Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Kondzio 21:27, 24 paź 2012

Tak sie mówi ja tez tak myślałem a ciągle coś wychodzi i działamy z ell teraz sie zastanawiam nad strumieniem bo opadł mi brzeg i nie wiem czy robić teraz czy już na wiosnę bo nie mogę się doczekać ale chyba będę musiał poczekać do wiosny niestety
Mala_Mi 21:29, 24 paź 2012

Ilość cebul zdecydowanie u Ciebie rekordowa... policzyłam to co zapisane i co pamiętam.. to coś koło 1200-1300 Ale jak pisałam większość to krokusy....
ana_art 21:31, 24 paź 2012

Aniu świat jest mały
co do narcyzów to ja obawiam się że przesadziłam w drugą stronę.Wziełam sobie za bardzo chyba słowa Przemka że narcyzy najlepiej sadzić na szpadel układając bokiem, narobiłam wielkich dołów pod brzozami i posadziłam bidule. Coś czuję, że wsadziłam je zagłęboko wszystkie inne cebule tzn tulipany i krokusy wyszły więc raczej nie jest to wina zmarznięcia Narazie się zażekłam że nigdy więcej, ale podobno tylko krowa zdania nie zmienia
ana_art 21:34, 24 paź 2012

asc napisał(a)
Ilość cebul zdecydowanie u Ciebie rekordowa... policzyłam to co zapisane i co pamiętam.. to coś koło 1200-1300 Ale jak pisałam większość to krokusy....

sama jestem zaskoczona, bo nawet nie myślalam że tyle się tego uzbierało... krokusów wsadziłam w tym roku 500, ciekawa jestem jak zakwitną te z ubiegłego roku.
ana_art 21:38, 24 paź 2012

Kondzio napisał(a)

...ale piękne Ci Syla te prezentacje porobiła...
Co wybierzesz...???

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać
Tak sie mówi ja tez tak myślałem a ciągle coś wychodzi i działamy z ell teraz sie zastanawiam nad strumieniem bo opadł mi brzeg i nie wiem czy robić teraz czy już na wiosnę bo nie mogę się doczekać ale chyba będę musiał poczekać do wiosny niestety
od soboty ma być u mnie w nocy -2/-4 więc zdecydowanie kończe, żadnego już sadzenia i przesadzania od piątku nie będzie poza tym muszę wystopować bo mi ciało się zaczeło buntować. Zaznaczam wszystko robię sama. Kopanie dołów, wożenie czubiastych taczek, targanie donic... trzeba odpocząć
Syla 21:53, 24 paź 2012

ana_art napisał(a)

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać

A jakie warianty ???? coś nie zrozumiałam ???
kaisog1 21:56, 24 paź 2012

Matko jeszcze cisy sadziła.... Ty to nie posiedzisz na ..... pupie
ana_art 21:59, 24 paź 2012

Syla napisał(a)
Nie będzie nadużyciem .... robi się

Wersja z dereniem

Wersja z brzozami

aaaaaa Sylwia sory. ja głupia czytam większość z powiadomień @ przeczytałam, że nie będzie nadużciem i czekałam, a Ty edytowałas wpis i dałąś foty. o ja durna blondynka. Jak teraz napisalaś to sobie myślę chyba coś nie halo, cofam się a tam takie piękne foty DZIĘKI
Coś czuję, że na wiosnę zagoszczą nowe brzozy
ana_art 22:01, 24 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Matko jeszcze cisy sadziła.... Ty to nie posiedzisz na ..... pupie

no na ten przykład teraz leżę z nogami do góry
Syla 22:04, 24 paź 2012

No to dobrze , bo myślałam , że coś przegapiłam pozdrawiam