a tu różowe niskie Pow Wow Wild Berry w kostrzewie owczej ( tak to jedna z moich ulubionych traw). Tylko po wczorajszym grillu z gośćmi moich dzieci jest ich mniej bo ktoś sobie po nich poszedł.
Jej , po 10 zł?- ja się ciesze że po 18 dostałam. We Florialu miały być, ale nie ma, ale będą po 29, p9, na targu sasiądka widziała po 39!
Dzięki za propozycję, może dopadnę ją w Skierniewicach, a jak nie to Cie będę męczyć.
U mnie jeżówki są koło rozplenicy, na brzegu szałwi, ale rozplenice czekają na inne miejsce. Nie za bardzo chcę je ze sobą łączyć, bo rozplenice będą mocne, duże i fontannowe/przewieszające się. Ja wolę łączyć je z bardziej wyprostowanymi trawami- np z molinią careuleą, żeby trawy wzmagały kształt brył jaki tworzą jeżówki, taki pionowy, ale dodawały im jednocześnie lekkości.
Innym rozwiązaniem są niskie jeżówki i kępiaste trawy, tak żeby jeżówki tylko wychylały się z nich.Ale chyba rozplenice za mocne, chyba że jakieś słabiej rosnące odmiany
Ten ukłąd to na przemian w dwóch rzędach, prawda? Jeśli tak, to na początku jest miejsce tylko na 1 roślinę, tzn. jeden rząd i w pewnym momencie mam dodać drugi rząd, czy zostawić tylko 1 rząd do końca i pozwolić mu się bardziej rozrastać, a pierwsze sztuki przycinać?
wywala mnie z internetu co chwila. Mogę mieć kłopot znów za chwilę.
Aga sadź w zależności od tego ile masz sztuk. Optymalnie by było sadzić w takim uładzie 2 rzędów, ale zacząć od układu pojedyńczego a z czasem przejść na podwójny, jednak tak żeby te cisy nie zajmowały szerokości 2 rzędów, czyli żeby te rzędy były 'spłaszczone', czyli to_-_-_ było bardziej płaskie.
kurcze, nie jasno pisze. Łapiesz jednak?
Czyli jak już zacznę je sadzić podwójnie, to zbliżyć je do siebie? Czy coś innego masz na myśli?
Ten ukłąd to na przemian w dwóch rzędach, prawda? Jeśli tak, to na początku jest miejsce tylko na 1 roślinę, tzn. jeden rząd i w pewnym momencie mam dodać drugi rząd, czy zostawić tylko 1 rząd do końca i pozwolić mu się bardziej rozrastać, a pierwsze sztuki przycinać?
wywala mnie z internetu co chwila. Mogę mieć kłopot znów za chwilę.
Aga sadź w zależności od tego ile masz sztuk. Optymalnie by było sadzić w takim uładzie 2 rzędów, ale zacząć od układu pojedyńczego a z czasem przejść na podwójny, jednak tak żeby te cisy nie zajmowały szerokości 2 rzędów, czyli żeby te rzędy były 'spłaszczone', czyli to_-_-_ było bardziej płaskie.
kurcze, nie jasno pisze. Łapiesz jednak?
tez 'zachorowałam ' na jezówki w czerwonych i pomarańczowych kolorach.
Najbardziej marzy mi się Firebird, ale nigdzie wokół jej nie ma, spróbuje we wrześniu w Skierniewicach je dopaść.
Ale pani wykonawca z która czasem pracuję zdobyła dla mnie jeżówki, niestety bez nazw, ale w kolorach o jakich marzę.
Ma się dowiedzieć jaki to odmiany.
Może jedna z nich to Tiki-torch- ślicznie, słodko pachnie. Ale czerwona chyba jeszcze ładniejsza.
Ale ładne obrazki pokazujesz! Kokornak na drzewie, bluszcz. To fioletowe to szałwie, tak? A jeżówki z trawą, właśnie taki duet mi się podoba, ale nie wiem z czym je połączyć. Rozplenica im pasuje, ale czy ich nie zdominuje?
A ja dziś właśnie Firebird kupiłam. Jak nie znajdziesz, to mogę Ci kupić. Po dychu były.
tez 'zachorowałam ' na jezówki w czerwonych i pomarańczowych kolorach.
Najbardziej marzy mi się Firebird, ale nigdzie wokół jej nie ma, spróbuje we wrześniu w Skierniewicach je dopaść.
Ale pani wykonawca z która czasem pracuję zdobyła dla mnie jeżówki, niestety bez nazw, ale w kolorach o jakich marzę.
Ma się dowiedzieć jaki to odmiany.
Może jedna z nich to Tiki-torch- ślicznie, słodko pachnie. Ale czerwona chyba jeszcze ładniejsza.
Właśnie miałam klapnąć laptopem i iść ustawiać doniczki, ale myślę sprawdzę przed wyjściem. I jest Magnolia.
Wstawię ten plan, może jeszcze coś uwidzisz
Wiesz co, przekleję go do tamtych zdjęć, bo tu wskoczył na nową stronę i źle porównać.
Jestem Agnieszko.
Ułożyłaś to świetnie.
Idealnie.
Tylko czy sprawdzałaś grubości tych obszarów? Zeby były dopasowane do ilości nasadzeń. ja nie bardzo mogę szukac rysunków, bo jestem dziś w domu, i internet tutaj szczególnie dziś chodzi baardzo powoli.
Nie pamiętam gdzie były rysunki i obliczenia czego ile gdzie. Ale jak Cie znam to dopasowałaś grubości.
Jest super- równiutko, linie równoległe do siebie, a na końcu zgrabnie gubisz zgrubienie rabaty w środkowym rządku.
czy te hosty można podsadzić tak pod magnolią to magnolia pośrednia biała
bardzo ładne te hosty, napewno fajnie rozjaśnią dół. Chyba rabatę trzeba będzie poszerzyć ) nie wiem jaka jest tam linia rabaty tzn. czy chcesz półkolem sadzić czy w linii prostej? jakbyś nie zdecydowała będzie ładnie, przejście z host na żurawkę też ładnie będzie wyglądać, bo dobry dobór roślin no ale komu ja to mówię ))