Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

majkel0326 15:08, 22 paź 2012

Bożenko,kolory jak z bajki pokazujesz! Ale widzę,że i Ciebie mgła nie ominęła.Brytyjska pogoda
Mala_Mi 15:32, 22 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
jeszcze zdjęcia z dzisiejszego ogrodu

Cudnie.... Te brzozy we mgle..... tylko jelenia na rykowisku brakuje... cudny landszaft

Dawaj jeszcze foty, bo zapowiadają opady... śniegu... nacieszmy się bajkowymi kolorami...
Bogdzia 20:13, 22 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Zachwycające liście azalii!
U nas tak od soboty mgliście, a dziś chyba jeszcze bardziej; to juz oznaka zbliżającego się listopada, ale póki co ciepło, tylko wilgotność duża;
miłego dnia, co nieco doczytałam

Azalie co roku się wybarwiają ale chyba aż tak czerwone jeszcze nie były.Mgła mi nie przeszkadza a moje rh ja lubią bo im listki pomoczy , napiją sie . Lubią mgłę a jak one lubią to ja też. Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 20:16, 22 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Ta kolorowa ściana lasu jest niewiarygodnie piekna! Aż nierealna. Pozdrawiam Bogdziu.

Ja jak jestem w kuchni po drugiej stronie domu to często mówie do M ze idę popatrzec na tapetę . Myślę że w rzeczywistosci wrazenie jest jeszcze wieksze niż na zdjeciach. Lubię z salonu patrzec na ogród a na tą tapetę szczególnie.Pozdrawiam Agatko.
marzena 20:17, 22 paź 2012

Bogdziu, no przepiękne te Twoje ogrodowe widoki, aż wydają się nierealne ...
Bogdzia 20:19, 22 paź 2012

bogumila_bienko napisał(a)
....piękna jesień...w tym roku jest wyjątkowa...

Jesien rzeczywiście jest piękna . Mnie co rok wydaje się że w tym roku wyjatkowa , choc bywają nieliczne kiedy liscie mniej sie wybarwiają szczególnie jak jest bardzo mokra jesień.Bogusiu serdecznie pozdrawiam.
marzena 20:19, 22 paź 2012

teraz widzę, że Agata też napisała o 'nierealnosci' wcześniej niz ja...
haha, zaznaczam, że nie czytałam tekstów wcześnie tylko pismo obrazkowe ogladałam... widocznie takie same myśli nam przyszły...
Bogdzia 20:20, 22 paź 2012

dajana napisał(a)
O rany Bozenko!!! jakie cuda natury pokazujesz Wszystko się we mnie usmiecha widząc tak kolorowy i piekny pazdziernik w twoim ogrodzie Spacerek w nim to dopiero raj dla duszy

Cieszę się że ,,wszystko w Tobie się usmiecha", bardzo się cieszę i pozdrawiam.
ana_art 20:21, 22 paź 2012

Któż by nie chciał miał takiej tapety za oknem
Bogdzia 20:24, 22 paź 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,kolory jak z bajki pokazujesz! Ale widzę,że i Ciebie mgła nie ominęła.Brytyjska pogoda

Ładniej jest kiedy widac kolory ale ponieważ zbliża się zima to rosliny zimozielone potrzebują wilgoci by przetrwac zimę w dobrej kondycji a mgła im tej wilgoci dostarcza. Skrapla się na liściach i spływa , roslinki sie cieszą i ja też.Przeciez dlatego angielskie ogrody są takie piękne , mają dużo wiecej wody niż nasze.