Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 08:47, 24 paź 2019

Do góry
kolejny rok

drugi rok wrzoslistnego Snow Flury i pierwszy rok dębu błotnego

Cherry Brandy nadal rozwija kwiaty

Ogród do odnowy 08:43, 24 paź 2019

Do góry
jeszcze lato się nie poddaje

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:35, 24 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak wróciłyśmy z Iwonka z wyprawy przywitała nas tęcza nad Szmaragdową

To był świetny dzień Udane zakupy, dojrzały ogród w Brzoskwini z kolekcją cudnie przebarwiających się klonów a na koniec Szamragdowa w tęczach
No i te kolory u Ciebie... Jesień kiedyś będzie królową ogrodu
Zakręcony ogród 08:32, 24 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorka świetny taras tak dawno nie było Ciebie tu.....nie daj się prosić o foteczki

Madziu dawno ale jestem i powoli wracam na dobre To był słaby sezon. Nic szczególnego nie zrobiłam ( nad czym ubolewam bo roślinki mogłyby już rosnąc ) ale z drugiej strony ciągłe przesadzanie zaczyna mnie irytować. Chyba muszę podjąć się zaplanowania ostatecznej opcji . Co zamierzam tej zimy zrobić
Foteczek naprawdę nie mam. Jakieś jednostki w telefonie.

Chociaż jedna fotka jest szczególna i na chwilę Wam udostępniam w celu poprawy porannego humoru
W cyklu Polak potrafi :

znalazłam w necie tujki ( miały mieć ok 2 m ) Na miejscu okazało się ,że jakby troszkę więcej Do domu jechaliśmy jakieś 40 km wzbudzając uśmiech u każdego kierowcy na drodze
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:32, 24 paź 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Przeglądam zdjęcia z ogrodów dziewczyn z okolicy i chyba mój jakoś bardziej odczuł te dwie noce z przymrozkami.
Moje drzewa już prawie bez liści.

Uwielbiam takie zamglone zdjęcia... Troszkę listków jeszcze masz
U mnie niektóre drzewa, magnolia, pissardi, buki, klony, dosłownie po kilka listków zrzuciły. Buk Dawick gold ani myśli o jesieni. Wyłysiały jesionolistne i to co przesadzałam. Zrobię dziś kilka fotek to zobaczysz
Wzgórze chaosu 08:25, 24 paź 2019

Do góry
Wzgórze chaosu 08:23, 24 paź 2019

Do góry
Kolejnym drzewem, które bardzo lubię jesienią jest klon srebrzysty.
W sezonie też mi się podoba Ma delikatne liście, które falując na wietrze mienią się od spodu na srebrno. Jedyne co mnie przeraża, to tempo jego wzrostu. W ostatnich latach rośnie jak szalony. Miejscówkę ma tragiczną, na górce, zbyt blisko domu, jodły... Tniemy go od jakiegoś czasu, a on rośnie jeszcze szybciej.
Tak wyglądało jego wybarwienie przez ostatnie trzy tygodnie.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:47, 24 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Rzeczona ŚŚ w słoneczku

Kasiu, bardzo ładna ta twoja ŚŚ, robi bajeczny klimat. Fajne zdjęcia dalii i róż
Przerwa na kawę... 07:37, 24 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Iwonka czy to Ambrowiec ?jak długo go masz ?obcinasz go ?
Przerwa na kawę... 07:34, 24 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Fajne to ujęcie
Dereń się przebarwił pięknie a przecież tam sporo cienia masz. Tylko popołudniem chyba go muska słońce.Czy się mylę?

Ja jestem zła bo z trzech ogromnych cebul fioletowej korony, dwie zaczęły od środka gnić a przechowywane prawidłowo. Tylko jedna zdrowa Kupowane w Skierniewicach.
Ogród bez reguł 06:59, 24 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Na cienistej też jeszcze kolory nie całkiem jesienne

Znasz imię tej żurawki? Super są te przenikające się fiolety.
Mój ogród pod lasem 06:58, 24 paź 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Dziewczyny , zobaczcie na co się dziś natknęłam na terenie publicznej służby zdrowia widział kto takiego kurczaka??

Pierwsza fotka zrobiona z wysokości trzeciego pietra budynku...gdyby nie liście na chodniku nie uwierzyłabym ,że to miłorząb!

Cudny i jaki gęsty moje też duże, ale jakieś rzadsze.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:48, 24 paź 2019

Do góry
kolor perukowca w słonku
wczoraj cięłam cisy, oby nic im nie było
a w planie mam jeszcze kulki jałowcowe

a te 2 hebe już w dużej donicy na tarasie domku letniego
jestem bardzo ciekawa, czy przetrwają zimę, jak bardzo się ochłodzi, schowam do domku letniego
mrozu tam nie ma
długo kwitną, dziś jeszcze je może z nawozem podleję

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:39, 24 paź 2019

Do góry
Powoli tylko trawy i róże okrywowe cieszą, ale i porządek, który się wyłania, po systematycznym czyszczeniu rabat.

