Kasiu a ile razy przepuszczalas go przez to samo miejsce? U mnie przy mocno zabrudzonych miejsca (6 miesiecy bez mycia!!) potrzebował przejść 3 razy abym zaakceptowała stan. Ja wyrażnie piszę, ze okna na parterze lepiej osobiście umyjesz, ale skoro mam niedostepne mijsca, nawet na 7 m wysokosci to nikt tego nie jest w stanie myć. Mam zatem alternatywe nie myc okien albo puscic robota
A co do czasu... Gdy robiłam inne rzeczy w trakcie mycia to odnosilam wrażenie, ze myje ekspresowo, gdy stałam i patrzylam na niego to długo......wot i teoria względności.
Powiem Ci, że wczoraj od 12 do 20 umysliśmy wszystkie okna na piętrze. Gdybym robiła to osobiscie z M trwalo by to min dwa weekendy. W ciągu tygodnia mimo że bedzie ciemno po powrocie z pracy puszczę robota na parterze bo latam ze spryskiwaczem bambusów i szyby sa cale w kropkach. I wprzeciwie stwie do czlowieka ciemnosci mu w pracy nie przeszkadzaja.
I wszystkim powtarzam' ze takie urzadzenie nadaje sie do ogrodow zimowych. Ja mam łącznie prawie 300 m2 powierzchni szklanych i nie zamierzam spedzic zycia na polerowaniu szyb lub placeniu firmom zenwtrznym kilku tysiecy zlotych za każde mycie.
Ale poniweaaz forum ma to do siebie, że niektorzy nasladuja bez refleksji to dobrze, że piszesz taki komentarz.
PIszę zatem jeszcze raz JESLI MASZ DACH SZKLANY, OGROD ZIMOWY warto zaopatrzyc sie w Hobota, jesli myslisz o zwyklym myciu latwo dostepnych miejsc nie spelni twych oczekiwan. U mnie sprawdzil sie znakomicie.
Ładniusie te twoje bombki! Ja od kilku lat mam choinkę złoto- srebrną. Bombki kolekcjonowałam kilka sezonów - same pojedyncze egzemplarze ręcznie robione ( u nas jest fabryka bombek, robią głównie na eksport niestety....). Wiec u mnie choinka taka sama, tzn bombki te same, bo choinka jak co roku żywa
Hobocik fajny - lubie takie wynalazki! Chociaż wynajęcie umięśnionego pomywacza okien też kuszące.....
takie urzadzenia sa rzeczywiście dla twoich szyb ...duzo ..wysoko..i same utrudnienia i rzeczywiście jak je doczyscisz raz dobrze to potemmozesz sobie cały tydzień rozplanowac na czyszczenie po jednej czy dwie tafle ..a ty sobie siedzisz na forum!
dla normalnych tradycyjnych domów ..to urzadzenie nie bedzie nigdy wywoływało zadowolenia!
mnie sie ono podoba! zwłaszcza ze swoje szyby posrane musze myc tez ze dwa trzy razy ..wiec nie jest żle a o ile prościej