Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

abiko 11:35, 15 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wpadł mi pomysł do głowy Kochana Weź zrób z modeliny łódeczkę z żaglem, włóż w środek styropian by nie tonęła i takiego leżącego krasnala w niej puść niech pływa Albo na liściu lilii wodnej tego krasnala tylko pod spód styropian przymocować( widać go nie będzie, a nie będzie wywrotne....już Ty coś wymyślisz

Tylko wtedy konkurencję będę miała z chodzeniem po wodzie
Chociaż teraz.. to raczej poszłabym na dno
KasiaBawaria 08:33, 16 kwi 2020

Oczko to jak staw wyglada. Masz tam jakis filtr? Moj syn mi marudzi o oczku a ja nie wiem, czy gdziekolwiek je jeszcze wcisne
Anda 08:36, 16 kwi 2020

Fajnie, że masz hopla na punkcie poidełek
Staw przepiękny i piękna wiosna w ogrodzie. Wracaj
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasiek 22:11, 17 kwi 2020

Faktycznie słowa Przema świetne Magnolia szałowa, piękny egzemplarz, a i oczko wyszło wspaniale
Katkak 07:10, 18 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Wiedziałam kiedy przyjść Na przepiękne, bajkowe zdjęcia Cudnie masz Kasieńko

Dzięki Aniu. Dziś też mam porcyjkę zdjęć . A u Ciebie byłam dziś z samego rana i widziałam, że sporo się dzieje. Prostujesz linie, uszczuplasz trawnik. I super, będzie ciut więcej miejsca na nowe roślinki
Katkak 07:14, 18 kwi 2020

abiko napisał(a)

Tylko wtedy konkurencję będę miała z chodzeniem po wodzie
Chociaż teraz.. to raczej poszłabym na dno

Kochana, Ty jesteś bezkonkurencyjna
Dziś czyścimy oczko. Sporo wody już wybrane .

Dziś na śniadanko była jajecznica ze szczypiorkiem . Ależ to pierwsze własne zielone cieszy i smakuje

dzięcioł po wycięciu gruszy musiał zmienić miejscówę, więc teraz siedzi na orzechu.

glicynia na orzechu wygląda obiecująco. Oby tylko przymrozki jej nie załatwiły

Katkak 07:18, 18 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Oczko to jak staw wyglada. Masz tam jakis filtr? Moj syn mi marudzi o oczku a ja nie wiem, czy gdziekolwiek je jeszcze wcisne

Kasiu mamy filtr, ale po zimie jeszcze nie zamontowaliśmy go. Zamontujemy dziś po pierwszym czyszczeniu oczka . Gorąco polecam Ci oczko, choćby malutkie, w pojemniku. Każde daje dużo radości. Także, a może przede wszystkim zwierzętom

Milka 07:20, 18 kwi 2020

Orzech, jak u mnie, bluszczem obrasta
Katkak 07:24, 18 kwi 2020

Anda napisał(a)
Fajnie, że masz hopla na punkcie poidełek
Staw przepiękny i piękna wiosna w ogrodzie. Wracaj

Ewunia poidełek bardzo mnie cieszą, bo rzeczywiście ze wszystkich korzystają i ptaki i pszczoły. Mimo obecności oczka w ogrodzie. Dlatego tak cieszą i nigdy nie jest ich za dużo. Pamiętając o pszczołach warto włożyć do środka kamień, żeby się nie topiły.
Tu na zdjęciach młodziutkie kosy z pierwszego lęgu. Umieją już latać, ale jeszcze takie trochę nieporadne i bardzo ufne. Podchodzą naprawdę bardzo blisko i mam wrażenie, że wcale się nie boją.

paprotunia. Uwielbiam je

jedno z poidełek. Tu wyeksponowany liść od Sylwii
Katkak 07:28, 18 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Faktycznie słowa Przema świetne Magnolia szałowa, piękny egzemplarz, a i oczko wyszło wspaniale

Kasiu to specjalnie dla Ciebie w takim razie

za to metalowe coś też włożyłam jakiś tam odłamek lustra