Dumam, czy to odpowiednia pora, aby przesadzić stipy, mam duże kępy samosiejki, nie pasują mi tam, gdzie same się posiały.
Kusi mnie też, aby częściowo skrócić anabelki. Co o tym myślicie?

kusi mnie, aby je już skrócić
szwendają się po bruku

na razie długie baty u róż jednak skróciłam..

begonie skończyły żywot, hakonki na stałe w donicy, muszę róże okrywowe dosadzić, w kilku mam, ciekawe jak zimę przetrwają

Ogrodowy spektakl trwa ... 06:17, 24 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)
Teraz tak cudna pogoda, skorzystałam i byłam w niedzielę w ogrodzie japońskim we Wrocławiu.

Bardzo lubię ten nieduży ogród choć odgłosy pobliskiej drogi i muza spod hali/fontan powoduje gorszy odbiór - polecam przyjście do ogrodu zaraz po otwarciu o 9-tej - można tylko wtedy usłyszeć ptaki.

Ogród jest mega fotogeniczny i aż chce się fotki robić no i wszyscy robia.
Ja byłam chyba 3 raz - oczywiście wiosna jest tam przeurokliwa, może krzykliwa kiedyś byłam jak kwitły azalie pontyjskie - cały ogród był przepełniony zapachem.

Tym razem mimo cudnej pogody byłam chyba ciut późno bo azalie miały już mało liści.

Jest tez wątek u nas
https://www.ogrodowisko.pl/watek/175-ogrod-japonski-we-wroclawiu

a ja zostawię kilka tu wyjątkowo

pergola i dojście do ogrodu

wejście jest od strony pergoli i fontan

Też uwielbiam nasz japoński ogród
Szkoda, że nie dałaś znać, że jesteś we Wrocku, była okazja się zobaczyć, byliśmy w domku.
Z moim wygodnym podejściem do ogrodu jest te ż tak, że szkoda mi każdej rośliny, czasami i z 10 minut wiszę nad jakimiś i dumam, wywalić czy nie, ograniczyć czy nie i różnie się to kończy. Też mi szybko sezon zleciał, lato upalne, nie do prac ogrodowych, jedynie z węzem zabawa, tak naprawdę dopiero teraz przy okazji ciepłej jesieni, sycę sie i widokami probotami ogrodowymi, ale boli mnie wszystko, robię i robię, a końca nie widać.
cebulowe nie dosadzam, będę u innych podziwiać, u mnie wzejdą te, co przeżyły, do tego głównie czosnki i krokusy.
Ale kto wie, może mnie najdzie i coś dokupię, w tej materii jakoś brak mi inwencji
Blaski i cienie nowego życia 06:03, 24 paź 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Poranne fotki sobotnie, mgła że widoczność tylko na 3m ale fantastyczne tło powstało do moich roślinek.

Lubię takie widoki róże cię lubią, masz mnóstwo sukcesów w rozmnażaniu. No i dekoracje super
Sezon 2017 u Hanusi 05:56, 24 paź 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Fakt, Aniu. Ale jak dopuścisz do samosiewu, to tylko dominacja żółci w ogrodzie.A ja chyba wolę odcienie różowego.

Dzielżany już sczerniały, niestety.

Ja swoje już wycięłam, o dziwo siewek nie trafiam mam żółte i bordowe. Tak sobie dumam, czemu tego żółtego się tak boimypatrz jakie one piękne.
Sezon 2017 u Hanusi 05:54, 24 paź 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, rudbekii specjalnie nie lubię, ale się sieje, i czasami wyrośnie nie tam gdzie trzeba. Wyrywam teraz wszystkie stare kępy, ale wiadomo, że się nie ustrzeże wiosną od nowych siewek.
Tak samo jak z naparstnicami.

U mnie też naparstnic od groma, ale je akurat lubię. Z rudbekią, nie wiem, raz lubię, raz nie, a przecież to śliczne i wytrzymałe rośliny, a żółć w różnych odmianach. Wywalić zawsze można
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 05:53, 24 paź 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
zimujacy w donicy aster

a taki wlasnie dostalam i juuz posadzilam u tych znajomych od ktorych go mam zimowal wiec mam nadzieje, ze i mi sie uda.

astry jeszcze kwitna

z tylu nieskoszony trawnik. Za mokro tam, czasu brak, za szybko ciemno... moze zdazymy przed zima

Piękne kwiatuchy, zwierzyniec też i trawka kwitnie, dorodna
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 05:47, 24 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
I posadzonymi Doorenbosami się nie chwaliłam

Fajnie wyszło, wielkie są
Ciekawa jestem, jak potem liście z kory będziesz zbierać, dmuchawą?
Cebulowe super, ja nic w tym roku, chyba że cud się zdarzy i coś kupię, ale czy są jeszcze w sprzedaży, nie wiem.
Działasz ostro, ciągle coś nowego, az miło, buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies