Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:20, 13 gru 2014

eee_taam napisał(a)
bombki super są , wydaja sie wielkie po przemyśleniach kolejny sezon bede mieć złota choinkę wiec twoje złote ...wzdycham

ale ciekawi mnie ta myjka ...hmmm....na sucho to czyści czy wigotne szmatki zakladasz? no i pytanie z serii dziwnych ..jak okna są posrane czyt. duzo kropek po owadach czy to urzadzenie jest w stanie wyczyscić zeby nie było tłustych smug?

Przy pierwszej rundzie naklada się wyłącznie suche ściereczki, aby zetrzeć kurz i brud, przy kolejnych można spryskać jedno kólko płynem.
Nie wiem co z kropkami, bo dzisiaj było bardzo wilgotno i wszystkie plamki bardzo łatwo starł. Latem pewnie trzeba byloby polać szlafem
Smugi byly po pierwszych dwóch przejazdach, po kolejnym już ok. Myśle że przy systematycznym uzyciu bede zadowolona z efektu.
Madzenka 23:21, 13 gru 2014

Rench napisał(a)
He,he wszyscy czekają na Madżenkowe dekoracje,a ty dawkujesz po 2 bombki
Nie ma to jak stopniowanie napięcia
Habocik genialny

Bo ja jeszcze kompletu nie mam... Honeycomb wrociły do nadawcy i wczoraj ponownie mi nadali..... Zamówiłam wreszcie do lracy, będzie miał kto odebrać... W poniedziałek i tak jestem na delegacji więc fotki najwcześniej we wtorek...

Madzenka 23:26, 13 gru 2014

Sebek napisał(a)
No właśnie Renia, jutro chociaż fotki wiankow poprosimy!

Sebek wiankowanie dopiero pod koniec tygodnia, teraz tylko jakieś erzatze wiszą. Ale ja w tym roku idę w naturalnosć w wiankach... Na stół będzie cis z ze świecami oszroniony sztucznym śniegiem... Przygotuję na dzień przed Wigilią aby nie usechl. Na drzwiach bez kokard i bombek - tylko liście ostrokrzewu ze sztucznymi czerwonymi owocami ale to dopiero next weekend.
Na gabionie wisi wianek świerkowy z czerowną kokarda.... I nic absolutńie nic więcej w tym roku nie bedzie. W tym roku dekoruję dom papierowymi ozdobami - gwiazdy, gwiazdki, honeycomb, też next weekend i choinka też za tydzień...
Madzenka 23:28, 13 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Ogród pomimo ,,zimy" wyglada pięknie. Karcher strasznie malutki jak na Twoje połacie okienne , da im rade? Moja siostra kupiła jakiś inny większy i po poczatkowym zachwycie przestała używac.Miłej niedzieli.

Bogdziu Hobot do czyszczenia okien nie uzywa wody. Przez to że taki mały dociera w nietypowe miejsca. Nie zdecydowaliśmy się na wersję kwadratową.
Karchera miałam z 4 metrową raczką... Eh do śmieci się to nadaje a nie do mycia takich okien..
Madzenka 23:29, 13 gru 2014

Luki napisał(a)
Już myślałem, że fotek konspiracyjnych jednak nie uda się zrobić Strasznie jestem ciekaw efetku Twojej choinki, po pokazanych ozdobach jestem nawet skłonny poganiać z ubieraniem choinki ale czytałem, że do przyszłego weekedu trzeba będzie poczekać
Robot do mycia okien sprytny, lubię takie gadżety o ile spełniają swoje zadanie, a czytam, że jesteście zadowoleni.

Ponieważ po wielu latach jodlowania planujemy w tym roku świerka, dlatego ubranko dopiero dostanie za tydzien. Nie chcę aby zgubił igly do Wigilii.....
Madzenka 23:32, 13 gru 2014

nicol21 napisał(a)
Małe toto jest..... on ma jakieś przyssawki? jakieś coś z wodą? płynem? w rogach też sobie radzi? Ciekawe, ja ledwo co o karsherze wiedziałam

Nie ma przyssawek. Silnik wytwarza próżnię dzieki której go przyssawa do szyby - kółkami z mikrofibrą. Kółka sie kręcą i polerują szybę. Na youtube są filmiki z jego udzialem, nie używa sie wody, często tylko trzeba zmieniać mikrofibrę, dzisiaj wybrudziłam 36 szt a ponieważ mam w komplecie 24 pralka i suszarka ratowaly postępy prac.
Madzenka 23:33, 13 gru 2014

Ela i Joasia najpierw miało być papierowo.. A teraz chyba będzie bombkowo na choince...
zaczarowanaa 23:39, 13 gru 2014

grunt to byc dobrze zorganizowanym
Kasiek 23:39, 13 gru 2014

Hmm... W tamtym roku poprosilam firme o pokaz umiejetnosci robota, z zamiarem oczywiscie zakupu. Moglam korzystac z niego przez tydzien. Niestety, ja nie bylam z niego zadowolona. Bardzo duzo czasu potrzebuje na mycie, ktore jest niedokladne, zostaja spore smugi Z racji tego, ze nie mam zaslon/ firan bardzo mnie to irytowalo...Lubie czysciutkie okna a tu niestety, robot sie nie sprawdzil
Iwk4 23:58, 13 gru 2014

Marzenia, jak ty tak ciągle w delegacji jesteś, aby zdazysz na święta być w domu ?