Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:04, 23 paź 2019

Do góry
wstawię jeszcze kilka fotek z ostatniego czasu, tu jeszcze z trzcinnikiem po raz ostatni

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:57, 23 paź 2019

Do góry

tak było rano a tak jest teraz

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:56, 23 paź 2019

Do góry
tak mniej więcej to wygląda

mam jeszcze dwie świdośliwy do przesadzenia i tak się zastanawiam czy w takim układzie będzie dobrze
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:44, 23 paź 2019

Do góry
trzy sztuki posadziłam zgodnie z planem

za trzcinnikami posadzony szpaler choin kanadyjskich, tu mam wątpliwości czy to dobre miejsce dla nich. Jak nie wykarczują tych krzaków za siatką to po kilku latach znowu będzie plątanina korzeni tylko.
słabo widać te brzózki, listki już zgubiły.

powstała też nowa rabata, jedna świdośliwa przeniesiona i bukszpany przesadzone

muszę chyba ten żywopłot z cisa poprawić, jakiś taki ażurowy wyszedł.

Rabata ma 5x5 więc jest dość duża.
Wsadziłam czosnki i jarzmianki bordowe, ale chyba z nimi to średni pomysł( musiałam je w końcu gdzieś wsadzić, najwyżej zadołuję gdzie indziej) Jako wypełnienie trawy oczywiście, tylko nie wiem na co się zdecydować, sesleria jesienna, sporobolus, trzcinnik cheju-do, hakone, molinia varigata ?
po całości jedną czy jakoś je pomieszać, sama nie wiem słońce do 14-15, później lekki cień
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 23 paź 2019

Do góry
W ramach odpoczynku od kopania wyskoczyłam do szkółki i kupiłam ponownie brzozy, udało mi się też dorwać derenia milky way

no ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście zanim zdecydowałam się gdzie te brzozy maja rosnąć, mój pies zdążył mi jedną zjeść, myślałam że zawału dostanę jak zobaczyłam, poszła na koniec działki, może coś z niej będzie. Konieczna była ponowna podróż do szkółki miała być tylko brzoza a wzięłam jeszcze ostatnie 8 sztuk choiny kanadyjskiej, musiałam sobie jakoś tą stratę brzozy wynagrodzić tak wygląda bidulka, ciekawe czy coś z niej będzie.

nie wiem dlaczego pcham się ciągle w te brzozy, no coś nie chcą u mnie być, to już trzecie podejście. Mam jedną która była ładna a teraz zauważyłam, że od czuba znowu usycha.

tak więc ryzykuję z brzozami po raz ostatni

Jeżówkowe-Love 12:36, 23 paź 2019

Do góry
Przedstawiam ..Mój wymarzony Grujecznik japoński (to ten długi badyl,ze złamanym czubkiem) i Glediczja trójcierniowa Sunburst trochę szkoda,bo połowa liści glediczji w kartonie ...ale i tak bardzooo mi się podobają będą z nich jeszcze kiedyś..piękne drzewka
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:35, 23 paź 2019

Do góry
no tak, w ostatnim poście z 26 września napisałam "jutro wpadnę ...." prawie miesiąc mi to zajęło podczytywałam Was czasami oczywiście ale nie mogłam się zebrać i u siebie trochę pobyć

więc tak, aktualnie pracuję nadal przy granicach mojej działki, do zimy muszę jeszcze jakieś 10 metrów przekopać, przewaliłam już pewnie z 50 Na przyszły rok zostanie tylko z jednej strony, przy planowanym warzywniku.
Łatwo nie jest, sąsiadująca działka zarośnięta drzewami i te korzenie do mnie aż przechodzą.

ciężko idzie, ale już bliżej jak dalej

na samym końcu działki posadziłam szpaler trzcinnika KF, nie wiem czy zostanie tam na stałe, miałam sadzić cisy ale sąsiad blisko posadził tuje i stwierdziłam, że na razie będą trawy. Oczywiście trzeba było wszystko przekopać, oczyścić, nawieźć obornika, no ale już po

Bawarka 12:32, 23 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Cześć, Kasiu, zajrzałam przypadkiem i mnie "kupiłaś" . Masz piękną jesień - też ją uwielbiam nad życie.
Krokus jesienny / colchicum / zimowit - są bardzo trujące, zawierają alkaloid kolchicynę - rękawiczki i ostrożnie z dziećmi i zwierzętami.
Pozdrawiam

Ziemowit...Oczywiscie Gdzies mi ta nazwa uciekla, nie moglam sobie jej przypomniec, dziekuje slicznie Kiedys czytalam ze sa trujace, mialam sobie kupic i...zapomnialam. Same przywedrowaly do mojego ogrodu Wczoraj szukalam ich w sprzedazy, wszedzie tam gdzie zagladalam, byly wyprzedane...Jest ich kilka odmian, piekne sa:9
Jesien? Taaaak...
Jeżówkowe-Love 12:29, 23 paź 2019

Do góry
A ja dzisiaj od rana czekałam na kuriera w poniedziałek zamówiłam a dzisiaj już mam
Taaa Dammmm

zdziwił mnie rozmiar pudła ..bo zamówiłam roślinki za grosze i myślałam ,że przyjdą 20cm patyki a tu miła niespodzianka
Tajemniczy Ogród 12:27, 23 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
60-70 doniczek? O matko! Przypomnij jaką powierzchnię ma ta źródełkowa???
Opuchlaków współczuję bardzo, co za dziadostwo...

No ona teraz po powiększeniu jest naprawdę spora. Połączyłam w sumie trzy rabaty: hamakową z oponką, nową z tawułkami Anulki i małą brzozową
Zaczekaj, poszukam jakiejś starej fotki, aparat już w tym roku rzuciłam w kąt, wszędzie rozbebłane, nie ma co focić...
O tu trochę widać, w trakcie rysowania. Rany, dobrze, że już mam tyle za sobą, okropna ta robota pod brzozami, brr. Tu front rabaty widziany z kawowej ławeczki:

A tu tyły w trakcie łączenia z tawułkową:

No powiem Ci, konkret
Mój ogród pod lasem 12:13, 23 paź 2019

Do góry
malgol napisał(a)

O mniam, mniam, mniam .

Miłorząb potwór, ale cuuudny!
Mój ogród pod lasem 12:03, 23 paź 2019

Do góry
Dziewczyny , zobaczcie na co się dziś natknęłam na terenie publicznej służby zdrowia widział kto takiego kurczaka??

Pierwsza fotka zrobiona z wysokości trzeciego pietra budynku...gdyby nie liście na chodniku nie uwierzyłabym ,że to miłorząb!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:52, 23 paź 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Ogłoszenie
Czy jest ktoś jeszcze chętny na nasionka tych malutkich, białych dyni Baby-Boo?

Dla zobrazowanie wielkości zdjęcie z kubkiem.

Ja bym chciała!!! śliczne są
Ania -Spełnione marzenie 11:43, 23 paź 2019

Do góry
Witaj .

Jestem wdzięczna, że jeszcze nie uciekłyscie
Dzisiaj u mnie jest rynek (Taki warzywno-roslino-ciuchowy )
I w związku z wczorajszą depresją rabatową .
Poprawiłem sobie humorem

A poszłam tylko po kapustę włoską na gołąbki
4 różę w kolorze kremowym ,
Wielkokwiatowe ( podróbka Chopina)
Okaże się wiosną
Teraz muszę czekać na sobotę w misce z wodą

Jeszcze nie wiem gdzie trafią ale grzech było nie wziąść
Moje miejsce na ziemi -początek 11:30, 23 paź 2019

Do góry

Nie mam sie czym pochwalić ...tylko tyle..
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:19, 23 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A może tak : trzy ale posadzone w jednej linii ?te czarne miotły to brzozy albo ta środkowa ciut do przodu,tak jak wcześniej pisała Asia i Anulka

Fajnie, tylko,że ta po prawo niestety blisko szamba i nie mogę jej tam posadzić
I pomiedzy tą po pierwszą po lewej a drugą byłaby duża przerwa...
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:14, 23 paź 2019

Do góry
A może tak : trzy ale posadzone w jednej linii ?te czarne miotły to brzozy albo ta środkowa ciut do przodu,tak jak wcześniej pisała Asia i Anulka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:52, 23 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Śliczne jesienne kadry u ciebie I Babcia na spacerku
Sezon ogrodowy kończycie pięknie i spokojnie... Żal kociaka, szok, że tak nagle odszedł.
Zdjęcia z Brzoskwini super wyszły. Na następnej wycieczce porywam ci choć chwilę aparat by naszą Muszkieterkę sfocić

Ogród bez reguł 10:49, 23 paź 2019

Do góry
UlaB napisał(a)
Asia, na jakim stanowisku masz gaurę i w jakim towarzystwie? Stipa? Dobrze widze? Co jeszcze?
W ogole śliczna odmiana tej gaury.

Ula - jaka to odmiana, nie wie nikt. Panienka na stoisku kiermaszowym zrobiła wielkie oczy, na karteczce stało "gaura lindheimeri" i co ja się czepiam... Ale że śliczna, to wzięłam dwie
Stipę ma w tle, bo całą rabata jest "stipowa", dopiero teraz zaczynam myśleć o redukcji, jak mi w drugim roku zarosła wszystko . Oprócz tego palczatka Blue Heaven, rozchodniki Carmen i Mr. Goodbud, rdest himalajski Blackfield. Wszystko sadzone w tym roku, zobaczymy, jak zagra w przyszłym. Dostały duuużo piasku i żwirku, żeby nie próbowały wygnić

Ania -Spełnione marzenie 10:44, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu, pomyślałam o czymś takim. Wybacz gryzmoły ale tak na szybko

:

Tę altankę umieściłabym w rogu, w rabacie,w któră rzuciłabym płyty (prostokătne lub kwadratowe) celem dojścia do altany. Co myślisz? Ograniczyłabym trawnik by powiększyć rabaty

Ooo i to mi się podoba..jak na (rogach)obok ścieżki posadzisz coś wyższego..stworzy się tajemniczy klimat Bardzo ładnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies