Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Luki 20:43, 15 lis 2015

Sąsiedzi jakoś nie lubią mieć w sąsiedztwie zadbanego podwórka, mój podjudza psa by latał i szczekał a nich niszcząc przy okazji rośliny na rabacie, jeszcze się z tego śmieje.
Mimo słabego początku weekendu przypominam, że Tyś Marzenko nasz największy optymista, więc sobie poradzisz, a takie widoki z okien na pewno pomagają
Madzenka 21:22, 15 lis 2015

Jeśli się nie obrazicie zamykam dyskusje o liściach i sąsiedzie bo zostane posadzona o zniesławienie....

Dzisiaj cały dzien pada, to dla ogrodu i dla mnie dobrze. Tylko znow wieje . Jakoś musimy przetrwać te listopadowe i zimowe dni do lutego. Mam nadzieje, ze zwyczajem ogrodowiskowych zaczniemy wiosne w Rzeszowie lub we Wrocławiu juz w pierwszej połowie lutego Potem Gardenia i zaczniemy oficjalnie wiosne

A na razie ogrodowa nuda u mnie. Jeszcze tylko poczyszczę rabaty z lisci i okopczykuje róże i trzeba bedzie zapaść w sen zimowy i pomyslec o dekoracjach świątecznych. Lecę sobie cosik popinsować
ren133 21:30, 15 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Jeśli się nie obrazicie zamykam dyskusje o liściach i sąsiedzie bo zostane posadzona o zniesławienie....

Dzisiaj cały dzien pada, to dla ogrodu i dla mnie dobrze. Tylko znow wieje . Jakoś musimy przetrwać te listopadowe i zimowe dni do lutego. Mam nadzieje, ze zwyczajem ogrodowiskowych zaczniemy wiosne w Rzeszowie lub we Wrocławiu juz w pierwszej połowie lutego Potem Gardenia i zaczniemy oficjalnie wiosne

A na razie ogrodowa nuda u mnie. Jeszcze tylko poczyszczę rabaty z lisci i okopczykuje róże i trzeba bedzie zapaść w sen zimowy i pomyslec o dekoracjach świątecznych. Lecę sobie cosik popinsować

Czyli dostaniemy wyraźny sygnał kiedy kopczykować?
bleebla 21:57, 15 lis 2015

Jeszcze się dopytam... jak mocno chcesz ciachać buchanani. Może ja za wysoko ściełam?
Krys 22:01, 15 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Madzenko współczuje czarnej serii,coż życie,ale po takich dniach beda lepsze.
Masz piekny zadbany ogród i taki ułożony ,az zazdroszczę

mam pytanie czy ta skarpeta prostokatna wokół umbry to pojedynczy rząd bukszpanów czy więcej ? pozdrawiam
nawigatorka 22:07, 15 lis 2015

Ja za trzy miesiace mam zamiar kupic bratki jak z ubieglym roku.a pozniej goscic Was na Gardeni
agata19762 22:08, 15 lis 2015

Marzenko dla takich widoków warto te okna myć i myć
u mnie też wieje okropnie i pada ale deszcz roślinom potrzebny...

mam dobrych znajomych w Paryżu, od dwudziestu lat tam mieszkają,
jestem z nimi sercem i myślami

oby do wiosny
Pszczelarnia 10:25, 16 lis 2015

Madżenn, któż jak nie Ty rozmówi się z sąsiadem (musi zrozumieć Twoją rację, bo innej możliwości nie ma), pomalujesz, naprawisz co trzeba i zrobisz zdjęcie ogrodowi podczas mycia okien.

Madzenka 18:40, 16 lis 2015

Krys napisał(a)

Madzenko współczuje czarnej serii,coż życie,ale po takich dniach beda lepsze.
Masz piekny zadbany ogród i taki ułożony ,az zazdroszczę

mam pytanie czy ta skarpeta prostokatna wokół umbry to pojedynczy rząd bukszpanów czy więcej ? pozdrawiam

Krysiu to jedn rzad bukszpanow, ale byly sadzone w 2008 r w starym ogrodzie... Od tego czasu przeszly przeprowadzkę jesienią 2010 roku na to miejsce i troszke sie rozrosły. Sadziłam malusienkie sadzonki co 15 cm
Kindzia 18:50, 16 lis 2015

Moja buchanani była podcinana gdzieś w sierpniu...stoi teraz elegancko. Super mi rośnie ta jedna jedyna (to gratis z bylinowego), reszta (9 szt.)sadzona blisko tej pierwszej już była raz wymieniana, połowa zostało i chude toto a długie...nawet nie ma co ciachnąć.

Jak u mnie było klepisko zamiast ogrodu...wtedy miałam super sąsiadów. To tyle na ten temat.