Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Tess 15:04, 29 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Waldek proponował miskanty Gracillimus.
Nie łatwo mi jednak bedzie wyzbyć się tych marzeń o rozach - ale przyznaje, że znowu mam zagwozdke, a kiedyś już ten etap przerabilam w swojej głowie, tylko na forum nie był poruszany.

Sadź róże. Przecież to nie bluszcz, że Ci całą altanę obrośnie. To cudo będzie nadal widoczne.
Będzie to świetne połączenie - romantyczne róże na super nowoczesnej pergoli.

A jak sie okaże, że to jednak nie to, zmienisz. Ale nie będziesz lata całe zyła w poczuciu niespełnienia
anitan 15:11, 29 lip 2015

ja stawiam na miskanty będzie nowocześnie, lekko
IzaK 15:23, 29 lip 2015

ja posadziłabym róże jak Ci będą "zgrzytaly" na tej pergoli za jakiś czas posadzisz coś innego

Edytko czy ja również mogę prosić o namiary na sprzedawcę róż
lindsay80 15:35, 29 lip 2015

Tess napisał(a)

Sadź róże, to nie bluszcz, że Ci całą altanę obrośnie. To cudo będzie nadal widoczne.
Będzie to świetne połączenie - romantyczne róże na super nowoczesnej pergoli.

A jak sie okaże, że to jednak nie to, zmienisz. Ale nie będziesz lata całe zyła w poczuciu niespełnienia

Bardzo Ci dziękuje za ta opinię, chyba dokładnie na takie słowa czekałam - spróbuje z ta wersja, która jest mi najblizsza, ale przecież nic nie jest definitywne i na zawsze, jeśli poczuje, że popełniłam błąd to będę zmieniać.
A poza tym przez część roku pergola bedzie widoczna.
nawigatorka 15:43, 29 lip 2015

A jak wiązanie Serbów?
lindsay80 15:45, 29 lip 2015

anitan napisał(a)
ja stawiam na miskanty będzie nowocześnie, lekko

Anita, tylko, że mój ogródek nie jest w nowoczesnym stylu - mam wszystkiego po trochu.
U kogoś gracki by mi się podobały, u mnie obawiam się, że czegoś by mi brakowało.
Zielona 16:05, 29 lip 2015

hmm... Edenki nie są potworami... nie zasłonią całej pergoli. Nie jestem obiektywna, więc nie mam prawa głosu, ale... i tak stanę po stronie róż Trawy i tak można do nich dosadzić.
anitan 16:10, 29 lip 2015

no to sadź to, co się najbardziej podoba. W końcu to dla siebie robisz a nie dla nikogo z Ogrodowiska a już na pewno nie dla sąsiadow
lindsay80 16:31, 29 lip 2015

IzaK napisał(a)
ja posadziłabym róże jak Ci będą "zgrzytaly" na tej pergoli za jakiś czas posadzisz coś innego

Edytko czy ja również mogę prosić o namiary na sprzedawcę róż

Chyba podświadomie czekam na te głosy na rzecz róż - więc dziękuję.
Skoro nie ma wyboru idealnego, to wydaje mi się, że trzeba robić tak, jak podpowiada jakiś wewnętrzny głos.
Tak też miałam w przypadku Artemis sadzonych przy słupkach ogrodzenia, wiele osób radziło bardziej hortki, a ja wybrałam róże i na razie nie żałuję.

A namiary na miejsce zakupu róż już Ci podesłałam na prive.
lindsay80 16:34, 29 lip 2015

nawigatorka napisał(a)
A jak wiązanie Serbów?

Popracowaliśmy nad nimi, ale odpukać od tamtego czasu wiatru dużego nie było więc to ponowne osadzanie i wiązanie nie zostało jeszcze porządnie przetestowane przez naturę i niech tak lepiej zostanie.