Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 05:28, 27 mar 2020

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
I moje kurki

Działąsz Basiu
O kurkach i my zaczynamy myśleć, ale się zmienia myslenie z powodu wirusa...
Rabata fajnie wychodzi
Ogród wśród pól i wiatrów 05:02, 27 mar 2020

Do góry
jolka napisał(a)

Tak, fotografowanie pszczół to moja ostatnia fantazja,a posiadanie pszczelich rodzinek to duża frajda Ale poprawiam się, ogrodowi też coś się należy

Cis pocięty zostawiam...
Jak widać, fryzjerowi delikatnie ręka drżała,, ale co tam..
W sezonie się wyrówna

ładnie pocięte i gęste.
Też powoli się zbieram do cięcia cisów i buksów.
Mam dużo białych krokusów i moim zdaniem, najbardziej rzucają się w oczy w ogrodzie.
Malwowy ogród 04:58, 27 mar 2020

Do góry
ElaS napisał(a)
A u mnie proza życia. Okulary złamałam!
Tak czyściłam, że trach i po ptokach
Jutro do miasta mus jechać, bo jak ślepy bez oczu?
Mam przy sobie tylko jedną parę ciemnych patrzałów. A zawsze zapas woziłam w aucie. Tym razem nie, a tu przygoda.

Oj pech. Ja mam wypisane nowe okulary, ale teraz w optyku nie robią, tylko soczewki można kupić, więc czekam. dobrze, że mam zapasowe, ale też właśnie przyciemniane.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 04:49, 27 mar 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
zakaz zgromadzen nas chyba nie dotyczy, my jestesmy z jednego gospodarstwa domowego i bedziemy robic co chcemy

cosik cyknelam w przelocie ale kolory mi jakies blade wychodza

Świetne te kaczory
Słonko ostre, to zdjęcia tak wychodzą.
Czytam o przedszkolu, masakra!
Malwowy ogród 23:25, 26 mar 2020

Do góry
A u mnie proza życia. Okulary złamałam!
Tak czyściłam, że trach i po ptokach
Jutro do miasta mus jechać, bo jak ślepy bez oczu?
Mam przy sobie tylko jedną parę ciemnych patrzałów. A zawsze zapas woziłam w aucie. Tym razem nie, a tu przygoda.

Pamiętajcie o ogrodach 23:20, 26 mar 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Tak teraz forsycje zażółciły ogród

Ponieważ będę miał miejsce na kaliny to byłem dziś w szkółce aby zobaczyć co mają,
i przybyła
kalina angielska

O, kalina angielska. To ta, co tak pachnie?
Musowo do jakieś szkółki podjechać celem zakup takowej kaliny
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 22:27, 26 mar 2020

Do góry
mariuszR napisał(a)
Jeszcze kilka zdjęć wydaje mi się że te po drugiej stronie też giną w oczach

No i dostaniesz po uszach za tę szmatę, niech poleży jeszcze to do reszty wykończy te biedne buszkany ech...szkoda gadać. Wywal szmatę
Ogród Małej Mi 2017 22:20, 26 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)

No to do więzienia.
Tak sobie myślałam na fali załatwiania wielu spraw urzędowych kto ma dziś w miarę spokojnie, no i doszłam do wniosku że osadzeni - no przecież oni są izolowani bez żadnych dodatkowych zaostrzeń a i obiad na czas - ale mi się głupoty po głowie plątają .

Aniu nadejdzie dobry czas bo tak zawsze jest i mus uwierzyć że my w nim będziemy. Ogród niby cieszy i nie cieszy ale zawsze można wyjść i pogapić no.
Trzymaj się.

Tak, tam najbezpieczniej. Ale nie da się, sądy zamknięte jak i wszystkie urzędy.
Wycięłam mahonię do wywalania i odbiła

Forsycja maluch podwoiła swoje kwiaty .. jakby wirus eis pomnażał jak kwiaty na mojej forsycji to byłoby eldorado. Co toku na nią narzekam.
Ogród Małej Mi 2017 22:17, 26 mar 2020

Do góry
sierika napisał(a)
Ze skarbówką trzeba drobiazgowo, jak z niedorozwiniętym umysłowo, potrafią sprawnie doprowadzić do szału. Moja parocja cała w takich pędzelkach, ma już ponad 5m wysokości i wygląda to ślicznie, szkoda, że suche liście jeszcze wiszą i trochę przeszkadzają w urodzie. Przetrwamy...?
NIe pytaj, bo reszta optymizmu mówi ze może.. realizm mówi zupełne co innego..

Ogród Małej Mi 2017 21:54, 26 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Prześlicznie to wygląda.

Dzięki..

Ogród Małej Mi 2017 21:53, 26 mar 2020

Do góry
TAR napisał(a)
oj Aniu, przedziabane. ciekawe jak mi zakwalifikowali, bo tez nie wiedzialam na ktory placic pita czy na ten po peselu czy na ten po vacie. i tez pojde na wybory nawet jakbym miala na wozku dojechac zasmarkana. a im wszystkim na pohybel.
3-m sie dzielnie. Ciemierniki boskie, tez sie nie poddaja mimo mrozu.

Wpłacasz na mikrorachunek, jedno konto na wszystko, tylko ważne jest na co opisujesz wpłatę.. myślałam że wszytko jedno bo i tak jedno konto. Wiec zabrali to co wpłaciłam i zabrali egzekucją z konta powiększoną o wszelkie koszty.. na którym mam tylko kredyt obrotowy. Dziś z bezsilności już ryczałam..ryczę Bareja by tego nie wymyślił.
Wrzucam foty nich się zostaną by kiedyś jak przetrwamy popatrzeć co miałam. Swoją pracą rąk stworzone..

Ogród Małej Mi 2017 21:47, 26 mar 2020

Do góry
Ciemierniki mrozik zniosły dobrze..

I jeszcze klon

Ogród Małej Mi 2017 21:45, 26 mar 2020

Do góry
Sporo osób pytało się mnie jak kwitnie parocja i czy kwitnie. W tym roku zakwitła

Wygląda podobnie jak klon Red Sunset

Klonik zachwyca o tej porze roku.. parocja ma tylko kilka gałązek z kwiatami.. za to klon aż czerwony

Ogród Małej Mi 2017 21:35, 26 mar 2020

Do góry
Nie mam jakoś nastroju do pisania..... trudno się skupić na ogrodzie. Myśli galopują w tempie ekspresowym. Sama już nie wiem czym się bardziej martwic.. i tak ma wielu z nas. Teoretycznie byt zapewniony ma budżetówka i emeryci.. ale wartość pieniądza spadnie. Brak wpływów do kasy państwowej odbije się i na nich.. Firmy padną, już padają, a potem jeszcze wirus pozamiata resztę. A czego nie zrobi wirus to pozamykane szpitale, przychodnie..
A mi dziś się okazało ze przyszła egzekucja za podatek, który zapłaciłam na swój mikrorachunek ale nie napisałam że to VAT. Za to auto mi oddali, mogę je już nawet sprzedać. Szkoda że to bumek-złomek i wartości żadnej nie ma. Sądy nie pracują wiec nadal jestem przestępcą. W dodatku przestępca podatkowy, chyba już podwójny, bo za przekręcony liczniki i za niezapłacony VAT, co leży od miesiaca na koncie skarbówki. Na pytanie, że macie przecież kasę odpowiedzieli, że sądzili, ze to na poczet ewentualnych przyszłych podatków wpłacone, bo niechcący na formularzu został się wpis PIT. Nieważne, że jest jeno koto i jedna kasa na wszytko na koncie.
Sukces w ściganiu mafii vatowskiej został osiągnięty.
Przekręcam liczniki i wyłudzam VAT... Zostałam się goła i wesoła z kartą kryminalisty.
I nie piszcie mi , że sorki miałam pecha. O tym wiem sama doskonale.
Nawet ten cholerny ogród już nie cieszy
A było tak pięknie. Co prawda mrozik pozamiatał to i owo..
Kwarantanna przerwana, zaprosiłam rodzinę do siebie.. z moim pechem to może być ostania radosna rzecz.. zanim człowiek będzie zdychał w samotności.
Ależ mam nastrój... i choćbym miała zdechnąć to pójdę na wybory.. nawet na czworaka.. w podziękowaniu.

PS. Pracownicy skarbówki do których po kilku godzinach się dozwoliłam byli bardzo mili.. nic do nich nie mam, starali się jak mogli. Ale nie oni uchwalają przepisy /wytyczne czy cholera wie co. patrzcie co piszecie na przelewach na mikro-rachunek, bo owszem konto jest jedno ale reinterpretacji tysiące.

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:33, 26 mar 2020

Do góry
Wszystkie doniczki z przechowalnika wyniesione do ogrodu.
Posadziłam nowe ciemierniki do ogrodu i narcyzki, które kupiłam przy okazji zakupów do jedzenia, po złotówce były doniczki miniaturowych narcyzów.
Ogarnięte kolejne rabaty.
Już niewiele mi zostało.

Zaczęłam ciachać róże.
W ogródku emerytki 21:33, 26 mar 2020

Do góry
Wacku, dobra decyzja

Agatko, też uważam, że są czadowe

Aniu, ja mam 300 metrów kw. dachu i te zbiorniki napełniły się w jeden deszczowy dzień
No i liczę na więcej deszczu, niż było w ubiegłe lata.
Jak będzie, zobaczymy.

Moje nowe różyczki przetrwały zimę bez problemów, mam nadzieję na obfite kwitnienie.
I ładnie ruszyły liliowce i iryski rosnące z nimi w skrzynkach.

Przedogródek pod dębem 21:12, 26 mar 2020

Do góry
Moje ciemierniki coraz piękniejsze

szachownice perskie coraz większe

żonkile po ostatnich przymrozkach poupadały

Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 21:07, 26 mar 2020

Do góry
Plan moich wlosci wyglada tak. Rysunek czysta profeska
zapomnialam dopisac, ze chodnik ma dlugosc 11m.

Jesli ktos z Was ma pomysly na ksztalt rabat, to bede wdzieczna, za wszelkie sugestie!

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:02, 26 mar 2020

Do góry
Przedogródek pod dębem 20:59, 26 mar 2020

Do góry
Dzisiaj działałem nad dalszą częścią rabaty.
Otrzymałem od sąsiada zza siatki trzy duże taczki kompostu.
.
Wybierałem pędraki złotawki albo chrabąszcza majowego. Było ich mnóstwo. To tylko część:

Mieszałem z ziemią rodzimą

i torfem
w stosunku 1:1:1.
.
Wyszła pulchna ziemia. Zastanawiam się czy nie nazbyt pulchna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies