Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:17, 02 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Przepiękne te artemisy! szkoda, że muszą czekać na sadzenie...z czym je planujesz posadzić??
I czy ja też mogę dostać namiary na sklep

Chyba będzie lepiej jak przeczekają upały w cieniu.
Będą posadzone przy słupkach ogrodzeniowych, pomiędzy wiśniami i obwódkami bukszpanowymi.

A to namiar na sklep: www.agrosklep.pl
Tu ma być ogród :) 20:59, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Właśnie dotarły róże Artemis - już się w nich zakochałam - są cudowne!

Asia, to dzięki Tobie - więc dziękuję

A dla Ewy podziękowania za przekazanie namiaru na sklep, w którym je kupiłam

Przepiękne te artemisy! szkoda, że muszą czekać na sadzenie...z czym je planujesz posadzić??
I czy ja też mogę dostać namiary na sklep
Mój ogród pod górkę... 14:13, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
cudnie tam u Ciebie, trawnik piękny, rośliny bardzo urosly aż nie chce się wierzyć, że sadziłaś wszystko kilka miesięcy temu.

Dzwoniłam wczoraj do Pana w sprawie róż, ale interesujących mnie odmian na razie nie miał.

Sprawdziłam, trzynastego marca był wycinany orzech i robione pierwsze nasadzenia pod betoniakiem Sama jestem zdziwiona, że już jest taki fajny efekt

A jakimi odmianami jesteś zainteresowana? Pewnie coś pięknego!
"W kolorze blue" 13:17, 02 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Juki dopiero zaczynają, uwielbiam je. Za to, że nieogrodowiskowe jeszcze bardziej

A, miałaś od sąsiadki wziąć, zamawiałaś tam gdzie ja? No, moje też się przypalają. Ja muszę domówić, tak, że 3 sztuki jeszcze

To nie od sąsiadki tylko Pani, która podzieliła swoją mateczną roślinę i sprzedawała sadzonki - w każdym razie wysyłkowo.
Napisała mi, że w cieniu ta hosta rośnie wyższa i ma takie bardziej elastyczne liście, ale w słońcu też jej się nic nie dzieje tyle tylko, że jest niższa i ma bardziej twarde, sztywne liście.
"W kolorze blue" 13:02, 02 lip 2015

Do góry
Piękne fotki, od wczesnej wiosny widać już, że rośliny na murku mocno przyrosły, już jest o niebo lepiej.
Podobają mi się limonkowe żurawki między buksami - fajnie kontrastują.
Moje lime rickey nie znoszą słońca, całe poprzypalane.
A juki już Ci przekwitły?
Wiem, że to rośliny nieogrodowiskowe ale ja je bardzo lubię mam 3 odmiany o różnym wybarwieniu liści i wsadzę je obok siebie, tylko na kwiaty to sobie poczekam pewnie długo bo malutkie są.

Dotarły mi właśnie hosty Praying Hands
Tu ma być ogród :) 12:54, 02 lip 2015

Do góry
A to dzisiejsza paczuszka, bałam się jak rośliny zniosą te temperatury, ale na razie wyglądają świetnie, tak jakby trudy podróży nie zrobiły na nich żadnego wrażenia.

Hosty Praying Hands - to na nich najbardziej mi zależało

Przetaczniki różowe Veronica

I różowe ostrogowce

Tu ma być ogród :) 12:48, 02 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ale zakupy!!! Artemisy wypasione. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, co z tego stworzysz.

Dzięki Tess

Artemisy stoją sobie w cieniu i czekają na niższe temperatury, mam nadzieję, że nie będzie to trwało zbyt długo....

A ja zajmuję się tymczasem bardziej przyziemnymi pracami, jak u wszystkich tak i u mnie chwasty się niczym nie przejmują i rosną sobie w najlepsze - także toczę z nimi nierówną walkę.

Moja codzienność - ogród Oli 11:29, 02 lip 2015

Do góry
ja wczoraj przycinałam swoją - już widać było, że na bocznych przyrostach pojawiają się maleńkie pączki.
"W kolorze blue" 09:07, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja kiedyś badalam kleszcza jak mi się wbił w 5 miesiącu ciąży.
Wyszło, że zakażony, potem 4 razy robiłam testy sobie i za każdym razem wychodziły negatywnie.

Wrzucaj to swoje ogrodzenie bo się przez moje zdjęcie zamieszanie zrobiło - chciałam usunąć ale już się nie da.
A w ogóle co Ty od swojego chcesz? - jest super!
Co Ty Twoim się pochwalę Miałas farta z tym kleszczem

Magda stęsniona za synusiem? Trawę Ci zniszczy, ułamie grabika Szafki nie dawaj, jeszcze zostanie
Moja codzienność - ogród Oli 08:36, 02 lip 2015

Do góry
u Ciebie to nawet sama podłoga robi wrażenie!
Mój ogród pod górkę... 08:29, 02 lip 2015

Do góry
cudnie tam u Ciebie, trawnik piękny, rośliny bardzo urosly aż nie chce się wierzyć, że sadziłaś wszystko kilka miesięcy temu.

Dzwoniłam wczoraj do Pana w sprawie róż, ale interesujących mnie odmian na razie nie miał.
Tu ma być ogród :) 08:27, 02 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?

Możliwe, że będę w sobotę.

Do Pęchcina się nie wybieram, ode mnie to strasznie daleko.
To tu... 07:40, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
limki masz cudne, wszystkie jakby od linijki

A torba wyszła świetna, masz 100% pewności, że nikt takiej nie będzie miał!

Limki dziękują. I tak, sadzone były od linijki, no od miarki.

A torba unikalna na bank. Ciekawa jestem jak się sprawdzi.

iwka napisał(a)
ale bombowa torba

Dziękuję. Mam nadzieję, że pomiesci większość plażowych bambetli.
Tu ma być ogród :) 00:35, 02 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Krwawników widziałam dużo, ale zwykle są bez nazwy, a przyznam szczerze jakoś specjalnie się im nie przyglądałam, wiem, że ta odmiana to taki mocny pomarańcz, w sobotę pewnie będę na giełdzie to zwrócę uwagę.

Frosted Curls widziałam, całkiem niezłe krzaczki chyba po 7 zł - sama się nad nimi zastanawiałam, ale ja już mam Amazon Mist i one wyglądają bardzo podobnie o tej porze więc na razie nie kupowałam.
Podczytując trochę wątków wiem, że często użytkownicy wymiennie kupują te odmiany, FC chyba jest trochę bardziej kapryśny niż AM, w sensie, że może mieć etap, gdy nie wygląda zbyt ciekawie - choć u Marty Zielonej mnie zachwyca.

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?
"W kolorze blue" 23:00, 01 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Rzulieta w aptece mozna kupic? wiem, ze kleszcza mozna zbadac, ale o testach nei słyszalam. Mała moze wyrosnie? Pszczelarz, super!

Ja kiedyś badalam kleszcza jak mi się wbił w 5 miesiącu ciąży.
Wyszło, że zakażony, potem 4 razy robiłam testy sobie i za każdym razem wychodziły negatywnie.

Wrzucaj to swoje ogrodzenie bo się przez moje zdjęcie zamieszanie zrobiło - chciałam usunąć ale już się nie da.
A w ogóle co Ty od swojego chcesz? - jest super!
Tu ma być ogród :) 22:17, 01 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dowód na to ile czasem trzeba pracy i potu włożyć żeby stworzyć ogród - to skład głazów, które wykopaliśmy przygotowując miejsce pod 6 rodków i 6 dereni - wszystkiego nawet nie objęłam aparatem .

Chyba możemy Kasiu razem konkurować w tej dziedzinie

Oj to chyba niestety mogę się do Was dołączyć- część działki facet, od którego kupiliśmy utwardzał i znajdujemy podobne skarby. Masakra- ale jakoś trzeba przez to przebrnąć.
Kosolkowa Pasja 21:19, 01 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pooglądałam zdjęcia - stipę i werbenkę mamy w tych samych rozmiarach, też jestem ciekawa czy one mają szanse zakwitnąć...
Róże cudowne, ach ta pomponella, coraz bardziej nie daje mi spokoju

Moja werbena, ta "większa", może zdąży Niektóre kępki stipy rosną jakby szybciej. Zobaczymy jak to z nimi będzie
Kosolkowa Pasja 17:36, 01 lip 2015

Do góry
pooglądałam zdjęcia - stipę i werbenkę mamy w tych samych rozmiarach, też jestem ciekawa czy one mają szanse zakwitnąć...
Róże cudowne, ach ta pomponella, coraz bardziej nie daje mi spokoju
Tu ma być ogród :) 16:31, 01 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
EdytkoPrzy okazji takich fajnych zakupów, nie spotkałaś gdzieś może krwawnika terracottę? ... usilnie poszukuję Zależałoby mi na zakupie z jakiegośc sprawdzonego źródła i jeszcze carex frosted curls

Z góry dziękuję

Krwawników widziałam dużo, ale zwykle są bez nazwy, a przyznam szczerze jakoś specjalnie się im nie przyglądałam, wiem, że ta odmiana to taki mocny pomarańcz, w sobotę pewnie będę na giełdzie to zwrócę uwagę.

Frosted Curls widziałam, całkiem niezłe krzaczki chyba po 7 zł - sama się nad nimi zastanawiałam, ale ja już mam Amazon Mist i one wyglądają bardzo podobnie o tej porze więc na razie nie kupowałam.
Podczytując trochę wątków wiem, że często użytkownicy wymiennie kupują te odmiany, FC chyba jest trochę bardziej kapryśny niż AM, w sensie, że może mieć etap, gdy nie wygląda zbyt ciekawie - choć u Marty Zielonej mnie zachwyca.
Tu ma być ogród :) 15:30, 01 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Reniu - fotka donicy w stanie surowym, mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wrzucić zdjęcie już wykończonych donic.

Dobry początek już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies