Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:10, 13 lis 2015

Do góry
Pozdrawiam Cię Małgosiu i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Dla odmiany czas na zmiany... 09:06, 13 lis 2015

Do góry
beta napisał(a)
wątek pajęczyną zarósł
więc dziś mam posta z serii :"przetrwać jesienną nudę"

potrzebowałam słupka/półki do łazienki...a że łazienka nie jest jeszcze skończona chciałam aby to było coś niskobudżetowego.....wybór padł na szafkę zalegająca w szopie....trochę farby, kilka desek i mam...ja jestem zadowolona...
tak półka wyglądała przed

a tak "po"

a ogrodowo...trawą dałam ładne kokardki i uporządkowałam doniczki...zostało grabienie

Widzę, że na naszym forum to większość, oprócz ogromnej pasji ogrodniczej, ma jakieś dodatkowe uzdolnienia Pięknie to sobie wymyśliłaś I perfekcyjnie wykonałaś
Brawo!!!
W Gąszczu u Tess 09:00, 13 lis 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
np tu:

ewentualnie obok tych dwóch...tak w rządku?

Fajne jest to połączenie hakone z kopytnikiem
Tylko jestem ciekawa jak to wygląda obecnie i na wiosnę?
Hirutkowy raj:)) 08:29, 13 lis 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:36, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
A znalazłabyś dla mnie trochę tych jezówek purpurowych? tych różowych

Zapisałam, jak nie zgubię kartki i siewki wyrosną to ci wyśle, ale to będą takie malotki jak dla nieKokoszki.
Na wszelki wypadek przypomnij się.. a może ci dam w kopertę nasion... posiejesz gdzieś a potem sobie przesadzisz/rozsadisz. Możesz posiać już teraz.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:30, 12 lis 2015

Do góry
Gratki przesyłam i ja

Ogród z pergolą 22:17, 12 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Reniu wiosną mozna kupowac dopiero po hurtownikach i nie wszystko wtedy jest. Ja tez bym wolała wiosną ale poniewaz Petera nigdzie nie można kupic to kupuje jak go teraz maja co nie znaczy że Ty też musisz.

Przed chwilą pisałam u Ciebie a jeśli chodzi mi po głowie Nova Zembla to mogę planować zakupy na wiosnę?
Rododendronowy ogród II. 22:10, 12 lis 2015

Do góry
Poddaję się ... ja to nigdy nie mogę się przebić prze te ilości stron
No po prostu przerasta mnie to ... chcę zacytować zdjęcie więc się cofam ... wiem , że strona czy dwie to mało cofam się 5,6,7 do tyłu i nic
Chciałam powiedzieć, że podoba mi się jesienne zdjęcie z ławeczką
Krysia przypomniała mi dzisiaj, że planowałam rh u siebie ... ale zakup zosrtawiam jednak na wiosnę ... w związku z czym mam pytanie ... czy może powinnam teraz już przygotować jakoś glebę czy mogę to zrobić tuż przed posadzeniem? i o czym powinnam pamiętać żeby mi wyszło?
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:47, 12 lis 2015

Do góry
Aniu
A znalazłabyś dla mnie trochę tych jezówek purpurowych? tych różowych
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:37, 12 lis 2015

Do góry
Suuuper będzie z różami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 12 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Sto lat

Dziękuję bardzo Karola
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:22, 12 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Życzę byś o każdej porze roku rozpływała się w zachwytach nad swoim ogrodem !!

A kiedy to się spełni???
Dziękuję Izuniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:20, 12 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Krwawnik czerwony będzie czerwony...
Ja wyciepałam bo u mnie za żyzna ziemia i bujały krwawniki do nieba.... a jak wybujały to zaraz leżały jak zwłoki na wszystkim. Jedne wyciepany przeżył (szkoda, że różowy a nie czerwony ) Po pierwszym kwitnieniu przycięłam dość nisko tzn wycięłam kwiatostany.. i zakwitł drugi raz i kwitnie do tej pory. I tym sposobem żałuję, że czerwonego krwawnika wyciepałam, a była taka wielka kępa

Buczek piękny

I wszystkiego najlepszego imieninowo

I jak się mi dziwnie czyta, że nie mam co robić w ogrodzie.. ja mam jeszcze miesiąc roboty najpilniejszej i to tak po 10 godzin dziennie. Tradycyjnie zima mnie zastanie

Lubię Cię czytać Aniu Może powinnaś zaczą pisać bloga
Czyli krwawnik nie powinien u mnie wybujać bo ziemia marna To nawet i dobrze bo mi się taki niski podoba A na wiosnę to trzeba te uschołki nisko ściąć?

Buk już bez liści

Dziękuję

A z tym nic nierobieniem to jest tak, że z nowymi rabatami dałam sobie już spokój, nawet bergenii nie posadziłam pod tulipanowcem ... rozrzuciłam tylko korę tam gdzie jej brakowało ... pozbierałam ręcznie te marne ilości liści, które spadły z nowo posadzonych drzew ... jeszcze sprzątnęłam poduchy z tarasu (teraz nie wiem gdzie je schować) ... no i czeka mnie kopczykowanie róż (nie mam pojęcia z czym to się je) i powiązanie traw lichutkich póki co ale jednak

I z czym ja do Ciebie?

Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci żebyś w tym roku Ty zaskoczyła zimę
Ogród z pergolą 21:16, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dowiedziałam sie, że się wybierasz w sobotę po rh Ja jednak poczekam do wiosny z ich zakupem Spotkamy się innym razem

Reniu wiosną mozna kupowac dopiero po hurtownikach i nie wszystko wtedy jest. Ja tez bym wolała wiosną ale poniewaz Petera nigdzie nie można kupic to kupuje jak go teraz maja co nie znaczy że Ty też musisz.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:10, 12 lis 2015

Do góry
Dziękuję Wam bardzo za piękne życzenia i kwiaty To baaardzo miłe Jesteście kochane
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:07, 12 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ale przecież on już jest piękny.

Waldku tylko on nie w każdym miejscu jest taki ... są takie miejsca gdzie rośnie slabiej i nie jest taki soczyście zielony ... dlatego go zasiliłam naturalnie ... niestety nie mam jeszcze kompostu, nad czym ubolewam, bo gdybym tylko miała robiłabym mu "Twoją herbatkę" A może można z takiego kupnego zrobić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:57, 12 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Śliczne kolorki jeszcze u Ciebie Trawnik powala zielenią - cudny! Buka mogę tylko pozazdrościć Pozdrawiam

Dziękuję za pochwały ... a buka nie masz co zazdrościć ... dziś już całkiem goły stoi
Buziaki
Ogrodowy song 17:42, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Uwielbiam to miejsce w Paryżu
Mam bardzo miłe wspomnienia z nim związane ... boszszsze ale kiedy to było ... miałam wtedy prawie 18 lat ... będąc 2 lata temu nie miałam już czasu w napiętym harmonogramie zwiedzania żeby tam wrócić i powspominać Suuuuuper

PS Tylko ławeczek tam nie widzę

Akurat w tym 0grodzie to ławeczek nie ma...;wyjazdy zorganizowane (u mnie objazdówka) to fajny pomysł,bo wszystko zobaczysz wg.planu,natomiast wyjazd prywatny to już niekoniecznie..a zwłaszcza zwiedzanie w upale..ale dużo się z tego ma.Czy byłas prywatnie??
Tu ma być ogród :) 13:50, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
A Ty juz masz studnię głębinowa?
Czy ona jest na zewnątrz czy pod jakimś zadaszeniem?

My mamy studnię wierconą z której wystaje jedynie cienka rurka, także nie ma potrzeby jakiegokolwiek osłaniania tego miejsca, właściwie eM, chce tam zrobić tylko taką niewielką kwadratową pokrywę i tyle.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:03, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Najserdeczniejsze życzenia imieninowe

kochana dla ciebie również, dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies