Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 12:29, 22 paź 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Znam je pod nazwa krokusy jesienne, przynajmniej tutaj taka maja nazwe...Wie moze ktos, pod jaka znajde je w sprzedazy?

Chce ich miec..Sryliony

Cześć, Kasiu, zajrzałam przypadkiem i mnie "kupiłaś" . Masz piękną jesień - też ją uwielbiam nad życie.
Krokus jesienny / colchicum / zimowit - są bardzo trujące, zawierają alkaloid kolchicynę - rękawiczki i ostrożnie z dziećmi i zwierzętami.
Pozdrawiam
Bawarka 12:26, 22 paź 2019

Do góry
Rubens w szatach czerwonych...

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:26, 22 paź 2019

Do góry
Kiedy Ty masz czas na wianki...urocza plecionka

To z winnika?
Bawarka 12:23, 22 paź 2019

Do góry
Kocham jesien...

Bawarka 12:19, 22 paź 2019

Do góry

Nadmiar rzesy( taka nazwe pamietam z dziecinstwa, z Polski) wylawiam i daje na rabaty. Rosliny bardzo ja lubia
Bawarka 12:14, 22 paź 2019

Do góry
Znam je pod nazwa krokusy jesienne, przynajmniej tutaj taka maja nazwe...Wie moze ktos, pod jaka znajde je w sprzedazy?

Chce ich miec..Sryliony

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:11, 22 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)

ojej , jak cudownie ,
ja nie chce zimy ,
wróćmy do wiosny
Ja już chcę mieć uprzątnięty ogródek, ale z pewnością za chwilę będę tęsknić za wiosną i jej kolorami. Dziś jest bardzo szaro - buro i ponuro dlatego trzeba zadbać, żeby dobrze w zimie wyglądały bukszpany i trzmieliny, bo to one będą zimową ozdobą ogrodu.

Bawarka 12:09, 22 paź 2019

Do góry
Cd.

Koniecznie, koniecznie musze je kupic, sa piekne...Te przywedrowaly do mnie z ...Podejrzewam ze ziemia bo ja ich nie kupowalam Cudowne sa

Sezon 2017 u Hanusi 12:03, 22 paź 2019

Do góry

Oddam wszystkie gory Bawarii za ten kawalek morza...
Haniu, pozdrawiam cieplutko, jesiennie i z kolorami
Mirkowy ogród (początki) 11:53, 22 paź 2019

Do góry
Mirka napisał(a)

Nostagiczne piękne, o której wstajesz na taką sesję?
Liliowo i kolorowo:) 11:50, 22 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Uwielbiam takie parkowe widoczki...wielkie drzewa
Danusiu piękna jesień w ogrodzie, kolory płomienne czerwienie i żółcie na trawach po prostu bosko się na to patrzy
Igły z sosen opadły to dobrze, bo na sosnach denerwują te żółte igły
W cieniu - zacieniona 11:38, 22 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)
...jeszcze jakieś kolorki cieszą.

...ale widać już jesień.

Witaj Bogusiu ,
co to za kwiatek na pierwszym zdjęciu
Czy ty aby na pewno mieszkasz na ziemi a nie w bajce

super , pozdrawiam
Między brzozami 11:36, 22 paź 2019

Do góry
Aniu, baaardzo mi się tam podobało chciałabym tam jeszcze wiosną pojechać jak wszystkie różaneczniki i azalie w ogrodzie japońskim zakwitną teraz królowała jesień z przebarwieniami

trawami

i zapasami na zimę
Ania -Spełnione marzenie 11:33, 22 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu, jestem. Nie wiem, wydaje mi się, że ten układ rabat, ich kształt.... no coś mi nie pasuje. I altana na środku... hmmm. W sumie malutko masz tam miejsca a taka altana środkowa jeszcze zabierze Ci dodatkowo. Może lepiej gdzieś z boku ją? W rogu? Dzielenie przestrzeni to nie jest moja mocna strona, od tego jest nasza niezastąpiona Asia Makadamia. Upierasz się przy takim układzie rabat czy możliwe są zmiany? Może obejrzyj sobie kilka moich pinów
tu, może zmienisz zdanie

Asia ,

tylko to jest rabatka a nie cała działka ,
działkę mam 24m x 150m

ogladam piny , fajne

ten jest mi najbardziej bliski
co powiesz
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:27, 22 paź 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zazdroszczę tego smaku komponowania pięknych rzeczy z niczego...
Dziękuję jakoś samo mi tak przychodzi, a później myśl o tym przeradza się w coś.

Między brzozami 11:27, 22 paź 2019

Do góry
Misia napisał(a)
A teraz się przyznam że pojechałam tam z myślą zobaczenia ogrodu jesienią i po ambrowca lub klona ściętolisnego, chciałam wybrać na miejscu. No i wybrałam... oba Oprócz klona i ambrowca zmieściłam jeszcze grujecznika, derenia kousa i parocje całe szczęście że możliwości transportowe były ograniczone, bo podobały mi się jeszcze kaliny i trzmieliny oskrzydlone Normalnie spać w nocy z wrażenia nie mogłam co ja takiego nakupowałam teraz cały czas główkuję gdzie to posadzić Wyszło mi coś takiego:

Na dolnej rabacie bliżej tarasu od lewej pomarańczowa kreska grujecznik zielone pionowe kreski to sosny fastigiaty ( jeszcze ich nie mam), czerwona kreska to glon ścietolistny lub ginnala, między sosnami w doniczce dereń kousa Beni Fuji i ostatnia doniczka parocja.

Rabata tylna, zachodnia pod płotem od lewej za brzozami sosna bośniacka, fioletowe kreski klon ginnala albo ściętolistny, różowa kreska ambrowiec i stożek zielony jodła kaukaska. na brązowo zaznaczyłam jeszcze nie przygotowaną dalszą część rabaty i na zielono żywopłot z grabu/buka. A i między fioletową a różową kreską nadal jest jarzębina jeszcze nie wyleciała i tam też przyjdą berberysy.

Teraz to ja już muszę obsadzić te rabaty bo wczoraj to rozum w domu został i sercem kupowałam

Misia ,
100% kobieta - ogrodnik ,
najpierw kupi a póżniej mysli gdzie wsadzić ,

mam to samo
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:25, 22 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Z lasu można wiele skarbów przynieść, tylko ja tak bardzo boję się kleszczy, że dopiero zimą chodzę do lasu co dzień. Mam bardzo blisko las.

Dorotka ,
Na pierwszym zdjęci ,
masz róże na pniu ,

okrywasz ją ?
moje przeżyły 3 sezony i zmarzły ,
mimo okrycia ze słomy i worka z agrowłókniny
Między brzozami 11:24, 22 paź 2019

Do góry
A teraz się przyznam że pojechałam tam z myślą zobaczenia ogrodu jesienią i po ambrowca lub klona ściętolisnego, chciałam wybrać na miejscu. No i wybrałam... oba Oprócz klona i ambrowca zmieściłam jeszcze grujecznika, derenia kousa i parocje całe szczęście że możliwości transportowe były ograniczone, bo podobały mi się jeszcze kaliny i trzmieliny oskrzydlone Normalnie spać w nocy z wrażenia nie mogłam co ja takiego nakupowałam teraz cały czas główkuję gdzie to posadzić Wyszło mi coś takiego:

Na dolnej rabacie bliżej tarasu od lewej pomarańczowa kreska grujecznik zielone pionowe kreski to sosny fastigiaty ( jeszcze ich nie mam), czerwona kreska to glon ścietolistny lub ginnala, między sosnami w doniczce dereń kousa Beni Fuji i ostatnia doniczka parocja.

Rabata tylna, zachodnia pod płotem od lewej za brzozami sosna bośniacka, fioletowe kreski klon ginnala albo ściętolistny, różowa kreska ambrowiec i stożek zielony jodła kaukaska. na brązowo zaznaczyłam jeszcze nie przygotowaną dalszą część rabaty i na zielono żywopłot z grabu/buka. A i między fioletową a różową kreską nadal jest jarzębina jeszcze nie wyleciała i tam też przyjdą berberysy.

Teraz to ja już muszę obsadzić te rabaty bo wczoraj to rozum w domu został i sercem kupowałam
Majówka na Majówce 11:23, 22 paź 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
A w ogrodzie cały czas rewolucje, przerabiam długa rabatę, przesadzam i kombinuję jak koń pod górę Za sugestią Asi - Makadamii poszłam w nieformowany żywopłocik, trochę bukszpanu, trochę innych roślin, co z tego wyjdzie okaże sie wiosną co sie przyjęło i jak zareagowało na przesadzanki.
Takie są początki

Oj rewolucje na całego

Uwielbiam zmiany ,
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:23, 22 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)

Witaj Dorotko .
Cudowne te twoje skarby

Może w moim lesie też coś znajdę.
Do skrzynek i pojemników na zewnątrz jak znalazł

Twój las to jak supermarket
Z lasu można wiele skarbów przynieść, tylko ja tak bardzo boję się kleszczy, że dopiero zimą chodzę do lasu co dzień. Mam bardzo blisko las.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies