Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewa004 08:54, 14 gru 2014

Pozdrawiam
Madzenka 09:42, 14 gru 2014

Kasiek napisał(a)
Hmm... W tamtym roku poprosilam firme o pokaz umiejetnosci robota, z zamiarem oczywiscie zakupu. Moglam korzystac z niego przez tydzien. Niestety, ja nie bylam z niego zadowolona. Bardzo duzo czasu potrzebuje na mycie, ktore jest niedokladne, zostaja spore smugi Z racji tego, ze nie mam zaslon/ firan bardzo mnie to irytowalo...Lubie czysciutkie okna a tu niestety, robot sie nie sprawdzil

Kasiu a ile razy przepuszczalas go przez to samo miejsce? U mnie przy mocno zabrudzonych miejsca (6 miesiecy bez mycia!!) potrzebował przejść 3 razy abym zaakceptowała stan. Ja wyrażnie piszę, ze okna na parterze lepiej osobiście umyjesz, ale skoro mam niedostepne mijsca, nawet na 7 m wysokosci to nikt tego nie jest w stanie myć. Mam zatem alternatywe nie myc okien albo puscic robota

A co do czasu... Gdy robiłam inne rzeczy w trakcie mycia to odnosilam wrażenie, ze myje ekspresowo, gdy stałam i patrzylam na niego to długo......wot i teoria względności.
Powiem Ci, że wczoraj od 12 do 20 umysliśmy wszystkie okna na piętrze. Gdybym robiła to osobiscie z M trwalo by to min dwa weekendy. W ciągu tygodnia mimo że bedzie ciemno po powrocie z pracy puszczę robota na parterze bo latam ze spryskiwaczem bambusów i szyby sa cale w kropkach. I wprzeciwie stwie do czlowieka ciemnosci mu w pracy nie przeszkadzaja.
I wszystkim powtarzam' ze takie urzadzenie nadaje sie do ogrodow zimowych. Ja mam łącznie prawie 300 m2 powierzchni szklanych i nie zamierzam spedzic zycia na polerowaniu szyb lub placeniu firmom zenwtrznym kilku tysiecy zlotych za każde mycie.
Ale poniweaaz forum ma to do siebie, że niektorzy nasladuja bez refleksji to dobrze, że piszesz taki komentarz.

PIszę zatem jeszcze raz JESLI MASZ DACH SZKLANY, OGROD ZIMOWY warto zaopatrzyc sie w Hobota, jesli myslisz o zwyklym myciu latwo dostepnych miejsc nie spelni twych oczekiwan. U mnie sprawdzil sie znakomicie.
Madzenka 09:43, 14 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Marzenia, jak ty tak ciągle w delegacji jesteś, aby zdazysz na święta być w domu ?

Jutro mam jakies marne 400 km do przejechania, nawet na kolację zdąże
Madzenka 09:43, 14 gru 2014

Zaczarowana i Ewa pozdriawiam i zyczę pieknej niedzieli.
Idę kupic choinkę
stychaz 09:52, 14 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Obiecane konspiracyjne fotki bombek

Zdjęcia przekłamują kolory.. kanciate są srebrne o minimalnym złotawym połysku... a srebrno-szare zdecydowanie jaśniejsze...

Piękne, szczególnie te origami Czy to te giełdowe?

Buziaki przesyłam
lojalna_ 09:53, 14 gru 2014

Tylko tyle ? Toz to prawdziwa konspiracja hihi
Anita1978 10:01, 14 gru 2014

Ładniusie te twoje bombki! Ja od kilku lat mam choinkę złoto- srebrną. Bombki kolekcjonowałam kilka sezonów - same pojedyncze egzemplarze ręcznie robione ( u nas jest fabryka bombek, robią głównie na eksport niestety....). Wiec u mnie choinka taka sama, tzn bombki te same, bo choinka jak co roku żywa
Hobocik fajny - lubie takie wynalazki! Chociaż wynajęcie umięśnionego pomywacza okien też kuszące.....
10:37, 14 gru 2014
takie urzadzenia sa rzeczywiście dla twoich szyb ...duzo ..wysoko..i same utrudnienia i rzeczywiście jak je doczyscisz raz dobrze to potemmozesz sobie cały tydzień rozplanowac na czyszczenie po jednej czy dwie tafle ..a ty sobie siedzisz na forum!

dla normalnych tradycyjnych domów ..to urzadzenie nie bedzie nigdy wywoływało zadowolenia!

mnie sie ono podoba! zwłaszcza ze swoje szyby posrane musze myc tez ze dwa trzy razy ..wiec nie jest żle a o ile prościej

leon60 11:08, 14 gru 2014

Ogród jak zawsze uroczy, bombki cudne. Czekam cierpliwie na dekoracje i choinkę
gierczusia 12:24, 14 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sebek wiankowanie dopiero pod koniec tygodnia, teraz tylko jakieś erzatze wiszą. Ale ja w tym roku idę w naturalnosć w wiankach... Na stół będzie cis z ze świecami oszroniony sztucznym śniegiem... Przygotuję na dzień przed Wigilią aby nie usechl. Na drzwiach bez kokard i bombek - tylko liście ostrokrzewu ze sztucznymi czerwonymi owocami ale to dopiero next weekend.
Na gabionie wisi wianek świerkowy z czerowną kokarda.... I nic absolutńie nic więcej w tym roku nie bedzie. W tym roku dekoruję dom papierowymi ozdobami - gwiazdy, gwiazdki, honeycomb, też next weekend i choinka też za tydzień...

Noo tak .. U Madzenki to wszytsko idealnie rozplanowane .. Ucz się gierczuś ucz

Ale w sumie się cieszę , że koncepcja sie zmieniła na bombkową , bo baardzo lubię bombki

Buziole