Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 00:35, 02 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Krwawników widziałam dużo, ale zwykle są bez nazwy, a przyznam szczerze jakoś specjalnie się im nie przyglądałam, wiem, że ta odmiana to taki mocny pomarańcz, w sobotę pewnie będę na giełdzie to zwrócę uwagę.

Frosted Curls widziałam, całkiem niezłe krzaczki chyba po 7 zł - sama się nad nimi zastanawiałam, ale ja już mam Amazon Mist i one wyglądają bardzo podobnie o tej porze więc na razie nie kupowałam.
Podczytując trochę wątków wiem, że często użytkownicy wymiennie kupują te odmiany, FC chyba jest trochę bardziej kapryśny niż AM, w sensie, że może mieć etap, gdy nie wygląda zbyt ciekawie - choć u Marty Zielonej mnie zachwyca.

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?
lindsay80 08:27, 02 lip 2015

ren133 napisał(a)

A tam gdzie widziałaś FC będziesz jeszcze wkrótce?
Wybierasz się do Pęchcina?

Możliwe, że będę w sobotę.

Do Pęchcina się nie wybieram, ode mnie to strasznie daleko.
Tess 12:41, 02 lip 2015

Ale zakupy!!! Artemisy wypasione. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, co z tego stworzysz.
lindsay80 12:48, 02 lip 2015

Tess napisał(a)
Ale zakupy!!! Artemisy wypasione. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, co z tego stworzysz.

Dzięki Tess

Artemisy stoją sobie w cieniu i czekają na niższe temperatury, mam nadzieję, że nie będzie to trwało zbyt długo....

A ja zajmuję się tymczasem bardziej przyziemnymi pracami, jak u wszystkich tak i u mnie chwasty się niczym nie przejmują i rosną sobie w najlepsze - także toczę z nimi nierówną walkę.

lindsay80 12:54, 02 lip 2015

A to dzisiejsza paczuszka, bałam się jak rośliny zniosą te temperatury, ale na razie wyglądają świetnie, tak jakby trudy podróży nie zrobiły na nich żadnego wrażenia.

Hosty Praying Hands - to na nich najbardziej mi zależało

Przetaczniki różowe Veronica

I różowe ostrogowce

Kacha123 14:48, 02 lip 2015

Bardzo sympatyczna ta paczuszka, a jak będzie pięknie na rabatach!
lojalna_ 20:30, 02 lip 2015

u Ciebie urodzaj zakupowy cudnie )) wyslalam Ci eska bo nie widzialam czy Ty chcialas kupic ..... czy tylko zobaczyc
BusyBee 20:59, 02 lip 2015

lindsay80 napisał(a)
Właśnie dotarły róże Artemis - już się w nich zakochałam - są cudowne!

Asia, to dzięki Tobie - więc dziękuję

A dla Ewy podziękowania za przekazanie namiaru na sklep, w którym je kupiłam

Przepiękne te artemisy! szkoda, że muszą czekać na sadzenie...z czym je planujesz posadzić??
I czy ja też mogę dostać namiary na sklep
lindsay80 22:17, 02 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Przepiękne te artemisy! szkoda, że muszą czekać na sadzenie...z czym je planujesz posadzić??
I czy ja też mogę dostać namiary na sklep

Chyba będzie lepiej jak przeczekają upały w cieniu.
Będą posadzone przy słupkach ogrodzeniowych, pomiędzy wiśniami i obwódkami bukszpanowymi.

A to namiar na sklep: www.agrosklep.pl
asa7 08:58, 03 lip 2015

lindsay co do czerwonych liści u Novej Zambli to wstępnie się dowiedziałąm, ze to chyba przenawożenie (zasolenie), więc płukanie korzeni, albo lanie dużo wody pod nie. Ja na razie leję duzo wody i obserwuję czy się nie pogarsza, jak się będzie pogarszać, to niestety będę musiała je wykopac i wypłukac te korzenie. Zastanaiwalam się tez czy to nie od słońca, bo akurat te 3 są na największym słońcu.
a róże artemis piękne, też się nad nimi zastanwiam w jednym miejscu, tylko tam jest cień i nie wiem czy one mogą być w cieniu. Poza tym nie wiem czuy uda mi się je gdzieś upolować