Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:59, 14 gru 2014

Do góry
Zbysiu u mnie nalewka malinowa i cytrynowa czeka na kuracje Bożanrodzeniową a jeżynowa na wielkanocną wszystko dla zdrowotności. Hania to potwierdza
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:43, 14 gru 2014

Do góry
Zaczarowana i Ewa pozdriawiam i zyczę pieknej niedzieli.
Idę kupic choinkę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:43, 14 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Marzenia, jak ty tak ciągle w delegacji jesteś, aby zdazysz na święta być w domu ?

Jutro mam jakies marne 400 km do przejechania, nawet na kolację zdąże
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:42, 14 gru 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Hmm... W tamtym roku poprosilam firme o pokaz umiejetnosci robota, z zamiarem oczywiscie zakupu. Moglam korzystac z niego przez tydzien. Niestety, ja nie bylam z niego zadowolona. Bardzo duzo czasu potrzebuje na mycie, ktore jest niedokladne, zostaja spore smugi Z racji tego, ze nie mam zaslon/ firan bardzo mnie to irytowalo...Lubie czysciutkie okna a tu niestety, robot sie nie sprawdzil

Kasiu a ile razy przepuszczalas go przez to samo miejsce? U mnie przy mocno zabrudzonych miejsca (6 miesiecy bez mycia!!) potrzebował przejść 3 razy abym zaakceptowała stan. Ja wyrażnie piszę, ze okna na parterze lepiej osobiście umyjesz, ale skoro mam niedostepne mijsca, nawet na 7 m wysokosci to nikt tego nie jest w stanie myć. Mam zatem alternatywe nie myc okien albo puscic robota

A co do czasu... Gdy robiłam inne rzeczy w trakcie mycia to odnosilam wrażenie, ze myje ekspresowo, gdy stałam i patrzylam na niego to długo......wot i teoria względności.
Powiem Ci, że wczoraj od 12 do 20 umysliśmy wszystkie okna na piętrze. Gdybym robiła to osobiscie z M trwalo by to min dwa weekendy. W ciągu tygodnia mimo że bedzie ciemno po powrocie z pracy puszczę robota na parterze bo latam ze spryskiwaczem bambusów i szyby sa cale w kropkach. I wprzeciwie stwie do czlowieka ciemnosci mu w pracy nie przeszkadzaja.
I wszystkim powtarzam' ze takie urzadzenie nadaje sie do ogrodow zimowych. Ja mam łącznie prawie 300 m2 powierzchni szklanych i nie zamierzam spedzic zycia na polerowaniu szyb lub placeniu firmom zenwtrznym kilku tysiecy zlotych za każde mycie.
Ale poniweaaz forum ma to do siebie, że niektorzy nasladuja bez refleksji to dobrze, że piszesz taki komentarz.

PIszę zatem jeszcze raz JESLI MASZ DACH SZKLANY, OGROD ZIMOWY warto zaopatrzyc sie w Hobota, jesli myslisz o zwyklym myciu latwo dostepnych miejsc nie spelni twych oczekiwan. U mnie sprawdzil sie znakomicie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:27, 14 gru 2014

Do góry
Super odcinek!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:33, 13 gru 2014

Do góry
Ela i Joasia najpierw miało być papierowo.. A teraz chyba będzie bombkowo na choince...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:32, 13 gru 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Małe toto jest..... on ma jakieś przyssawki? jakieś coś z wodą? płynem? w rogach też sobie radzi? Ciekawe, ja ledwo co o karsherze wiedziałam

Nie ma przyssawek. Silnik wytwarza próżnię dzieki której go przyssawa do szyby - kółkami z mikrofibrą. Kółka sie kręcą i polerują szybę. Na youtube są filmiki z jego udzialem, nie używa sie wody, często tylko trzeba zmieniać mikrofibrę, dzisiaj wybrudziłam 36 szt a ponieważ mam w komplecie 24 pralka i suszarka ratowaly postępy prac.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:29, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Już myślałem, że fotek konspiracyjnych jednak nie uda się zrobić Strasznie jestem ciekaw efetku Twojej choinki, po pokazanych ozdobach jestem nawet skłonny poganiać z ubieraniem choinki ale czytałem, że do przyszłego weekedu trzeba będzie poczekać
Robot do mycia okien sprytny, lubię takie gadżety o ile spełniają swoje zadanie, a czytam, że jesteście zadowoleni.

Ponieważ po wielu latach jodlowania planujemy w tym roku świerka, dlatego ubranko dopiero dostanie za tydzien. Nie chcę aby zgubił igly do Wigilii.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:28, 13 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ogród pomimo ,,zimy" wyglada pięknie. Karcher strasznie malutki jak na Twoje połacie okienne , da im rade? Moja siostra kupiła jakiś inny większy i po poczatkowym zachwycie przestała używac.Miłej niedzieli.

Bogdziu Hobot do czyszczenia okien nie uzywa wody. Przez to że taki mały dociera w nietypowe miejsca. Nie zdecydowaliśmy się na wersję kwadratową.
Karchera miałam z 4 metrową raczką... Eh do śmieci się to nadaje a nie do mycia takich okien..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 13 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
No właśnie Renia, jutro chociaż fotki wiankow poprosimy!

Sebek wiankowanie dopiero pod koniec tygodnia, teraz tylko jakieś erzatze wiszą. Ale ja w tym roku idę w naturalnosć w wiankach... Na stół będzie cis z ze świecami oszroniony sztucznym śniegiem... Przygotuję na dzień przed Wigilią aby nie usechl. Na drzwiach bez kokard i bombek - tylko liście ostrokrzewu ze sztucznymi czerwonymi owocami ale to dopiero next weekend.
Na gabionie wisi wianek świerkowy z czerowną kokarda.... I nic absolutńie nic więcej w tym roku nie bedzie. W tym roku dekoruję dom papierowymi ozdobami - gwiazdy, gwiazdki, honeycomb, też next weekend i choinka też za tydzień...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:21, 13 gru 2014

Do góry
Rench napisał(a)
He,he wszyscy czekają na Madżenkowe dekoracje,a ty dawkujesz po 2 bombki
Nie ma to jak stopniowanie napięcia
Habocik genialny

Bo ja jeszcze kompletu nie mam... Honeycomb wrociły do nadawcy i wczoraj ponownie mi nadali..... Zamówiłam wreszcie do lracy, będzie miał kto odebrać... W poniedziałek i tak jestem na delegacji więc fotki najwcześniej we wtorek...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:20, 13 gru 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
bombki super są , wydaja sie wielkie po przemyśleniach kolejny sezon bede mieć złota choinkę wiec twoje złote ...wzdycham

ale ciekawi mnie ta myjka ...hmmm....na sucho to czyści czy wigotne szmatki zakladasz? no i pytanie z serii dziwnych ..jak okna są posrane czyt. duzo kropek po owadach czy to urzadzenie jest w stanie wyczyscić zeby nie było tłustych smug?

Przy pierwszej rundzie naklada się wyłącznie suche ściereczki, aby zetrzeć kurz i brud, przy kolejnych można spryskać jedno kólko płynem.
Nie wiem co z kropkami, bo dzisiaj było bardzo wilgotno i wszystkie plamki bardzo łatwo starł. Latem pewnie trzeba byloby polać szlafem
Smugi byly po pierwszych dwóch przejazdach, po kolejnym już ok. Myśle że przy systematycznym uzyciu bede zadowolona z efektu.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:15, 13 gru 2014

Do góry
Lubię czerwone akcenty zimą w ogrodzie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 13 gru 2014

Do góry
Ja do tej pory jestem w szoku. A po sesji choinki brzozowej będzie mi potrzebna reanimacja
Rododendronowy ogród II. 23:03, 13 gru 2014

Do góry
Bogdziu może malutka choinka w doniczce, którą wkopiesz potem wdo ogrodu? Zima ma być lekka to pewnie choineczka da radę. U nas sprzedają malutkie swierki serbskie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:01, 13 gru 2014

Do góry
Irenko kamasję jeszcze posadzisz, ma być caly czas cieplo...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:59, 13 gru 2014

Do góry
Haniu eksperymentujesz

Ps. To prawdopodobnie magnolia grandiflora . U nas wymarza ale jest zimozielona
Pozdrawiam
Wilcza Góra 22:55, 13 gru 2014

Do góry
Landrynkowa Wilczyca interesujące połączenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 13 gru 2014

Do góry
Obiecane konspiracyjne fotki bombek

Zdjęcia przekłamują kolory.. kanciate są srebrne o minimalnym złotawym połysku... a srebrno-szare zdecydowanie jaśniejsze...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:47, 13 gru 2014

Do góry
Wow , pieknie, jednak czerwień na Święta a to ponadczasowa klasyka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies