Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 19:57, 12 lis 2015

Kacha123 napisał(a)
Śliczne kolorki jeszcze u Ciebie Trawnik powala zielenią - cudny! Buka mogę tylko pozazdrościć Pozdrawiam

Dziękuję za pochwały ... a buka nie masz co zazdrościć ... dziś już całkiem goły stoi
Buziaki
ren133 20:07, 12 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Ale przecież on już jest piękny.

Waldku tylko on nie w każdym miejscu jest taki ... są takie miejsca gdzie rośnie slabiej i nie jest taki soczyście zielony ... dlatego go zasiliłam naturalnie ... niestety nie mam jeszcze kompostu, nad czym ubolewam, bo gdybym tylko miała robiłabym mu "Twoją herbatkę" A może można z takiego kupnego zrobić?
ren133 20:10, 12 lis 2015

Dziękuję Wam bardzo za piękne życzenia i kwiaty To baaardzo miłe Jesteście kochane
Olili 20:11, 12 lis 2015

Życzę byś o każdej porze roku rozpływała się w zachwytach nad swoim ogrodem !!

popcorn 20:30, 12 lis 2015

Sto lat
ren133 21:20, 12 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Krwawnik czerwony będzie czerwony...
Ja wyciepałam bo u mnie za żyzna ziemia i bujały krwawniki do nieba.... a jak wybujały to zaraz leżały jak zwłoki na wszystkim. Jedne wyciepany przeżył (szkoda, że różowy a nie czerwony ) Po pierwszym kwitnieniu przycięłam dość nisko tzn wycięłam kwiatostany.. i zakwitł drugi raz i kwitnie do tej pory. I tym sposobem żałuję, że czerwonego krwawnika wyciepałam, a była taka wielka kępa

Buczek piękny

I wszystkiego najlepszego imieninowo

I jak się mi dziwnie czyta, że nie mam co robić w ogrodzie.. ja mam jeszcze miesiąc roboty najpilniejszej i to tak po 10 godzin dziennie. Tradycyjnie zima mnie zastanie

Lubię Cię czytać Aniu Może powinnaś zaczą pisać bloga
Czyli krwawnik nie powinien u mnie wybujać bo ziemia marna To nawet i dobrze bo mi się taki niski podoba A na wiosnę to trzeba te uschołki nisko ściąć?

Buk już bez liści

Dziękuję

A z tym nic nierobieniem to jest tak, że z nowymi rabatami dałam sobie już spokój, nawet bergenii nie posadziłam pod tulipanowcem ... rozrzuciłam tylko korę tam gdzie jej brakowało ... pozbierałam ręcznie te marne ilości liści, które spadły z nowo posadzonych drzew ... jeszcze sprzątnęłam poduchy z tarasu (teraz nie wiem gdzie je schować) ... no i czeka mnie kopczykowanie róż (nie mam pojęcia z czym to się je) i powiązanie traw lichutkich póki co ale jednak

I z czym ja do Ciebie?

Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci żebyś w tym roku Ty zaskoczyła zimę
ren133 21:22, 12 lis 2015

Olili napisał(a)
Życzę byś o każdej porze roku rozpływała się w zachwytach nad swoim ogrodem !!

A kiedy to się spełni???
Dziękuję Izuniu
ren133 21:23, 12 lis 2015

popcorn napisał(a)
Sto lat

Dziękuję bardzo Karola
Bogdzia 11:56, 13 lis 2015

Reniu spóźniłam sie z życzeniami ale życzę podwójnie gorąco spełnienia wszystkich marzeń i pięknego ogrodu choc i tak widac że bez moich życzeń juz się piękny robi.
Mala_Mi 19:56, 13 lis 2015

Powiedz mi po ludzku, bo po zbieraniu kilka godzin liści spalinowym odkurzaczem w głowie mi jeszcze burczy, a łapi trzęsą się jak galaretka............. reflektujesz na pizdziułki małe w maju czy na nasiona teraz?? Jak nasiona to adres.. jak siewki to możesz dać go wiosna jak się okaże że coś wyrosło.

Krwawnika możesz ściąć wiosna nisko, odbije.. a latem możesz wycinać pojedyncze kwiatostany, będzie tworzył nowe.

Za bloga dziękuje, bo i tak nie wyrabiam na swoim wątku.. a gdzie tu jeszcze blog???? Może na emeryturze.. ale za te 15 lat to już nikt nie będzie chyba już nawet pisał i czytał.