Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Malgosik 07:23, 31 lip 2015

A gdzie fotka kociołka?
kasia_w 13:06, 31 lip 2015

Jestem załamana Nasz "ulubiony" deweloper zaczął dziś z rana budowę szeregówek na działce tuż za naszą siatką. Tego można było się spodziewać wcześniej czy później, ale chodziły plotki, że ta działka za nami jest jeszcze na sprzedaż. A jednak nie. Cóż, taki los kilkaset metrów od granic wielkiego miasta.
Po powrocie z wakacji "pudełkujemy się"- tzn zamiast siatki stawiamy parkan drewniany, taki jak mamy od strony sąsiadów. To jedyny sposób, by jakoś tu żyć. Żaden żywopłot nie wchodzi niestety w grę- nie da takiej intymności, jak parkan, z resztą mamy już dużo nasadzeń pod siatką. I niezłe doświadczenie z parkanem
Opcja druga to wyprowadzka
Niby możliwa, ale pewnie gdzieś dalej od miasta, bo nie za bardzo stać nas na coś większego tutaj. A ja nie wyobrażam sobie życia, bez widoku bloków Pozostałość z dzieciństwa A poza tym nie mam siły po raz kolejny zaczynać od nowa. Co 2-3 lata mamy jakąś przeprowadzkę albo gruby remont. No i ogród...

Jako że do ogrodu nie mam dziś najmniejszej chęci wychodzić (szalejące kopary) zaczęłyśmy z córcią remont jej pokoju. Malowanie, zdzieranie słodkiej tapety we wróżki na rzecz czarnej ściany malowanej farbą tablicową. Hmm...nastolatka

Wyżaliłam się. Dziękuję za zrozumienie

iwka 13:19, 31 lip 2015

Rozumiem Cię i wspieram duchowo
Lamaze 13:26, 31 lip 2015

współczuję budowy.
Ogólnie w Waszej okolicy chyba dużo się buduje...
Malgosik 14:35, 31 lip 2015

ja mam po sąsiedzku też duże pole do popisu
jeszcze coś ciekawego mogą mi zbudować w sąsiedztwie....
jednak lepiej szeregówki, niż wielorodzinkę
jest szansa, że te szeregówki nie będą takie wysokie
współczuję koparek
Zielona 16:09, 31 lip 2015

Hmmm... współczuję, Kasiu. Myślę, że czujesz to, co Agnieszka (jalos), której też deweloper zafundował widok rzędu okien "patrzących" na ogród...
Trzymaj się i maluj dziarsko czarną ścianą

lindsay80 16:26, 31 lip 2015

Słabe te wiadomości masz dla nas dzisiaj - współczuję tej budowy za płotem.
Zmiana na łezkowej wyszła jej na plus.
Kuba 16:44, 31 lip 2015

Ojej smutne nowiny, ale może nie będzie źle z tymi domkami, wiem słabe pocieszenie, ale chyba nie da się wiecznie uciekać przed developerem bo oni zajmują każdy skrawek ziemi
tulaski przesyłam
kasia_w 18:26, 31 lip 2015

dziewczynki dziekuje bardzo jesteście kochane.Sufit maluje (na biało .Na pocieszenie kupiłam sobie kompozycje do kociołka .Pokaże jak posadze
Malgosik 18:38, 31 lip 2015

nie mogę się doczekać
ale dziurki robisz w dnie i ustawiasz na gruncie?