Tarciu dziękuję za czujność o wodzie utlenionej nie wiedziałam...dzięki
Kota można napoić tylko strzykawką, to wyzwanie, ale gorsze wyzwanie
jest przy przy podawaniu tabletek zawsze wolę strzykawkę.
Moj oczar
Wiosenne dekoracje wymusił zakup ciemierników.
U nas trochę cieplej, ale też na minusie. Wczoraj kret wykopał mi jednego ciemiernika z ziemi. Leży taka bidulka na stwardniałej od mrozu ziemi. Przykryłam gałązkami jodły i poczekam na cieplejsze dni.
Też je bardzo lubię, kupowałam cebule u nas na ryneczku i wyobraź sobie, że pani sprzedająca dwa lata z rzędu oszukiwała klientów sprzedając zupełnie inne białe lilie pod tą nazwą. Nawet miała zdjęcie lilii św. Józefa wraz z cebulami. Trzeciego roku poszłam do niej i zrobiłam z nią wywiad i zaczęłam jej udowadniać, że to co sprzedaje to nie są te lilie. Spytała " a zakwitły pani na biało" ja mówię, że tak, ale to nie były te kwiaty. Próbowała mi wmówić, że pewnie się pomyliłam kupując. W końcu dostałam od teściowej 3 cebulki i czekam na te piękne kwiaty.
Przeszukałam wszystkie dyski, kart i moje fora i zdjęcia nie znalazłam. Wyglądał identycznie jak na Twoich zdjęciach. Kupowałam go w pobliskiej szkółce jako lak-bylina. W ubiegłym roku miałam zamówienie na dodatkową kępkę ale była tylko 1 sztuka. Może w tym roku się uda. Z pomarańczowych popatrz jeszcze na trojeść - kolor wściekły