Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 11:08, 14 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczna ta magnolka, daj jej czas sama się zagęści

Chyba ją po kwitnieniu przytnę skrócę te długie pędybo 1/3. Drugą też kształtuję. Od dołu podkrzesana bo latem są tam hortensje.

Pszczelarnia 11:17, 14 kwi 2020

A moje 3 ogrodówki posadzone na jesieni (we wrześniu), wymarzły doszczętnie. Nauczka, trzeba sadzić je wiosną u mnie.
Urszulla 17:59, 14 kwi 2020

Pszczelarnia napisał(a)
A moje 3 ogrodówki posadzone na jesieni (we wrześniu), wymarzły doszczętnie. Nauczka, trzeba sadzić je wiosną u mnie.

To szkoda, ja z hortensji ogrodowych całkowicie zrezygnowałam. Mam tylko dwie od Kindzi i nie wiem jaki będzie ich dalszy los. Narazie są alw żeby cieszyły to nie powiem.U mnie niestety warunki okazały się im przeciwne.

Klon Crimson którego w zeszłym roku "wysadzałyśmy wspólnie " zadomowił się. Niedawno waczyłam z terenem wokół niego i położyłam szmatę. Poszłam na łatwiznę. Drzewa i krzewy najlepiej sadzić i przesadzać wiosną.

abiko 18:56, 14 kwi 2020

Ta żółta magnolia to moje chciejstwo, niestety miejsca brak więc podziwiam.
Ogrodowki też mi zmarzły.. trudno.
Urszulla 21:54, 14 kwi 2020

abiko napisał(a)
Ta żółta magnolia to moje chciejstwo, niestety miejsca brak więc podziwiam.
Ogrodowki też mi zmarzły.. trudno.

No tak. U Ciebie trudno miejsce znaleźć a co dopiero na rozłożyste drzewo.

kasiek 22:30, 17 kwi 2020

Brunerki te biało obrżezone sa prześliczne i dobrze się rozsadzają
Kupiłam dzis turzycę Buchanana - tą brązową - i wsadziłam w stópki metalowych jeżówkek jak radziłaś . Wielkie dzięki za radę bo jest fantastycznie, jutro cyknę fotę
Kasiolaaa 06:44, 18 kwi 2020

nie widzialam ma zywo takich niebieskich szafirkow sa urocze
Milka 06:53, 18 kwi 2020

Urszulla napisał(a)

Sprawdziłam roślinki o których piszesz. Nie za bardzo chcę rośliny rozłogowe, za to kopytnik mnie przekonuje. Może go gdzieś przy okazji zdobędę, nie martw się ktoś tu bliżej pewnie będzie miał.

Kocimiętkę mam, mawet sporo jej w zeszłym roku nadzieliłam, jednak ciągle jestem na etapie poszukiwań najlepszego miejsca żeby ją wyeksponować lub dobrze wykorzystać. Coś mi to nie idzie, pod bukszpanami mnie denerwuje ale może zostanie jeszcze ten rok.

Anabelki z patyczków - ciekawe czym zaskoczą, powinny już pokazać coś więcej.
Nie potrafię się z nimi obchodzić, zastanawiam się czy nie powinny być niżej przycięte.

Zostaw, dobrze wyglądają
Milka 06:54, 18 kwi 2020

Urszulla napisał(a)

Chyba ją po kwitnieniu przytnę skrócę te długie pędybo 1/3. Drugą też kształtuję. Od dołu podkrzesana bo latem są tam hortensje.

Super z magnoliami ci idzie
Urszulla 10:28, 18 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Brunerki te biało obrżezone sa prześliczne i dobrze się rozsadzają
Kupiłam dzis turzycę Buchanana - tą brązową - i wsadziłam w stópki metalowych jeżówkek jak radziłaś . Wielkie dzięki za radę bo jest fantastycznie, jutro cyknę fotę

Fajnie nie ja Ci ją radziłam. Ja tylko chciałam podzielić się sadzonkami. Ale dekoracje w tych z pozoru nieatrakcyjnych trawkach to strzał w 10.

Sadzonka ketmi od Ciebie się przyjęła