Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 15 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Piękne zakupy poczyniłaś Bardzo lubię sanseviery

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 15 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jaj mam kompostowniki z palet-cztery zbite sciany i juz. Stoi na ziemi.sprawdza sie super.przednią ścianę raz do roku otwieram,przeziewam i mam kompost.

Asiu
A od dołu nie masz palety? ... bezpośrednio na ziemi robisz ten kompost?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:30, 15 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Hehe ja to raczej nie tyle mam potrzeby trawkowe (bo z zaopatrzeniem to dam rade) ale.potrezby finansowe by zasponsorowac te trawkowe

To może zamówię jednak u Ciebie te kule + wianek na święta i ... sobie wrzucisz do skarbonki Wystarczy, że parę innych osób z forum tak zrobi i na wiosnę na trawki ze skarbonką pójdziesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 15 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)

One sa prawie bezobsługowe ,od czasu do czasu woda i juz
nasz pan od drzewek juz zadołował umbry jutro podjade zaznaczyc dla siebie a odbiór jak bedzie na poczatku wiosny sadzic do balotów,podobno ma duzy wybór róznych drzewek,ale buka Dawida nie ma,miałam jechac w piatek ale ne wyrobiłam a musze zaraz po pracy do domu

To może dam sobie z nimi radę?
Cieszę się razem z Tobą na umberki Będzie pięknie Buka jeszcze dorwiesz w przyszłym sezonie
Ogród z pergolą 22:23, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Podziwiam Cię Aniu, że dałaś radę w ten ziąb
Długi masz podjazd do domu Zazdroszczę Ci ... u mnie to trzy kroki i furtka Co ile sadziłaś rodki? I jaka odmianę kupiłaś?

Co ile sadziła nie wiem ale te rodki to Peter Tigerstedt kwitnący na biało.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:59, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Z osób, które mają duże potrzeby trawkowe to ja znam na chwilę obecną jedynie nawigatorkę
Dzięki Łukasz, że czuwasz

Hehe ja to raczej nie tyle mam potrzeby trawkowe (bo z zaopatrzeniem to dam rade) ale.potrezby finansowe by zasponsorowac te trawkowe
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:33, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ocenię na wiosnę czy sobie z nimi radzę
Dziękuję Krysiu

One sa prawie bezobsługowe ,od czasu do czasu woda i juz
nasz pan od drzewek juz zadołował umbry jutro podjade zaznaczyc dla siebie a odbiór jak bedzie na poczatku wiosny sadzic do balotów,podobno ma duzy wybór róznych drzewek,ale buka Dawida nie ma,miałam jechac w piatek ale ne wyrobiłam a musze zaraz po pracy do domu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 15 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jeśli się nie obrazicie zamykam dyskusje o liściach i sąsiedzie bo zostane posadzona o zniesławienie....

Dzisiaj cały dzien pada, to dla ogrodu i dla mnie dobrze. Tylko znow wieje . Jakoś musimy przetrwać te listopadowe i zimowe dni do lutego. Mam nadzieje, ze zwyczajem ogrodowiskowych zaczniemy wiosne w Rzeszowie lub we Wrocławiu juz w pierwszej połowie lutego Potem Gardenia i zaczniemy oficjalnie wiosne

A na razie ogrodowa nuda u mnie. Jeszcze tylko poczyszczę rabaty z lisci i okopczykuje róże i trzeba bedzie zapaść w sen zimowy i pomyslec o dekoracjach świątecznych. Lecę sobie cosik popinsować

Czyli dostaniemy wyraźny sygnał kiedy kopczykować?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:28, 15 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Ładny zakup,tez mam z zółta obwódka ale one sa niższe i maja bardziej pekate liście jakbyś i takie chciała to możesz miec

Ocenię na wiosnę czy sobie z nimi radzę
Dziękuję Krysiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:25, 15 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
))ostre ..mówisz..czyli w wieku dojrzewania..

To czekam na miejsce ich docelowe...wszystkie razem pakujesz do donicy??

W wieku dojrzewania - syn ... aaa szkoda gadać
2 sztuki w salonie ... a nad trzecia jeszcze dumam
Chyba będę musiala jeszcze donice dokupić bo te co były dotychczas są jednak za małe
Pozdrawiam
Ogród z pergolą 21:20, 15 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
wczorajsze sadzenie

i dziś jeszcze nie wygrabione bo pada

Podziwiam Cię Aniu, że dałaś radę w ten ziąb
Długi masz podjazd do domu Zazdroszczę Ci ... u mnie to trzy kroki i furtka Co ile sadziłaś rodki? I jaka odmianę kupiłaś?

Ogród z pergolą 21:16, 15 lis 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aniu, Ty jeszcze sadzisz? No, pod wrażeniem jestem
Zazdroszczę spotkania, że mogłaś poznać inne ogrodomaniaczki

Aniu
A Ty chyba też z naszych rejonów bardziej?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:07, 15 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Bardzo je lubię..u mnie odmiana o żółtych brzegach.Uwaga przy dzieciach...ostre bardzo.

To raczej ja muszę uważać na dzieci bo "ostre"

PS Z żółtą obwódką też były
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 21:01, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wesoło się zrobiło
Ale wiesz co ... ryby to rozumiem ale produkty mączne już mniej?
Pozdrawiam kucharzu

Reniu.
Ja dużo podróżuję. Nieraz w domu jestem gościem i nie mogę sobie pozwolić na dłuższe przebywanie w kuchni. Wtedy muszę przygotować sobie coś na szybko i sięgam po placuszki, naleśniki, kopytka czy spaghetti. Na okrągło ryb też nie mogę jeść.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:56, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Bardzo je lubię..u mnie odmiana o żółtych brzegach.Uwaga przy dzieciach...ostre bardzo.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 20:51, 15 lis 2015

Do góry
Wesoło się zrobiło
Ale wiesz co ... ryby to rozumiem ale produkty mączne już mniej?
Pozdrawiam kucharzu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:45, 15 lis 2015

Do góry
ivo napisał(a)
bardxo ładne sanseviery

w LM są jakby co
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:44, 15 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jeżeli chodzi o te roślinki z linku z in vitro to takie rośliny nie nadają się do bezpośredniego wsadzenia do gruntu, nawet czasem mają zalecenia produkcyjne co do podłoża i nawożenia, chociaż na własną rękę bez stosowania się do tych wytycznych też się da tylko na początku trzeba to podpędzić w doniczkach, ale jeżeli ktoś ma bardzo duże potrzeby na jeden gatunek i możliwość załatwienia takich sadzonek to raczej warto

Z osób, które mają duże potrzeby trawkowe to ja znam na chwilę obecną jedynie nawigatorkę
Dzięki Łukasz, że czuwasz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:42, 15 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
nie bardzo rozumiem gdzie ta rabat ma być
może naszkucuj na tym zdjeciu

i zawsze pamiętaj że ogród musi tworzyc spójna calość więc dobrze by było jakbys opisała co edzie obok i co będzie widac na osiach tej rabaty

Faktycznie ja wiem gdzie co i jak ... a dla reszty to moze być jednak problem ... pojutrze naszkicuję gdzie są już jakie naszadzenia i będziemy dumać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:39, 15 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wydaje mi się , że nie ma znaczenia za bardzo z czego będziesz miała kompostownik, Renia kompostowała liście w podziurkowanych workach i piękną pruchnicę uzyskała, ja od niej zaczerpnęłam inspiracje na kompostownik z palet......łatwo i szybko się go robi Mój jest większy , ale Ona związała ze sobą cztery palety i gotowe. My nasze skręcaliśmy

A palety są po to żeby od dołu był dopływ powietrza?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies