Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 17:45, 31 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zawsze mozesz dosadzić trawki w nogi roż, nawet te miskanty lub duze roplenice i spełnić oba marzenia

Odpisuję z opóźnieniem bo wakacje spędzam pomiędzy dwoma domami oddalonymi o 150 km i siłą rzeczy nie jestem teraz na biżąco na forum.

Ale Twój pomysł Marzenko mi się podoba - mam już gracki i posadzę je na tle słupków pergoli.
A dziś w drodze na Śląsk zajrzałam do małej nowopowstałej szkółki i okazało się, że specjalizują się w trawach, szczególnie rozplenicach i miskantach - naprawdę mieli piękne sadzonki i w atrakcyjnych cenach.

Toteż mam pytanko Marzenko, jakie tam rozplenice byś widziała?
Mam już Hameln w brzozowym zagajniku, a tu chciałabym coś innego.
W szkółce były np. Autumn Magic, Viridescens a z maluszków Little Bunny.
Mój ogród pod górkę... 17:30, 31 lip 2015

Do góry
Kasiu, to choiny Jedelloh można ciąć, nie wiedziałam nawet - a kiedy Ty to planujesz robić?
W BR zabrakło już Peach Flambe, pytam w każdej odwiedzanej szkółce i lipa na razie, chyba muszę czekać do wiosny niestety.
Mały ogród Kasi 16:26, 31 lip 2015

Do góry
Słabe te wiadomości masz dla nas dzisiaj - współczuję tej budowy za płotem.
Zmiana na łezkowej wyszła jej na plus.
Ogród wyrozumiały 12:02, 31 lip 2015

Do góry
Karol99 - dziękuje za wizyty u mnie i miłe słowa

Lindsay80 -

gardney- odmachuję

ren133 - dziękuję za kwiatucha!

szemusia - macham obiema łapkami

U mnie w ogrodzie co nieco się rozrosło i myślę,że czas się zmobilizować i to uwiecznić...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 30 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I mnie to teraz dopadlo i najlepsze co mi wpadło do głowy to zwyczajnie przeczekać ten stan.
Marzenka, kiedy Ty będziesz bagatelki swoje korygować, bo moje wyglądają identycznie?

Cięłam je już ze trzy razy w tym sezonie. Teraz pewnie ciachnę znów. Tnij bez obaw, póki mają czas wypuścić piękne nowe czerwone pędy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:39, 30 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Też miałam takie przerwy na poczatku, odpocznij, nic nie rob, nic ńie planuj , wroci energia

I mnie to teraz dopadlo i najlepsze co mi wpadło do głowy to zwyczajnie przeczekać ten stan.
Marzenka, kiedy Ty będziesz bagatelki swoje korygować, bo moje wyglądają identycznie?
Tu ma być ogród :) 21:51, 29 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Przyłączam sie do głosu Tess. Ogród jest po to aby spełniać nasze marzenia, a jak sie nie podoba lub znudzi to mozna zmienic

Dziękuję za te słowa o spełnianiu marzeń w ogrodzie - Twoja opinia i innych dziewczyn, które są dla mnie mistrzyniami ogrodowymi rozwiewają te niewielkie wątpliwości, które zasiały się dziś we mnie na chwilkę

Każde zdanie cenię, te wątpliwości i spojrzenie z innej perspektywy też są potrzebne.
Tu ma być ogród :) 17:25, 29 lip 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Domyśliłam się to bardzo fajny rocznik

skoro tak piszesz
A w ogóle to muszę zapoznać się z Twoim wątkiem, bo od pierwszej strony zachwyca, tylko czasu muszę trochę wykroić, co będzie najtrudniejsze.
Tu ma być ogród :) 16:42, 29 lip 2015

Do góry
anitan napisał(a)
no to sadź to, co się najbardziej podoba. W końcu to dla siebie robisz a nie dla nikogo z Ogrodowiska a już na pewno nie dla sąsiadow

No dokładnie, co nie zmienia faktu, że trzeba myśleć nad resztą rabaty.
Miałam wkleić plan, ale dopiero co wróciłam z Krakowa - pojechałam z mamą, żeby kupiła sobie sukienkę na wesele, ona nie kupiła wcale, a ja wróciłam z dwiema, choć nie planowałam nic kupować - macie tak czasem?
Tu ma być ogród :) 16:41, 29 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cyferki w nicku od rocznika urodzenia

Domyśliłam się to bardzo fajny rocznik
Tu ma być ogród :) 16:39, 29 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
hmm... Edenki nie są potworami... nie zasłonią całej pergoli. Nie jestem obiektywna, więc nie mam prawa głosu, ale... i tak stanę po stronie róż Trawy i tak można do nich dosadzić.

I bardzo dobrze, potrzebuję opinii osób, które mają daną roślinę u siebie, a ja się tą odmianą róż u Ciebie zaraziłam więc tym bardziej cieszy mnie, że stajesz w ich obronie.
Na moich niedawno posadzonych krzaczkach na razie jest zaledwie parę kwiatów i ja nad każdym kolejnym się rozpływam - więc rezygnacja już raczej nie jest możliwa

Marta, już to pisałam, ale co tam powtórzę się - werbenki od Ciebie mi kwitną!
Tu ma być ogród :) 16:34, 29 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jak wiązanie Serbów?

Popracowaliśmy nad nimi, ale odpukać od tamtego czasu wiatru dużego nie było więc to ponowne osadzanie i wiązanie nie zostało jeszcze porządnie przetestowane przez naturę i niech tak lepiej zostanie.
Tu ma być ogród :) 16:31, 29 lip 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
ja posadziłabym róże jak Ci będą "zgrzytaly" na tej pergoli za jakiś czas posadzisz coś innego

Edytko czy ja również mogę prosić o namiary na sprzedawcę róż

Chyba podświadomie czekam na te głosy na rzecz róż - więc dziękuję.
Skoro nie ma wyboru idealnego, to wydaje mi się, że trzeba robić tak, jak podpowiada jakiś wewnętrzny głos.
Tak też miałam w przypadku Artemis sadzonych przy słupkach ogrodzenia, wiele osób radziło bardziej hortki, a ja wybrałam róże i na razie nie żałuję.

A namiary na miejsce zakupu róż już Ci podesłałam na prive.
Czasem słońce czasem deszcz 16:13, 29 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak też właśnie ma być zrobione, u nas powinno być prościej, bo zawiasów nie mamy.
Mąż próbował jakimś środkiem na małej powierzchni i doczyscil, ale te nasze przebarwienia były świeże, bo ta wodę uzyskujemy dopiero ponad miesiąc.

u mnie przebarwienia już zostaną bo nie ma jak przestawić zraszaczy, nawodnienie mam zrobione do du...
Tu ma być ogród :) 15:45, 29 lip 2015

Do góry
anitan napisał(a)
ja stawiam na miskanty będzie nowocześnie, lekko

Anita, tylko, że mój ogródek nie jest w nowoczesnym stylu - mam wszystkiego po trochu.
U kogoś gracki by mi się podobały, u mnie obawiam się, że czegoś by mi brakowało.
Tu ma być ogród :) 15:35, 29 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Sadź róże, to nie bluszcz, że Ci całą altanę obrośnie. To cudo będzie nadal widoczne.
Będzie to świetne połączenie - romantyczne róże na super nowoczesnej pergoli.

A jak sie okaże, że to jednak nie to, zmienisz. Ale nie będziesz lata całe zyła w poczuciu niespełnienia

Bardzo Ci dziękuje za ta opinię, chyba dokładnie na takie słowa czekałam - spróbuje z ta wersja, która jest mi najblizsza, ale przecież nic nie jest definitywne i na zawsze, jeśli poczuje, że popełniłam błąd to będę zmieniać.
A poza tym przez część roku pergola bedzie widoczna.
Tu ma być ogród :) 15:04, 29 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Waldek proponował miskanty Gracillimus.
Nie łatwo mi jednak bedzie wyzbyć się tych marzeń o rozach - ale przyznaje, że znowu mam zagwozdke, a kiedyś już ten etap przerabilam w swojej głowie, tylko na forum nie był poruszany.

Sadź róże. Przecież to nie bluszcz, że Ci całą altanę obrośnie. To cudo będzie nadal widoczne.
Będzie to świetne połączenie - romantyczne róże na super nowoczesnej pergoli.

A jak sie okaże, że to jednak nie to, zmienisz. Ale nie będziesz lata całe zyła w poczuciu niespełnienia
Tu ma być ogród :) 14:59, 29 lip 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Edytko moja imienniczko poproszę namiary na sprzedawcę na priv
Chyba nawet rocznik jesteśmy ten sam
Pięknie jest u Ciebie czytam każdą stronkę, od końca co prawda ale lecę czytać dalej

Cyferki w nicku od rocznika urodzenia
Oj nie czytaj bo szkoda czasu, wstrzymaj się do jesieni wtedy może pospinam już cos do kupy w tym moim ogródku.
Namiary wysyłam na prive.
Tu ma być ogród :) 14:54, 29 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Tyle to zrozumiałam Myślałam, że jakieś roślinki konkretne, konkurencyjne dla róż, które by nie zasłaniały.

Waldek proponował miskanty Gracillimus.
Nie łatwo mi jednak bedzie wyzbyć się tych marzeń o rozach - ale przyznaje, że znowu mam zagwozdke, a kiedyś już ten etap przerabilam w swojej głowie, tylko na forum nie był poruszany.
Tu ma być ogród :) 13:55, 29 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kiedyś u Marty Zielonej zakochałam się w różach Eden Rose i postanowiłam, że muszę je kiedyś mieć - dziś dotarły - nawet nie spodziewałam się takich pięknych egzemplarzy!

Dziś rano pisałan Nawigatorce, że na kwitnienie róż przy tarasie w tym roku nie ma co liczyć, a okazuje się, że może jednak kilka kwiatuszków Edenki się pojawi.

Acha, znowu muszę stwierdzić, że sprzedawca spisał się na medal, mam ostatnio szczęście do zakupów internetowych

Edytko moja imienniczko poproszę namiary na sprzedawcę na priv
Chyba nawet rocznik jesteśmy ten sam
Pięknie jest u Ciebie czytam każdą stronkę, od końca co prawda ale lecę czytać dalej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies