No i widok na trzecią część.
Tutaj znowu zauważamy zielony mech gdzieniegdzie.. A to dlatego, że u nas strasznie ciężka, gliniasta gleba.. na poziomie 1 metr w dół można już robić cegły z tej gliny

oczywiście eM robił drenaże odprowadzające nadmiar wody, i glebę mieszał w tych najbardziej podmokłych miejscach z piaskiem, no ale..
Tutaj w rogu kolejny mój okaz

czyli platan klonolistny - wiem znowu ktoś powie, co to za nowoczesny ogród jak tu tyle gatunków co w szkółce roślin.. No jakoś już muszę z tym żyć i dopasować resztę, nie będę wyrzucać tego co dobrze rośnie, bo jakoś nie mam serca

Na zdjęciu widać też drugą część rabaty przytarasowej, tutaj rosną narazie 3 sztuki miskanta Sioux, ale będzie raczej przesadzony bo chcę tu umieścić kule bukszpanowe i carexy ID jak to ma miejsce po lewej stronie tarasu..
Ostatnio oglądałam ten odcinek Maji w Ogrodzie z tym awangardowym ogrodem Pana Mikołaja, który ma szkółkę roślin. Ogród MEGA !! Szczególnie urzekły mnie te ogromne kamienie- głazy porozrzucane po ogrodzie, sama takie mam jeszcze i czekają gdzie je usadowię...