Rosną już 4 świdośliwy. Jedna przy oknie kuchennym. Dwie w dużym trojkącie i jedna w małym. Tutaj na planie to te dwa okręgi z kropką w środku.
Stare zdjęcie, ale widać, że na przedpłociu mam dużo miejsca jeszcze, bo media idą po skosie. Płot będzie szedł w lini kończącej się ścieżki do domu. Jedynie po prawej na przedpłociu jest zbiornik na nieczystości co ma wpływ na głęboko korzeniące się drzewa i krzewy.
Na stronie 168 były wstępne dyskusje dotyczące drzewa na przedpłociu. Takiego bordowwgo. Zdania były podzielone.
Ładny widok, trawka jednak robi świetne tło. Do twojej bryły domu pasują mi wyższe drzewa
Wiem, że są w planach i dopiero rosną Czy tutaj od frontu planujesz też jakieś wyższe drzewo?
W jej okolicach (na końcu szachownicy) jest jeszcze jedna rzeźba, też ze stipą, ale tym razem z dodatkiem drzewa
Jej otoczenie.
Pergola w tymczasowym miejscu. Jeśli dobrze zapamiętałam trafi do warzywnika w nowym miejscu.
Trawnik po opadach deszczu odżył.
P.S. Maty są tymczasowo. Po skończeniu nasadzeń na danej rabacie będą usunięte. Dzięki nim mam wyznaczone miejsca rabat, chwasty są ograniczone i nie musze zrywać darni. W tym roku skończę już dwa trójkąty z przodu i wysypię korą.
Jolu, spotkanie Ciebie było wielką niespodzianką. Nie wiedziałam, że znasz Hanię i będziesz na tym wydarzeniu. Wielka szkoda, byłam dosłownie w biegu - tego dnia wracałam do Kotliny jeszcze.
Rabata przy kawiarence. Samej kawiarenki wraz z nową pergolą na jej tarasie nie udało mi się uchwycić dokładniej.
Jej „plecy”, a w cieniu drzewa stolik wraz z krzesełkami.
Pokój ogrodowy z wgłębionym trawnikiem koszonym kosiarką wrzecionową w pasy, zakończony zbiornikiem wodnym. Po jednej stronie ma rabatę o nazwie „piekło”, a po drugiej „niebo”.
Wejście w tle.
Rybek było o wiele więcej, ale się nie załapały.
Detale.