jak pisałam większość to krokusy....

sama jestem zaskoczona, bo nawet nie myślalam że tyle się tego uzbierało... krokusów wsadziłam w tym roku 500, ciekawa jestem jak zakwitną te z ubiegłego roku.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 24 paź 2012

Do góry
Aniu świat jest mały
co do narcyzów to ja obawiam się że przesadziłam w drugą stronę.Wziełam sobie za bardzo chyba słowa Przemka że narcyzy najlepiej sadzić na szpadel układając bokiem, narobiłam wielkich dołów pod brzozami i posadziłam bidule. Coś czuję, że wsadziłam je zagłęboko wszystkie inne cebule tzn tulipany i krokusy wyszły więc raczej nie jest to wina zmarznięcia Narazie się zażekłam że nigdy więcej, ale podobno tylko krowa zdania nie zmienia
Początki w Kruklandii 21:29, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ławeczka za wyspą? hmmm to co Ty chcesz z niej oglądać?

Bardziej słuchać niż oglądać....śpiew ptaków, szum wody....ewentualnie ciszę
A oglądać roślinki
Początki w Kruklandii 21:24, 24 paź 2012

Do góry
ławeczka za wyspą? hmmm to co Ty chcesz z niej oglądać?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 24 paź 2012

Do góry
ileż ja się musiałam wrócić by być na bieżąco
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:35, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

A odnośnie rośliny Coleus canina,zwanej Koleus psi

http://www.alpinarium.pl/karta_rosliny/rid,22.html

AniaDS posała że miała takie coś,ale z marnym skutkiem.
Ja wypróbuję na wiosnę,bo działają mi na nerwy koty , które przychodzą się droczyć z moim piesiem 2 razy mniejszym od nich

U mnie odpada... lubi słońce, a tam cień prawie cały czas .. Dlatego pies ją lubi...
A w słoneczku tylko razem się wygrzewamy... i tylko w kwietniowym

Aniu fotka cudna
Rododendronowy ogród II. 20:27, 24 paź 2012

Do góry
Bożenko bo tak już jest teoria - teorią, a praktyka - praktyką. Dlatego pomimo tego, że piszą ściółkować, nie wysciólkowałam zgodnie z Twoja praktyką buziaki Przesyłam
Ogródek Hanusi po zimie 20:24, 24 paź 2012

Do góry
Hanuś gratulacje i nie przejmuj się tym , że małeńka urodziła się ciut przywcześniej i na zimę. Mój Jaś jest listopadowy i wyróśł pięknie! Małe dzieciątka bardzo mnie rozczulają cmoki przesyłam w Waszym kierunku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze o co chodzi z pomysłami M? bo nie mam pojęcia o co chodzi, a czytam wszystko u Ciebie na bierząco

Aniu to pomysły mojego M u mnie
Rododendronowy ogród II. 20:12, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko dziękowałam u siebie, ale u Ciebie również powtórzę 'dla mnie jesteś SPECJALISTKĄ w dziedzinie rh' do tego niezwykle sympatyczną i skromną osobą, wielki buziak. Zazdraszczam tych widoków ale tez wiem, że same się nie zrobiły

Aniu czytałam Twoje podziekowanie ale ponieważ nie jest mi zręcznie tłumaczyc się z moich niekompetencji to przemilczałam. Nawet zaczęłam studiowac książki i internet żeby coś o chorobach więcej wiedziec ale specjalistką pewnie nie zostanę bo tu duże doświadczenie jest potrzebne a sama teoria nie wystarczy tym bardziej że z bardzo wieloma rzeczami pisanymi nawet w specjalistycznych publikacjach sie nie zgadzam a głównie ze ściólkowaniem rh. Ja miałam przez nie same kłopoty a odkąd nie sciółkuje rh bez porównania lepiej rosną. jak wiec mam radzic komus jak leczyc roślinę jeśli sama tego nie zrobiłam a w literaturze jest tyle błednych opinii. Jednak to co wiem chętnie przekazuje i z pełnym przekonaniem bo sprawdziłam u siebie przez wiele lat.Serdecznie Cię pozdrawiam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:09, 24 paź 2012

Do góry
ooo jak apetycznie wygląda ta naleweczka muszę koniecznie posadzić pigwy, z dzieciństwa pamiętam kompot pigwowy który piłam u koleżanki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:03, 24 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...

Posadziłamrazem z Maksymem 20sztuk, wyszlo chyba z 6 zobaczymy co z nich będzie. Stwierdzilam że to ostatnia próba z narcyzami. Chyba mnie nie lubią... w ubiegłym roku posadziłam 200szt wzeszło może z 8 mówiłam że nie bedę już ich sadzić... ale młodemu tak się spodobały w ogrodniczym... z innymi cebulowymi, nie miałam problemu wiosną. Teraz zosaje czekać na wiosnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:59, 24 paź 2012

Do góry

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać
Ogród zamknięty w skrzyniach 19:56, 24 paź 2012

Do góry
witaj! widzę że zaintrygowalaś wszystkich skrzyniami. Nie wiem dlaczego ale już po wstępię domyślałam się, że to bedzie skrzyniowy warzywnik coraz więcej osób zakłada go własnie w skrzyniach. Gdybym przy domu miała więcej ziemi napewno też bym się zdecydowała na taki ładny warzywniaczek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 24 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...
Rododendronowy ogród II. 19:46, 24 paź 2012

Do góry
Bożenko dziękowałam u siebie, ale u Ciebie również powtórzę 'dla mnie jesteś SPECJALISTKĄ w dziedzinie rh' do tego niezwykle sympatyczną i skromną osobą, wielki buziak. Zazdraszczam tych widoków ale tez wiem, że same się nie zrobiły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:43, 24 paź 2012

Do góry
wysypałam dzisiaj 50 worków kory na nowe rabaty, przywieźli mi dzisiaj cisy na ekran przy gazonach.

Posadziłam je wzdłóż 8 merowego muru, ale fotek nie mam bo już ciemnawo było jak kończyłam...To ostatnia 'ciężka' robota w tym sezonie, mój bark mówi stop! Jutro jeszcze dosadzę ostatnie tulipany i będę czekać do wiosny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:25, 24 paź 2012

Do góry
kurcze o co chodzi z pomysłami M? bo nie mam pojęcia o co chodzi, a czytam wszystko u Ciebie na bierząco
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies