Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Syla 18:53, 23 paź 2012

Tak to miejsce prezentowałoby się z brzozami .....mogą do nich dołączyć również derenie ....

a tak będzie się prezentować obrazek z wisniami Umbraculifera za ogrodzeniem i świerkami już rosnącymi na rabacie ...

ana_art 21:19, 23 paź 2012

Sylwia kobieto w podeszłym wieku nawet nie sądzilam,że tak szybko to zrobisz Świerki napewno zostają,marzą mi się te wiśnie za płotem. dowysokościogrodzenia będzie strzyżony ekran z cisa,za bukszpanową obwódką są posadzone rh 5 -nowa zębia i tak sie teraz zastanawiam czy poprawej stronie pomiedzy świerkami a thujami dać 2 brzozy dla rozjsnienia czy dereń biały?
w oryginale Danusi powinno być tak

CZy bedzie wielkim nadużyciem jak poproszę Cię o taką wizualizację z dwoma brzozami lub dereniem?
Syla 21:47, 23 paź 2012

Nie będzie nadużyciem .... robi się

Wersja z dereniem

Wersja z brzozami

ana_art 21:50, 23 paź 2012

Syla napisał(a)
Nie będzie nadużyciem .... robi się

dzięki dobra kobieto
aga_k 22:40, 23 paź 2012

Jak dla mnie to z brzozami lepiej
ana_art 19:43, 24 paź 2012

wysypałam dzisiaj 50 worków kory na nowe rabaty, przywieźli mi dzisiaj cisy na ekran przy gazonach.

Posadziłam je wzdłóż 8 merowego muru, ale fotek nie mam bo już ciemnawo było jak kończyłam...To ostatnia 'ciężka' robota w tym sezonie, mój bark mówi stop! Jutro jeszcze dosadzę ostatnie tulipany i będę czekać do wiosny
anna_studio 19:55, 24 paź 2012

ana_art napisał(a)
dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...
ana_art 19:59, 24 paź 2012

zima długa... a ja właśnie obiecałam sobię, że żadnych ciężkich robót już w tym roku nie robię! Czekam sobie jeszcze na dwa warianty, a potem będę dumać
ana_art 20:03, 24 paź 2012

anna_studio napisał(a)

dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...

...dlatego obraziłam się na cebulowe bo mi takie numery robią...
NIC nie posadziłam...ani, ani jednej cebuleczki...

...wiem co będzie...

Posadziłamrazem z Maksymem 20sztuk, wyszlo chyba z 6 zobaczymy co z nich będzie. Stwierdzilam że to ostatnia próba z narcyzami. Chyba mnie nie lubią... w ubiegłym roku posadziłam 200szt wzeszło może z 8 mówiłam że nie bedę już ich sadzić... ale młodemu tak się spodobały w ogrodniczym... z innymi cebulowymi, nie miałam problemu wiosną. Teraz zosaje czekać na wiosnę
Mala_Mi 21:21, 24 paź 2012

Aniu... zawstydzona tym, że nadganiasz u mnie na bieżąco ..... (ja tego nie robię.. bo nie wyrabiam czasowo), że poczytałam więcej do tyłu... Troszkę uspokoić sumienie

Ja cebulek kupowanych nie liczyłam... wolę tego nie robić.... ale też jak zaczynałam zakupy to ..liczba rosła.. i tak co roku Tysiąc grubo przekroczyłam na pewno, ale większość to krokusy....

Dziwię się, że narcyzy Ci nie wyrosły.... może jakieś trefne cebule były... część mogło zmrozić... może za płytko sadzisz.. moja mama mieszka w Białymstoku gdzie jest podobny klimat jak u Ciebie (dopiero teraz przeczytałam , że jesteś z Łomży.... ostatnio tam byłam na weselu u kuzyna ... my prawie krajanki ) i wszystkie cebule posadzone jej zakwitły... czyli nie tylko zima była powodem... U mnie rosną bez problemu... jeden rok załatwiła mi wszystkie mucha narcyzowa, ale ona dopada kwitnące okazy... miałam tylko ze świeżych nasadzeń.. teraz profilaktycznie podlewam. Co roku mi puszczają narcyzy.. i co roku kwitną.. w zeszłym roku część zawiązało pąki kwiatowe.. i te już nie kwitły.. ale to tylko trochę..

A po drzewach łaziłam jak chłopak.. i zawsze miałam poobdzierane wszystko ... ale Anki tak już mają....
I dla Ciebie na dowód, że rosną i kwitną.. kilka umarzniętych nawet nie odczułam