Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

12:57, 02 lip 2015
Ensata napisał(a)
Amelia mogła miec trzydniowkę, mogła od zebów, mogła po szczepieniu, małe dzieci czesto maja, ale czujnosc trzeba zachować.

Pierwszy raz niechetnie patrze na róże, że maja tyleeee kwiatów, ile można do diaska sprzatac

Oki, doki, koniec kawy, idę solić ślimaki

solą wypalisz rosliny!
to stary sposób na chwasty ...moja mama do dziś z 1kg soli na cmentarz jeździ i posypuje na chwasty zeby nie rosły .
Tess 12:59, 02 lip 2015

Tzn. wytrzymują, bo moje tam mieszkają już trzecie lato i nadal żyją, ba, rosną coraz większe - ale estetycznie nie wyglądają
amelia_b 12:59, 02 lip 2015

Pomysł z lustrem świetny Tak właśnie myśle żeby je pod hortensje ogrodowe posadzić, też maja być limonkowe, może się uda Dziękuje

Cudnie u Ciebie
Tess 13:01, 02 lip 2015

Lustro w bluszczu wygląda rewelacyjnie.
Ensata 13:01, 02 lip 2015

eee_taam napisał(a)

solą wypalisz rosliny!
to stary sposób na chwasty ...moja mama do dziś z 1kg soli na cmentarz jeździ i posypuje na chwasty zeby nie rosły .
Solę go subtelnie
Amelia dziękuje
Tesszawsze sie takie robiły?
lindsay80 13:02, 02 lip 2015

Piękne fotki, od wczesnej wiosny widać już, że rośliny na murku mocno przyrosły, już jest o niebo lepiej.
Podobają mi się limonkowe żurawki między buksami - fajnie kontrastują.
Moje lime rickey nie znoszą słońca, całe poprzypalane.
A juki już Ci przekwitły?
Wiem, że to rośliny nieogrodowiskowe ale ja je bardzo lubię mam 3 odmiany o różnym wybarwieniu liści i wsadzę je obok siebie, tylko na kwiaty to sobie poczekam pewnie długo bo malutkie są.

Dotarły mi właśnie hosty Praying Hands
Ensata 13:08, 02 lip 2015

Juki dopiero zaczynają, uwielbiam je. Za to, że nieogrodowiskowe jeszcze bardziej

A, miałaś od sąsiadki wziąć, zamawiałaś tam gdzie ja? No, moje też się przypalają. Ja muszę domówić, tak, że 3 sztuki jeszcze
Ensata 13:09, 02 lip 2015

Tess, bardzo lubię ten zakątek, a, o dziwo lustro nadal ma się bdb, w sensie, że na zewnątrz
Tess 13:11, 02 lip 2015

O żurawkach napisałam u siebie.
A juki też uwielbiam. Mam nad Rozlewiskiem całą masę.
13:12, 02 lip 2015
Ensata napisał(a)
Tess, popsułaś mi humor swoja informacją!!! Tydzien to rozpasanie niemożebne, tak się nie godzi!!!

Kuba..własnie rozpatruję prosecco na tarasie. Mam nowe meble i jakoś nigdy na nich nie leżałam, ba, w ogole nie lezałam w ogrodzie!!! Nałożę kapelusz i nie bede patrzyła na ogród.

AAA, słuchajcie, czy Wy tniecie kwiaty jak żurawki kwitną?

obcinam od bordowych ciemnych bo sa brzydkie ...od zielonych i limonkowych żurawek to mi sie podobaja ...ale zawsze mozna sciac jak sie chce miec uczesane rabaty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies