Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 14:43, 22 cze 2024

Do góry
Ania z opóźnieniem wstawiam relację z pobytu. Przez te upały cały tydzień jeździliśmy na działkę i jak wracałam o zmroku, to tylko kolacja, kąpiel i spać. Za gościnę bardzo dziękuję i liczę na rewizytę Roślinki od ciebie dopiero wczoraj posadziłam pod blokiem, a dziś przeszła u nas burza, więc mam trochę czasu na forum.
Elegancki przedogródek.

Kocimiętka rzeczywiście pożarła róże.

Znowu na wsi 14:35, 22 cze 2024

Do góry

Na koniec mój ostatni (kompulsywny) zakup. Szukam miejscówki . A miałam nic już nie kupować .
Chyba już kiedyś miałam tę odmianę zawilca, strasznie rozłaził się po rabacie. Niestety, sprzedawczyni nie potrafiła nic konkretniejszego powiedzieć, na doniczce pisało "zawilec biały". Może ktoś rozpozna? Moje przypuszczenie: zawilec wielkokwiatowy.

Znowu na wsi 14:27, 22 cze 2024

Do góry

Znowu na wsi 14:21, 22 cze 2024

Do góry

Znowu na wsi 14:16, 22 cze 2024

Do góry
Dzisiaj deszczowy dzień ale rano zdążyłam poprzycinać przekwitnięte kwiaty róż. Lubię takie poranne krzątanie się po ogrodzie .
Tymczasem kilka dni wcześniej w przedwieczornym słońcu

Ogród z zegarem 13:57, 22 cze 2024

Do góry
Tarciu, dla Ciebie fotki North Wind

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:54, 22 cze 2024

Do góry
Dziś dzień przetworów i jestem cała w kropkach. Dotarło do nas wyposażenie do drugiej spiżarni - zamrażarka szufladkowa. Zdecydowaliśmy się na urządzenie z firmy, która skupuje AGD z mankamentami estetycznymi (obtarcia, wgniecenia). Pozwoliło to na zakup nowego urządzenia w atrakcyjnej cenie, gdzie w miejscu w którym stanęła nie ma znaczenia jej wygląd wizualny. Będzie to okazja na umieszczenie tam kolekcji magnesów maskujących owe miejsca

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:49, 22 cze 2024

Do góry
Z daleka rabata pod oknem jest kolorowa dzięki wysokiej szałwii Caradonna.

Hakonechloa Greenhills ledwo zipie…sadzona była jesienią, stanowisko dobrze przygotowane i rozluźnione. Jak w przyszłym roku nadal będzie taka to wyleci z tego miejsca.

W moim małym ogródeczku II 13:46, 22 cze 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja też zawsze zaglądam, jak tylko coś się pojawi Te wszystkie donice masz tak wkomponowane, że nic więcej nie potrzeba trochę smutne to co napisała Ela, może nasze ogrody nie są nowoczesne, na topie, chociaż trochę bym się o to kłuciła (tak pozytywnie) ale za to ile serca w nich jest Ja uwielbiam właśnie takie ogrody, z duszą, z ogrodową historią Mają taki niepowtarzalny klimat
Donic w tym roku miało być mniej niż w ubiegłym, ale jest ich jeszcze więcej. Ja na nic nie jestem taka pazerna jak na rośliny. Chociaż w tym roku nie zakupiłam żadnej byliny. Chyba już się z tego wyleczyłam, ale od sezonowych w donicach nadal jestem uzależniona. Na szczęście dla ogrodu przelatują deszcze, ale ile ja się tych donic nawciągam do altany i pod schody to tylko ja wiem. Teraz pada, cała altana zawalona surfiniami.

W moim małym ogródeczku II 13:36, 22 cze 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Dorotko, coś cudnego stworzyłaś w swojej przestrzeni, najbardziej podobają mi się właśnie takie ogrody jak Twój, klimatyczne, z różnymi zakątkami, tajemnicze, "mniut" na serce
Ten ,,mniut,, wywołał uśmiech na mojej twarzy. Dziękuję, to bardzo miły wpis. Czasem myślę, że chyba nikomu nie podoba się mój ogród, bo niby zaglądają, ale nikt nic nie pisze. Ja ciągle robię fotki, gromadzę je, tylko nie zawsze wstawiam, bo nie do końca wiem, czy to się podoba komukolwiek.

W moim małym ogródeczku II 13:28, 22 cze 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, zawsze zaglądam do Ciebie, ale jak nie ma wpisów i fotek, to nie chcę zaśmiecać tylko pozdrowieniami
Pokazuj swoje cudne miejsca i dekoracje - dają dużo radości
Czy ten biały stolik z krzesełkiem to nowy zakup, czy po prostu stoi w innym miejscu niż zawsze?
Ewo stolik jest stary, przemalowałam go ma biało, krzesła to nabytek ubiegłoroczny. Bardzo lubię ten zestaw, rozświetla każdy zakątek ogrodowy. Jest w miarę lekki, więc wędruje w różne miejsca, no i powiem Ci, że bardzo fotogeniczny jest.
Róże w większości już czyszczę, bo od deszczów porobiły się brzydkie mumie, ale z deszczu oczywiście jestem zadowolona.

Jasmina w tym roku przeszła samą siebie, miała ze 3m szerokości, cała w kwiatach.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 13:16, 22 cze 2024

Do góry
Oprócz fioletowych przetaczników kłosowych mam też długolistnego First Match. Dopiero w tym roku po przesadzeniu na pełne słońce, zaczyna ładnie rosnąć
W moim małym ogródeczku II 13:00, 22 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko widziesz my kilka lat wstecz stara gwardia żeśmy się odwiedzały nawet codziennie po kilka razy.
Czasy mineły niestety. Teraz panuje na ogrodowisku inna moda/ styl na ogrody bardziej nowoczesne.
Te nasze pełne kwiatów zarośnięte roślinnością po tzw uszy nie są na topie.

Zresztą inne pokolenie teraz startuje. Inne domy inne obejścia ogrodowe.

Mnie też sporadycznie odwiedzają ogrodniczki które jeszcze sie ostały z tamtych naszych lat. Ja wklejam foty z przyzwyczajenia.

U ciebie zawsze jest na co popatrzeć. Masz bardzo dużo donic ukwieconych. U mnie jest dużo mankamentów w ogrodzie. Jednak jak jadę to robię to co jest najważniejsze.
Miałam zaplanowany wyjazd w piątek do niedzieli pojadę tylko na niedzielę bo będę miała wnuki. I to taka robota.

Pozdrawiam Dorotko
Dziękuję Elu za rozruszanie mojego wątku. Masz rację w tym co piszesz. Podobają mi się różne style ogrodowe, ale najbardziej lubię ten mój wymyślony styl ogrodowy. Wszystkiego dużo, kolorowo, z migającym światłem świec po zachodzie słońca. Faktem też jest, że nie poświęcam za dużo czasu na Ogrodowiskowe posiadówki przed komputerem. Muszę dbać o moją kondycję fizyczną, więc do porannych półgodzinnych ćwiczeń dołożyłam sobie codzienne spacery. Dla mnie spacer półtora kilometra w tą i z powrotem to duże wyzwanie, ale już daję radę. Zrobiłam się trochę mocniejsza, więcej mogę. Sporo wstawiam na instagramie, tam wystarczą serduszka i wiem, że ktoś był, komuś się podoba to co robię, czasem ktoś napisze coś miłego.
Stawiam kawę i ciepłe rogaliki dla wszystkich zaglądających.

Do raju daleko - u Ewy 11:49, 22 cze 2024

Do góry

I perwszy taras prawie skończony

Do raju daleko - u Ewy 11:47, 22 cze 2024

Do góry
A u mnie w ogrodzie og 2 tygodni remont. Jeden taras przy samym domu zostanie powięksony, a drugi powstaje na słonecznym stanowisku. Kilka zdjęć z etapów budowy.

Wyznaczenie linii tarasów.

Wykopanie ziemi pod tarasy

Przywieźli kamień

Do raju daleko - u Ewy 10:53, 22 cze 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
W ostatni weekend wybrałam sie z Jolą i Mirką na zwiedzanie ogrodu Agnieszki Hubeny-Żukowskiej. Cudowny ogród wz kilkoma różnymi przestrzeniami. Jest ogród biały, ogród preriowy, pod brzozami, przy stawie. Bardzo duża przestrzeń i bogactwo roślin.

Super, zazdroszczę bo chciałam pojechać ale nikt tu koło mnie nie chciał
Magary Dramaty z Rabaty 08:35, 22 cze 2024

Do góry
A masz więcej zdjęć gada czy tylko to jedno ? Bo głowy nie widać
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:21, 22 cze 2024

Do góry
Żeby nie było… warzywniak też mam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:19, 22 cze 2024

Do góry
I taka kompozycja 3w1
Lilak, hortensja i hibiskus…
Wzgórze chaosu 08:19, 22 cze 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)

A to zdjęcie to z jakiego katalogu?

Piękne masz wzgórze! Wykreśliłabyś ten chaos z nazwy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies