Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 14:23, 17 lut 2020

Do góry

Wooow... jaki boski kolor....
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:14, 17 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Agatko takie cudo

Super wynalazek, a gdzie kupiłaś masz namiar to napisz mi na pw
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:59, 17 lut 2020

Do góry
Wschód słońca

Okazało się, że był lekki mrozik
Niesamowity cypel nazywany Mewią Rewą, a przez Kaszubów Szpyrkiem.

Fascynujące były obserwacje jak wody łączą się ze sobą...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:58, 17 lut 2020

Do góry
Ścinam moje werbenowisko, ale coś czuje ze jeśli nie chwyci konkretny mróz to werbena może przetrwa. Jak posprzątam to porobie jeszcze zdjęcia
Mój ogrodowy pamiętnik 13:57, 17 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Danici leciutko zliftingowane.

Przed:

Po:

Chyba trzeba mieć sokoli wzrok zeby dostrzec róznicę
u mnie ze wzrokiem nie najlepiej SKS mnie dopada, a róznicę dojrzałam od razu
Ogród Basi i Romka 13:55, 17 lut 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Taki kwiatek na 14 lutego mi zakwitł
Basieńko to popularnie zwany Amarylis
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:51, 17 lut 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Pokaż Dominisiu ten wynalazek?
Agatko takie cudo

Ogród bez reguł 13:43, 17 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
było słońce, było ciepło, były bzyki

[g]

Asiu, czy to jest barbula? Jaka odmiana? Piękny kolor
Masz też inne?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 13:42, 17 lut 2020

Do góry
Weekend nad Bałtykiem okazał się nasycony kolorami, których tak bardzo mi brakuje.

Pogoda była na tyle słoneczna, że niektórzy rozpoczęli nawet sezon na kąpiele

My wolimy spacerować

Mój ogród ciągle w budowie 13:26, 17 lut 2020

Do góry
krzesełka bukszpanowe mają już około 7 lat- inspiracja z ogrodowiska

jesień
ścieżka prowadząca do altanki
i zima w moim ogrodzie
W samym słońcu 13:25, 17 lut 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
Ten szary kawałek jest do zaplanowania. Wymiary to tam gdzie warzywnik i tuje w tle to jakiś metr.

Co tam można byłoby posadzić- drzewa? Od strony południowej będzie płot lamelowy to już tuj tam nie che na całej długości,tyle co jest to wystarczy, choć chętnie bym je przesadziła
Drzewa są mile widziane, ale nie większe niż 5-7 metrów bo tam druty są.

Może tak
Albo zamiast budlei coś innego. Dereń ivory halo. Ten narożnik będzie miał ten płot lamelowy bo jednak nie będzie to zasłaniało nieużytku,który jest w tle
Może tak

Lub może Nigra zamiast klona ( Nigre planuje na rabacie przy podjeździe)
A moze jeden gatunek?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:17, 17 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)

Ta mi się bardzo podoba, do mnie też by pasowała
Thuja occidentalis "Golden Tuffet" 13:14, 17 lut 2020

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę czy tuje golden tuffet będą dobrze wyglądały w towarzystwie jałowców greenmantle na pniu i Morning ligt ? ?

Mam do zagospodarowania 5 sztuk.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:09, 17 lut 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
Takie wspomnienie z dzieciństwa...
Brałam kiedyś udział w konkursie, rok 1986 - namalowałam w przedszkolu rolnika zbierającego buraki traf chciał, że rysunek trafił w Dzień Dziecka 1986r. na okładkę poradnika rolników pt. "Plon".
W roku 2017, czyli ponad 30 lat po "premierze" okładki, jako prezent na parapetówkę starszy brat przyniósł mi tą gazetę oprawioną w ramkę okazało się, że moja Mama z sentymentu przechowywała ją przez 30 lat w szufladzie
Muszę przyznać, że grafika całkiem niezła - naprawdę wkomponowała mi się w kuchni tytuły artykułów wywołują za każdym razem uśmiech na mojej twarzy, a historia tego malunku bezcenna

tu po prawej środkowy rysunek - ten rolnik z taczką + słoneczko to moje wypociny

PS. Od dzieciństwa wszystkie znaki wskazywały, że prędzej czy później zacznę grzebać w ziemi

ale super fajna pamiatka
Ogród w remoncie 13:04, 17 lut 2020

Do góry
Znalazłam cudne oczary AP. Pan przysłał mi fotkę. Mam pozwolenie na publikację

Brać?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:41, 17 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Kasiu ten widoczny zestaw kupiony byl w 2010 r. zawsze stał na dworzu poza 2 sezonami kiedy sie budowalismy po raz drugi i kiedy nie mielismy naroznika w oranzerii. Meble olejujemy olejem tarasowym Osmo twardym w kolorze modrzewia syberyjskiego. Do tych mebli mam jeszcze gabki siedziskowe i oparciowe. Poza dokreceniem corocznym srubek nic wiecej nie robilismy:

w ub. wiosne zakupilam takie drewniane 3 ławeczki po 85 zł. bez szalu ale tez je pomalowalam tym olejem tarasowym, stały cały sezon na dworzu, jesienia schowane zostały na strych, sa bardzo lekkie wiec bezproblemowe. Co do wygody takie sobie, po zalozeniu gabek da sie posiedziec kilka godzin.

Swego czasu miałam jeszcze mebelki z Ikea seria Applaro, bardzo fajne, bo mozna skladac dowolne zestawy. Tez stały na dworzu ale bylo juz za duzo wszystkiego i odsprzedalam.

obecnie jest w ofercie równiez taka ławka, dosc porzadna i wygodna:
Ławka
poszukaj tez tam innych, być może z technorattanu nie beda zabijały cena.

Tarciu, bardzo dziękuję za info i zdjęcia. Na podobne do tych za 85zł też patrzyłam . Fajne bo takie ażurowe,lekkie w odbiorze.
Podmiejski ogródek 12:37, 17 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

o ile dobrze pamietam, to to były cztery tony i dwa lata trwało, zanim je rozparcelowałam po ogrodzie

2 lata, bo nie miałaś, dokąd rozwieźć, czy z czasem było krucho?

Podmiejski ogródek 12:30, 17 lut 2020

Do góry

o ile dobrze pamietam, to to były cztery tony i dwa lata trwało, zanim je rozparcelowałam po ogrodzie
Podmiejski ogródek 12:08, 17 lut 2020

Do góry
Cześć Kasiu,

w weekend spędziłam chyba ze dwie godziny na chodzeniu dookoła tarasu i dumaniu, ale akurat furtki nie zmierzyłam

Tak na oko, to ona ma 1,10-1,20 wysokości.
Chcę zrobić zasłonę do wysokości rynny i tej samej wysokości powinna być furtka. To będzie ok. 1,90.
Pergolę na tym zdjęciu narysowałam ciut wyższą.

Na razie jestem nieco zmęczona tematem, bo po rozmowie z mężem okazało się, że on nieustająco się łudzi, że zrobimy kiedyś zadaszenie tarasu.
Biorąc pod uwagę nasze finanse i cykl inwestycyjny - uważam że są to bardzo nierealistyczne oczekiwania.

W każdym razie - temat zasłonięcia furtki na razie leży i czeka (chyba na wygraną w totka).
Temat rabaty przy hamaku (od której się wszystko zaczęło) też upadł ostatecznie, bo po dokładniejszych obmiarach okazało się, że jeżeli bym zmniejszała trawnik przy tej ścieżce (prawa krawędź zdjęcia), to już na rabatę nie ma miejsca, bo się proporcje rozjeżdżają. Buu.

Pozostaje zatem dłubanie w istniejących rabatach i ewentualnie robienie ogrodzenia. Szukam zatem desek i słupków drewnianych - jeśli ktoś ma namiary na dobre źródło, to chętnie skorzystam.

Chciałam też zamówić hurtową ilość kompostu do rozrzucenia po całym ogrodzie, ale okazuje się, że ta hurtowa ilość jest bardziej hurtowa niż myślałam: facet chce mi przywieźć ponad 10 ton
Ostatecznie może bym i wzięła - przyda się za rok i za dwa, tylko czy taki kompost, który sobie lezy dwa lata na deszczu, to jeszcze do czegoś się nada?
Ogród Iwony 11:56, 17 lut 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies