Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:33, 18 kwi 2020

mój najpiękniejszy powojnik

tu moja mała Artystka maluje styropianowe kule

kule wylądowały na rabatce pod perukowcem. Pomysł zgapiony od Dorci z "W moim małym ogródeczku"
Katkak 07:38, 18 kwi 2020

Milka napisał(a)
Orzech, jak u mnie, bluszczem obrasta

Irciu na orzechu jest i bluszcz i glicynia. Jak dla mnie rozwiązanie idealne: glicynia kwitnie zanim orzechu puści liście, a zimą jak jest łyso to robotę robi bluszcz
Jak już zabrałyśmy się za malowanie, to resztką farby potraktowałyśmy jeszcze półeczkę znajdę

fajnie ją to ożywiło, nie jest już taka smętna
Katkak 07:44, 18 kwi 2020

I padła mi 1/3 klona Atropurpureum. Nie jest to dla mnie jakaś dramatyczna sytuacja. Przyzwyczaiłam się już do myśli, że prawdopodobnie padną wszystkie, czyli ten właśnie i jeszcze jeden. Dwa 10-letnie już straciłam na werticiliozę. Ten jak go obcinaliśmy w środku był ładniutki, żadnych przebarwień, więc nie wiem o co chodzi.

widzicie? ta częćć po lewej jest caluśka sucha.

spójrzcie, nic złego tu nie widać. Przekrój gałązek też był w porządku, więc zgłupiałam o co chodzi. Ale nie ma się co martwić. Co ma być to będzie

a tu za garażem moje wysiewy. Tym razem nie szpinak i rukola plus pomidory, a buraczki, marchew, pietruszka i sałata. Zmieszczę jeszcze ze 3 pomidory w swoim czasie i fasolkę szparagową.

BASIA8 07:46, 18 kwi 2020

Kasiek piękna macie magnolie
Powiedz mi Kochana jak długo u Was rośnie?
Buziaki weekendowe zostawiam.
Katkak 07:49, 18 kwi 2020

a tu mój bez koralowy Serenade. Wiecie, że zapomniałam, że go mam? Fajny ma teraz kolor, potem robi się zwykły

tu był mały wielki lifting. Na brzegu tej rabaty miałam Liriope, która rozrosła się jak wściekła. Znudziła mi się i wkurzała mnie tą ekspansywnością, więc znalazłam jej nowy dom. Zamiast niej wsadziłam tu jednego ciemiernika z przedogródka, bo tam miałam takie 3

BASIA8 07:49, 18 kwi 2020

Kasiek piękna ta Wasza Artystka ma tak delikatną urodę
Katkak 07:53, 18 kwi 2020

w ten sposób powtórzyłam ciemierniki, które rosną ciutkę dalej. Upchnę tam jeszcze z jednego ciemiernika na pewno

wiem, że ciemierniki nie lubią przesadzania, ale już go nie tykam, niech sobie siedzi

psiząb od Miry. Mirciu nawet nie wiesz jaka frajdę mi nim zrobiłaś

takie fajne narcyziki - 2- 3 kwiatuchy na jednej łodyżce
Katkak 07:57, 18 kwi 2020

na tym zdjęciu widać jak klonik był uschnięty. tzn jego 1/3

a tu porasta trzmielina i powojniki. Też fajne rozwiązanie, bo jedno zimozielone, a drugie cieszy kwieciem . Teraz trzmielina najbardziej chwyta mnie za serce tym limonkowym, energetycznym kolorem. Świeci nawet w pochmurny dzień

Katkak 07:58, 18 kwi 2020

i na koniec. Póki co, bo dziś z czyszczenia oczka pewnie będą foty . Mam nadzieję, że nie zrobię wodowania . Ależ by mąż miał uciechę

Katkak 08:05, 18 kwi 2020

BASIA8 napisał(a)

Kasiek piękna macie magnolie
Powiedz mi Kochana jak długo u Was rośnie?
Buziaki weekendowe zostawiam.

Basieńko ta magnolia rośnie ok 13 lat. Dziękuję bardzo. Ta delikatna uroda Artystki to cała matka. Żartuję oczywiście . Buziole Blondyneczko .