Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 09:31, 23 paź 2012

Do góry
Bożenko czy TY mogłabyś zerknąć do mnie na ostatnią stronę, bo zauwazyłam coś dziwnego na moim rh?
pozdrawiam wtorkowo
Księżycowy Ogród... 09:08, 23 paź 2012

Do góry
Hej ana_art!! to nasze ogródki są rówieśnikami, mój niestety jakby to określić po licznych przeszczepach co chwilę coś mu gdzieś przenoszę -biedak. Ale liczę, że od wiosny będzie już żył tak jak powinien!

Justi a mój Dzidziuś przekornie nazwany jest wieeelkim kocurem ponad 10 kg... i sąsiedzi lub spacerowicze zawsze myślą że to ryś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 22 paź 2012

Do góry
takie coś pojawilo się na moim rh. Co to może być?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 22 paź 2012

Do góry
dzisiaj zauważylam, że narcyzy, które sadzilam z 1,5tygodnia temu prawie wszystkie powschodzily ;( co to będzie...
Pszczelarnia 22:10, 22 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czy te jabłuszka ciągle tam leżą?, jeśli tak to rzuc mi tu jedno. Pozdrawiam.

hehe apetyczne, prawda. też bym takie spałaszowała
Księżycowy Ogród... 22:06, 22 paź 2012

Do góry
Witaj, ja też zamieszkałam w swoim domu w 2010roku, jako że nosiłam pod sercem najmlodsze dziecie nic nie robilam , zaczelam wiosną w ubiegłym roku.
Mieszkasz w bardzo fajnej okolicy. Uwielbiam trójmiasto !
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:52, 22 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka

Szczegóły proszę...

Szczegóły są tutaj, ale i tak zmarznie Nie ma siły żeby kwitła, wypuści liście tylko.

Okrywanie na zimę, dziewczyny szukajcie trochę po artykułach po to je pisałam tyle. Hasło w wyszukiwarkę i enter, albo po tagach)

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
jesli się nie myle to opisane są ogrodowe, ja w ubiegłym roku moje 3 hortensje nie okrywałam, zrobiłam im jedynie wyższą kołderkę z kory, żadnej nic się nie stało...
Rododendronowy ogród II. 20:21, 22 paź 2012

Do góry
Któż by nie chciał miał takiej tapety za oknem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:08, 22 paź 2012

Do góry
a co Ty zamierzasz we srodę przesadzać? Kazałyscie mi wystopować jesiennie, a same w wirze pracy? jakie piekne sloneczne foty dodałaś to chyba z przed weekendu bo od weekendu u mnie bardzo mgliście...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, mnie też jedna bukszpanowa obwódka zbrązowiała na jesień. Cały sezon była zielona i ładna. Inne są ok mimo, że wszędzie mam glinę. Popryskałam na grzyba i robala, no i czekam do przyszłego roku. Nie stawiałam na wilgoć, jako przyczynę tego stanu, bo mam ją pod brzozami, które spijają większość wody. Nie wiem co im jest. Zobaczymy...
Kule z bukszpanu podżera mi skorupik bukszpanowy (widoczne tarczki na listkach) i od tego żółkną plackowato.
Dotąd robiłam regularnie profilaktyczne opryski,a w tym roku odpuściłam i pozbierać się nie mogę.

Domi, wg IPO u mnie ciągle brak potasu... Tylko trudno temu zaradzić o tej porze roku. Jeszcze raz przyjrzę się uważniej bukszpanom, może też je coś podżera. A teraz jeszcze można robić opryski? Czym pryskasz profilaktycznie bukszpany? Z nowym sezonem też muszę zacząć, bo potem trudno się pozbierać - jak to trafnie ujęłaś A też nie sposób opryskać wszystko na wszystko Muszę wypracować własny plan profilaktyczny

miałam zadać to same pytanie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, mnie też jedna bukszpanowa obwódka zbrązowiała na jesień. Cały sezon była zielona i ładna. Inne są ok mimo, że wszędzie mam glinę. Popryskałam na grzyba i robala, no i czekam do przyszłego roku. Nie stawiałam na wilgoć, jako przyczynę tego stanu, bo mam ją pod brzozami, które spijają większość wody. Nie wiem co im jest. Zobaczymy...
Kule z bukszpanu podżera mi skorupik bukszpanowy (widoczne tarczki na listkach) i od tego żółkną plackowato.
Dotąd robiłam regularnie profilaktyczne opryski,a w tym roku odpuściłam i pozbierać się nie mogę.

Domi, wg IPO u mnie ciągle brak potasu... Tylko trudno temu zaradzić o tej porze roku. Jeszcze raz przyjrzę się uważniej bukszpanom, może też je coś podżera. A teraz jeszcze można robić opryski? Czym pryskasz profilaktycznie bukszpany? Z nowym sezonem też muszę zacząć, bo potem trudno się pozbierać - jak to trafnie ujęłaś A też nie sposób opryskać wszystko na wszystko Muszę wypracować własny plan profilaktyczny

miałam zadać to same pytanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:16, 22 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiejszy dzień był u nas mglisty jak na poniższych fotach... ale nie o tym chciałam
wczoraj zmierzyłam się z 5 rh które są posadzone za bukszpanami póki co tycie i ledwo im czupryny zza obwódki wystają w projekcie te 3 świerki sa lekko w prawo, ale nie chcialm ich przesadzać po prawej mialy być 3 brzozy ale za chiny ludowe tam nie wlezą w obecnej sytuacji, jak myślicie czy dać dwie po prawej i jedna po lewej, czy zrezygnować z nich zupełnie i dać tam coś innego na rozjaśnienie np derenie, bo ciemno się zrobiło w tym kącie?
w projekcie tego nie ma ale na wiosne zagospodaruję przestrzeń przed ogrodzeniem i będą tam wiśnie osobliwe, nie wiem czy sie nie bedą gryzly z brzozami? ale mam pytań

Aniu ja myślę, że skoro zdecydowałaś się na umbry przed ogrodzeniem, to przy świerkach ja bym zrezygnowała z brzóz. Umbry będą widoczne zza ogrodzenia i będzie fajny efekt
A tam dla rozjaśnienia może rzeczywiście daj derenie....
Eksperyment ogrodowy Beaty 09:02, 22 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Beatko wcale nie jesiennie u Ciebie, róże kwitna pięknie, brzoza wcale nie żółknie, jedynie miłorząb daje znaki

Dzięki Aniu Róże rzeczywiście jakby zapomniały jaka to pora roku i kwitnę nieustannie, jeszcze mają mnóstwo pąków
Eksperyment ogrodowy Beaty 08:57, 22 paź 2012

Do góry
Beatko wcale nie jesiennie u Ciebie, róże kwitna pięknie, brzoza wcale nie żółknie, jedynie miłorząb daje znaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 21 paź 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:02, 21 paź 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 21 paź 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
a co to benex?jakiś świat cebul?

wpisz w googlach, sklep z cebulami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 21 paź 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 21 paź 2012

Do góry
z ciekawości przeliczyłam w folderze zamówonych cebul w benexie i jestem w szoku... naliczyłam 1585 sztuk różnych cebul.... a kupowałam jeszcze w ogrodniczym na miejscu... oby zakwitły...

wczorajsze słoneczne zdjęcia

Rododendronowy ogród II. 22:45, 21 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko piękne te Twoje drzewa ostatnio też myśląłm o pigwie, ale na rynku to jakos boje się kupowac, bo wiadomo gdzie ona rosła? Widziałam kilka razy krzewy dziko rosnące tuż przy bardzo ruchliwej drodze... może posadze sobie kilka krzewów przy biurze, tam mam ogromna przestrzeń. Tylko czy są różne odmiany, a jesli tak to jaką wybrać?

Aniu nie znam sie na odmianach pigwy . Ponieważ nie mam gdzie posadzic to sie nie interesowałam ale w internecie pewnie nie zabraknie o tym informacji szczgólnie u firm które ją sprzedają. Jak masz miejsce to jasne że posadz.Tu już Ci znalazłam jedna szkółke to popatrz.

http://www.drzewa.com.pl/149-pigwy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies