Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 08:40, 29 lip 2015

Długo nad tym myślałam, czy ją eksponować czy przyslaniac.
Przyslanianie wybrałam głównie że względów praktycznych, bo tam jest całkowita patelnia.
Pomyślałam sobie, że jeśli będę chciała eksponować pergole to fajny widok będzie miał głównie sąsiad (a na tym mi w ogóle nie zależy).
Czy dobrą decyzję podjęłam, sama nie wiem, gracki, ktore proponował Waldek, też mnie kusza, ale róże to takie spełnienie odwiecznych moich marzeń - chyba nie pogodzę tych wszystkich aspektów.
Rady jednak chętnie wyslucham, kto wie może jeszcze zamieszacie w mojej głowie
inag 09:26, 29 lip 2015

Tak samo myślę.. Ja bym tego nie robiła..
inag 09:27, 29 lip 2015

Tzn. Tak jak Waldek
magdziam 09:54, 29 lip 2015

wpadam po dłuższej nieobecności a tu takie piękne widoki zastaję. No cóz , nie wiem od czego zacząć: pergola imponująca, plac zabaw cudo, no i nasadzenia piękne. Życzę udanego wypoczynku, ładuj bateryjki, bo kora czeka niecierpliwie. Pozdrawiam serdecznie
Tess 10:02, 29 lip 2015

A co Waldek proponował?
inag 10:43, 29 lip 2015

To samo co ja -żeby nie zasłaniać tej pięknej pergoli.
Edit 13:55, 29 lip 2015

lindsay80 napisał(a)
Kiedyś u Marty Zielonej zakochałam się w różach Eden Rose i postanowiłam, że muszę je kiedyś mieć - dziś dotarły - nawet nie spodziewałam się takich pięknych egzemplarzy!

Dziś rano pisałan Nawigatorce, że na kwitnienie róż przy tarasie w tym roku nie ma co liczyć, a okazuje się, że może jednak kilka kwiatuszków Edenki się pojawi.

Acha, znowu muszę stwierdzić, że sprzedawca spisał się na medal, mam ostatnio szczęście do zakupów internetowych

Edytko moja imienniczko poproszę namiary na sprzedawcę na priv
Chyba nawet rocznik jesteśmy ten sam
Pięknie jest u Ciebie czytam każdą stronkę, od końca co prawda ale lecę czytać dalej
Tess 14:21, 29 lip 2015

inag napisał(a)
To samo co ja -żeby nie zasłaniać tej pięknej pergoli.

Tyle to zrozumiałam Myślałam, że jakieś roślinki konkretne, konkurencyjne dla róż, które by nie zasłaniały.
lindsay80 14:54, 29 lip 2015

Tess napisał(a)

Tyle to zrozumiałam Myślałam, że jakieś roślinki konkretne, konkurencyjne dla róż, które by nie zasłaniały.

Waldek proponował miskanty Gracillimus.
Nie łatwo mi jednak bedzie wyzbyć się tych marzeń o rozach - ale przyznaje, że znowu mam zagwozdke, a kiedyś już ten etap przerabilam w swojej głowie, tylko na forum nie był poruszany.
lindsay80 14:59, 29 lip 2015

Edit napisał(a)

Edytko moja imienniczko poproszę namiary na sprzedawcę na priv
Chyba nawet rocznik jesteśmy ten sam
Pięknie jest u Ciebie czytam każdą stronkę, od końca co prawda ale lecę czytać dalej

Cyferki w nicku od rocznika urodzenia
Oj nie czytaj bo szkoda czasu, wstrzymaj się do jesieni wtedy może pospinam już cos do kupy w tym moim ogródku.
Namiary wysyłam na prive.